Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas šaltuoju sezonu labiausiai sendina odą? Kosmetologės komentaras

Oro kaita – tikras išbandymas mūsų odai. O juk savaime suprantama, kad kiekvienas mūsų svajoja apie skaisčią, švytinčią ir elastingą odą. Kaip išvengti priešlaikinio senėjimo, kuriam didelę įtaką daro ir šaltasis sezonas?
Odos priežiūra šaltuoju sezonu
Odos priežiūra šaltuoju sezonu / 123RF.com nuotr.

Esminiais patarimais dalijasi „Sana Beauty“ kosmetologė Eglė Bliumkienė.

„Šaltas oras lauke, šiluma viduje ir susidarantys temperatūrų skirtumai labai sendina odą. Taip pat mažiau geriame vandens, palyginti su šiltuoju sezonu. Linkusieji kaitintis soliariume rudenį ar žiemą taip pat odai nepadeda. Pastebiu, kad tie, kurie visai nenaudoja šveičiamųjų priemonių, daro didelę klaidą. Oda šerpetoja, o nepašalinus negyvų odos ląstelių, skatiname priešlaikinį odos senėjimą. Pridėkime dar saulės ir vitaminų stygių ir gausime visą puokštę priežasčių, kodėl oda sensta“, – teigia specialistė.

Asmeninio archyvo nuotr. /Kosmetologė Eglė Bliumkienė
Asmeninio archyvo nuotr. /Kosmetologė Eglė Bliumkienė

– Ar galime pasakyti, kad šaltasis sezonas yra vienas pavojingiausių odos grožiui?

– Kiekvienas metų laikas reikalauja preciziškos ir ypatingos priežiūros, o dabar, rudenį, mes galime odą tinkamai paruošti žiemos sezonui, šalčiui, kadangi didėja rizika nušalti odą ir susidurti su dar didesnėmis problemomis. Tinkamai oda nepasirūpinę, žinoma, keliame riziką ir galima pasakyti, kad šaltasis sezonas vienas rizikingiausių.

– Kokias procedūras rekomenduotumėte atlikti šiuo metu?

– Dabar būtina odą nuvalyti, paruošti sezonui ir tinkamai pamaitinti bei sudrėkinti, kad odos barjeras per šalčius nebūtų pažeistas. Labai svarbu oda gerai rūpintis ir namuose, naudoti tinkamas odos priežiūros priemones – tinka drėkinamosios kaukės, kremai, tik svarbu atsižvelgti į savo odos tipą, amžių.

– Kokių priemonių reikėtų vengti?

– Nepersistenkite su šveitikliais, kadangi aštrių šveitiklių reikia vengti. Jie suardo odos barjerą, ją pažeidžia, o tada aplinkos poveikis odai būna dar stipresnis, ją labiau paveikia šaltis.

– Ar dabar reikėtų naudoti priemones, apsaugančias nuo saulės?

– Kremai nuo saulės aktualiausi šiltuoju sezonu, tačiau ir dabar jų nebūtina vengti. Galima rinktis su žemesniu SPF, tačiau svarbiausia – odos maitinimas ir drėkinimas, o ne tik apsauga nuo saulės. Apsauga nuo saulės reikalinga, kai yra didesni šalčiai, sniegas, nes jis atspindi šviesą, saulės spindulius ir tai gali pažeisti odą.

– Kokias odos puoselėjimo procedūras rekomenduotumėte šaltuoju sezonu?

– Tinka rūgštinės procedūros, mezoterapija, priešraukšlinės, drėkinamosios, maitinamosios kaukės, taip pat galima odą valyti, regeneruoti, išmėginti deimantinę mikrodermabraziją, ultragarsinį valymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius