Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kalėdų dovana: rankų darbo kūno šveitiklis – tik iš 3 sudedamųjų dalių

Iki Kalėdų liko visai nedaug, o jūs vis dar sukate galvą, ką nupirkti mamai, sesei, draugei ar kolegei? Siūlome dar vieną puikų dovanos variantą – rankų darbo kūno šveitiklį, kuriam tereikės vos trijų sudedamųjų dalių. Greitai paruošite, puikiai kvepės ir bus tikrai naudingas.
Kūno šveitiklio gamyba
Kūno šveitiklio gamyba / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Natūralios lietuviškos kosmetikos įmonės „Uoga Uoga“ įkūrėja Lena Sokolovska dalijasi dar viena paslaptimi – kaip greitai pagaminti kvapnų, nebrangų ir puikiai šventinei dovanai tinkantį kūno šveitiklį.

Visų sudedamųjų dalių masė priklausys nuo to, kiek šveitiklio norėsite pagaminti. Iš esmės sudedamąsias dalis galite dėti iš akies, svarbiausia – nepadauginti tokių dalykų kaip cinamonas, eteriniai aliejai. Masė turi būti drėgna, bet nepersistenkite ir su paprastu aliejumi, nes ji neturi tapti per skysta.

VIDEO: Pasidaryk pats: kūno šveitiklis

Šveitikliui reikės:

  • 200 g rudojo cukraus (galite naudoti ir baltąjį);
  • 100–120 ml nerafinuoto alyvuogių aliejaus (galite pakeisti savo mėgstamu: migdolų, sezamų, saulėgrąžų, kokosų, abrikosų kauliukų ar kitu);
  • 0,5 valg. šaukšto cinamono (jis gerina kraujotaką; tik įsitikinkite, kad nesate jam alergiški);
  • 5–10 lašų mandarinų arba apelsinų eterinio aliejaus.

Kaip pasigaminti? Viskas labai paprasta.

1. Į dubenį suberkite cukrų, įpilkite aliejaus ir gerai išmaišykite. Cukrus turi būti šlapias, kad suteiktų gerą ne tik šveičiamąjį, bet ir maitinamąjį efektą. Pasak natūralios kosmetikos gamintojos, po procedūros naudojant šį šveitiklį, jums nebereikės ir kūno kremo.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kūno šveitiklio gamyba
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kūno šveitiklio gamyba

2. Įdėkite cinamono ir įlašinkite keletą lašų eterinio aliejaus (Lena naudojo apelsinų eterinį aliejų). Kodėl sakėme, kad tai šveitiklis iš trijų sudedamųjų dalių? Nes šiame šveitiklyje gali nebūti cinamono arba nebūti eterinio aliejaus. Jei norite kvapnesnio, be eterinio aliejaus neišsiversite.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kūno šveitiklio gamyba
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kūno šveitiklio gamyba

3. Viską gerai išmaišykite ir gautą masę sudėkite į pasirinktą stiklinį indą. Jei tai dovana – šį indą galite papuošti juostele ar kaspinu, galbūt įdėti į kalėdinį maišelį ar supakuoti taip, kaip leidžia jūsų fantazija.

Svarbu: šį šveitiklį galite laikyti vonios kambaryje sandariai uždarytą, kad į jį nepatektų vandens ir kitų nešvarumų, nes tokiu atveju šveitiklis supelys. Geriausia jį sunaudoti per 6 mėnesius.

Patarimas: kūno šveitiklis gali būti ir visai paprastas, jei naudosite rudąjį cukrų ir nerafinuotą kokosų aliejų, daugiau nieko ir nebereikės. Kvepės puikiai, o oda po procedūros taps minkšta ir švelni.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius