-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką būtina turėti savo makiažo kosmetinėje?

Kiekviena moteris supranta, jog kasdien keliaudama į darbą ar mokslus, nesinaudos vizažistės paslaugomis, o atrodyti gražiai ir savimi pasitikinčiai norisi kiekvienai. Išeitis – dieninis makiažas atliekamas sau pačiai. Tiesa, tai nėra taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio, svarbu savo kosmetinėje turėti pačias reikalingiausias priemones.
Kosmetika
Kosmetika / „Fotolia“ nuotr.

Kiekviena moteris patvirtins, jog svarbiausios makiažo kosmetinės priemonės yra skystas makiažo pagrindas, akių tušas ir šviesios spalvos lūpdažis. Tačiau yra dar viena būtina priemonė, be kurios dieninio makiažo tinkamai atlikti nepavyks. Tai sausa pudra.

Kam ji reikalinga?

Šia biria pudra yra įtvirtinamas ir užbaigiamas makiažas. Kai veidą padengiate makiažo pagrindu, akis patepate tušu, o lūpas blizgesiu, pabaigoje lengvais šepetėlio sukamaisiais judesiais padengiama biri pudra. Ji išsisklaido ant odos, užfiksuoja makiažą, sugeria riebalų perteklių, pašalina nereikalingą odos blizgesį ir sukuria šilkinės odos įspūdį. Makiažui užbaigti naudojama būtent biri pudra, nes jos milteliai puikiai prilimpa prie odos, mažina raukšles ir pagyvina veidą.

Birios pudros pagalba galima užfiksuoti lūpdažį ir kitus kreminius produktus, todėl panaudojimo galimybės – beribės! Šis produktas skirtas makiažo užbaigimui ir naudojamas pačioje proceso pabaigoje.

Kaip nepasimesti įvairovėje?

Šiuolaikinėje kosmetikos pramonėje yra tiek daug įvairiausių birių pudrų, jog nežinant, ką duoda kiekviena sudedamoji dalis, galima pasirinkti klaidingai.

Jeigu rinksitės birią pudrą, kurios formulė yra praturtinta vertingais, senėjimą stabdančiais šilko proteinais, jūsų odą padengs pigmentai, kurie optiškai išsklaidys šviesą ir akimirksniu sumažins odos netobulumus.

Simondsijų (Jojobos) sėklų aliejus dažnai randamas birios pudros sudėtyje. Ši medžiaga pasižymi dideliu biologiniu suderinamumu ir nepaprastomis savybėmis: maitina, minkština ir drėkina, skatina odos regeneraciją bei suteikia odai elastingumo, naudojamas jautrios veido odos priežiūrai.

Žemės riešutų aliejus minkština, drėkina ir ramina sudirgusią odą. O ypač kosmetikos specialistų dabar pamėgta hialurono rūgštis – tai viena iš geriausių odos drėkinimo priemonių. Ši higroskopinė medžiaga sugeria ir sulaiko vandenį epidermyje, o odos paviršiuje sudaro švelnią orui pralaidžią plėvelę – apsaugo odą nuo išsausėjimo.

Būdamos parduotuvėje, ieškokite pudros, kurioje nėra talko. Tokia priemonė nesausina odos, yra tinkama naudoti visų tipų, net jautriai odai. Struktūros dėka, neišryškina raukšlių. Odai suteikiamas barchatinis įvaizdis.

Jei jūsų pasirinktoje makiažo priemonėje gausu unikaliomis savybėmis pasižyminčio ryžių krakmolo, tai galite būti ramios, nes pasirinkote pudrą, kuri puikiai sugeria odos išskiriamus riebalus ir pagerina makiažo išsilaikymą.

Gali būti bespalvė arba kelių atspalvių

Sausos, birios pudros gali būti dviejų tipų – bespalvės arba atvirkščiai, turinčios net kelis atspalvius viename indelyje. Taip yra todėl, nes bespalvė pudra tinka visiems odos atspalviams. Ji gali būti naudojama tiek rausvą, tiek ir gelsvą atspalvį turinčioms moterims, tačiau tokia pudra bus skirta tik makiažo užfiksavimui, ji nesuteiks jokio kitokio atspalvio odai.

Tuo tarpu, pasirinkus pudrą, kuri tam tikrą, šviesesnę ar tamsesnę spalvą, ne tik lengvai užfiksuosite makiažą, bet ir bus galima naudoti tam tikroms sritims pabrėžti, įdegiui paryškinti, kontūruoti ar netgi kaip vokų šešėlius.

Kas yra mineralinė pudra?

Dažnai tarp birios pudros pasirinkimų yra minima ir mineralinė pudra. Odos priežiūros specialistai esant odos problemoms visuomet renkasi tik mineralines pudras, kadangi rezultatai visuomet yra daugiau nei stulbinantys. Dėl neįtikėtinai gero efekto šios natūralios pudros su mineraliniais pigmentais tampa pagrindiniu pasirinkimu vis daugiau makiažo meistrų visame pasaulyje ir Lietuvoje.

Labai svarbi yra mineralinių pigmentų kokybė bei jų kiekis pudroje. Visuomet rekomenduojama rinktis maksimaliai grynus mineralinius pigmentus, kurie tinka visų tipų odai, tačiau niekuomet neužkemša porų ir nedirgina net ypač jautrios odos pridėtiniais, tačiau odai nebūtinais, o kartais net ir kenksmingais, alergijas sukeliančiais ingredientais.

Mineralinė biri pudra suteikia nepriekaištingai atrodančios, natūraliai švytinčios odos efektą. Tokios pudros sudėtyje neturėtų būti sintetinių aliejų, vaško ar kvapiųjų medžiagų. Dažniausiai tokia pudra yra praturtinta natūraliais saulėgrąžų ir lubinų aliejais, kurie puoselėja odą. Vitaminas E apsaugo nuo laisvųjų radikalų, o pajūrinio kritmo ekstraktas skaistina, detoksikuoja bei stangrina odą.

Mineralinės dalelės natūraliai pasiskirsto ant odos, nesukuria kaukės efekto, nesubėga į raukšleles ir suteikia komforto pojūtį visai dienai. Oda atrodo gaivi, skaisti ir sveikai švytinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius