-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kada geriausia pirkti kvepalus?

Kvepinatės madingais brangiais kvepalais, tačiau jaučiate, kad tai ne jūsų aromatas. Kas madinga, nebūtinai prie širdies. Todėl, užuot pirkusi tai, kas brangu, įsigykite to, kas miela. Šis straipsnis skirtas moterims, bet pravers ir vyrams.
Kvepalai
Kvepalai / Fotolia nuotr.

Tinkamiausias metas pirkti kvepalus

Pasirodo, iš tikrųjų tam esti palankiausias laikas. Kada? Iš ryto. Mat šiuo paros metu juslė jautriausia. Žinovai pataria išmėginti tik trejus ar ketverius kvepalus. Paimkite popieriaus juostelę, apipurkškite pasirinktu aromatu, šiek tiek pamosuokite ore ir pauostykite. Palaukite keletą minučių. Tik tada kitu aromatu pakvepinkite kitą popieriaus juostelę. Vėl pamosuokite ore ir puostykite. Taip įvertinkite ir likusius aromatus. Išsirinkote? Tik neskubėkite pirkti.
Svarbi pastabėlė. Atminkite, kvapą reikia prisijaukinti. Tik tada jo dvelksmas kursto teigiamas emocijas.

Kvepalų penklinė

Užsukite kitą dieną į kvepalų parduotuvę. Apžiūrėkite patikusių kvepalų buteliuką. Pasirinktu kvapu apšlakstykite arba apipurkškite vidinę riešo pusę ir bandykite “išgirsti” kvepalų natas.

Pirmąją (vadinamąją galvos) užuosite vos po kelių minučių, kai išsisklaidys aštrus alkoholio kvapas. Paprastai tai būna lengvi citrinų, pakalnučių, vandens augmenijos ar kiti aromatai.

Antroji (širdies nata) išryškės po 10–20 minučių. Užuosite sunkesnius kvapus, pavyzdžiui, orchidėjų, čiobrelių, kedro ar kt. Jie išlieka 2–3 valandas.

Trečioji (gelmės nata) atsiskleidžia po valandos. Tai – tikrasis, geriausiai į odą įsigeriantis ir ilgiausiai išliekantis kvepalų aromatas. Dažnai uodžiami vanilės, santalmedžio, ambros, gintaro, muskuso kvapai.

Patarimas. Kvepalais, kurių aromatu susižavėjote, papurkškite nosinaitę ar skarelę. Jei kitą dieną kvapas jus vis dar žavės, įsigykite.

Rytui ar vakarui?

Rinkdamasi kvepalus, atsižvelkite ir į tai, kuriuo paros metu ir metų laiku jais kvepinsitės. Dienai patariama rinktis silpnesnės koncentracijos tualetinį vandenį, o vakarui – parfumuotą arba kvepalus.

• Tualetiniame vandenyje paprastai būna iki 6 procentų aromatinių medžiagų, todėl švelnus kvapas išlieka nuo 3 iki 6 valandų.

• Parfumuotame tualetiniame vandenyje aromatinių medžiagų yra nuo 6 iki 12 procentų. Tinkamas dienai ir vakarui. Kvapas išlieka iki 8 valandų.

• Kvepaluose aromatinių medžiagų būna nuo 12 iki 30 procentų. Jie skirti vakarui ir iškilmingoms progoms. Aromatas išsilaiko nuo 12 iki 24 valandų.

Ieškote dienos aromato? Išbandykite lengvą ir gaivų tualetinį vandenį, dvelkiantį gėlėmis, vaisiais ar jūra.
Rinkdamasi vakarinius kvepalus ar parfumuotą tualetinį vandenį, įkvėpkite aromato, kuriame vyrauja muskuso, ambros ir prieskonių kvapai.
Pavasarį ir vasarą tinkamesni gaivos ir vėsos pojūtį teikiantys aromatai, o rudenį ir žiemą – šilti ir jaukūs kvapai.

Kvepinkitės saikingai

Eidama į darbą kvepinkitės santūriai. Įsivaizduokite, kad jūsų kvepalai – smilkstanti cigaretė. Kvapnų “dūmelį” net ir nenorėdami turi uostyti bendradarbiai. O jeigu aromatas jiems nepatinka? Kad taip neatsitiktų, į darbą eikite pasikvepinusi švelniu tualetiniu vandeniu arba tik ištepusi kūną kvapniu pieneliu.

Kodėl? Todėl…
Ar galima kvepalais šlakstyti drabužius?

Taip. Ypač gerai kvapus sugeria natūralūs audiniai: medvilnė, šilkas, vilna.

Norite, kad visą dieną gaubtų malonus aromatas? Kvepalais arba tualetiniu vandeniu iš tolėliau apšlakstykite sijono ar švarkelio kraštus.

Skalaudama apatinius, naktinukus ar palaidines, lašelį kvepalų įvarvinkite į vandenį. Išdžiūvę drabužiai bus kvapnūs.

Ar kvepinantis galima naudoti parfumuotą kosmetiką?

Nepatariama. Susimaišę aromatai gali skleisti ne itin malonų kvapą. Kartu su kvepalais naudokite bekvapias kūno priežiūros priemones (į jas galite įmaišyti lašelį kvepalų). Arba įsigykite tos pačios kaip ir kvepalai kvapų natos kūno kosmetikos (pavyzdžiui, parfumuotą kūno pienelį, dušo želė ar kt.).

Kur laikyti kvepalus?

Kruopščiai užsuktą arba užkimštą kvepalų buteliuką geriausiai laikyti vonios kambaryje. Galite padėti ir ant miegamojo stalelio ar veidrodžio. Tik žiūrėkite, kad jo nesvilintų tiesioginiai saulės spinduliai ir nekaitintų iš radiatoriaus sklindanti šiluma.

Kodėl pasikvepinusi jau po valandos neužuodžiu savojo aromato?

Prie kvepalų uoslė pripranta kaip ir prie kūno kvapo. Nors kiti kuo puikiausiai jaučia jų dvelksmą, jūs pati galite ir neužuosti. Jei tai nepatinka, rinkitės koncentruotesnį variantą (tualetinį vandenį pakeiskite parfumuotu) arba kitą kvapą.

Ar kvepalai “išgaruoja”?

Originalus užsuktame flakone nepakitęs kvapas išlieka daug metų. Tačiau jį atsukus (atidarius) kvepalus reikėtų sunaudoti per pusmetį.

Kodėl keičiasi kvepalų aromatas?

Taip gali nutikti, jei kvepalai paseno arba laikomi per šiltai. Jie labai lepūs ir reaguoja į aplinkos pokyčius. Pavyzdžiui, jei karšta, dvelkia vienaip, jei šalta – visai kitaip.

Prieš mėnesines ir per nėštumą uoslė būna jautresnė. Pakeitusi mitybos įpročius ar patyrusi stresą, taip pat galite užuosti kitokį mėgstamų kvepalų aromatą. Kodėl? Pasikeičia natūralus odos kvapas ir su juo susilieję kvepalai pakvimpa kitaip.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius