-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kirpėjos karantinas – kūrybingas: įkūnija pasaulines žvaigždes – nuo Marilyn Monroe iki Iris Apfel

„Ką su manim padarė karantinas? Aš juk nė nežinojau, kad galiu visa tai daryti! O dabar pagrindinis mano klientas – tai aš pati“, – juokiasi kirpėja-stilistė iš Klaipėdos Žana Muravjova, visai netikėtai įsitraukusi į pačią save nustebinusį projektą, kurį pavadino „Izoliuota“. Pasidariusi šukuoseną, makiažą, parinkusi tinkamą garderobą ir aksesuarus Žana pavirsta Marilyn Monroe, Vivienne Westwood, Madonna ar kita pasaulyje garsia asmenybe. Moteris sako, kad karantino laikas jai atvėrė naujus horizontus, o gal ir naujo verslo pradžią. Šias nuotraukas socialiniuose tinkluose išvydo tūkstančiai jos sekėjų iš viso pasaulio, kai kurie paprašė ir stiliaus konsultacijų.
Kirpėja Žana Muravjova, įkūnijanti pasaulinio garso žvaigždes: Iris Apfel
Kirpėja Žana Muravjova, įkūnijanti pasaulinio garso žvaigždes: Iris Apfel / Asmeninio arch. nuotr.

Prasidėjus karantinui ir užrakinus kirpyklos duris pirmą savaitę Žana sako jautusi tam tikrą stresą, tačiau netrukus supratusi, jog tai laikas sustoti, pergalvoti savo veiklą ir skirti laiko tam, kam jo nebuvo. Netikėtai ji įsitraukė ir į naują projektą, kuri pavadino „Izoliuota“.

„Viskas išėjo visai netyčia. Tuomet dar buvau šviesiais plaukais ir nieko neveikdama pradėjau formuoti šukuoseną. Pagalvojau: „O, visai kaip Marilyn Monroe.“ Apvedžiau lūpas pieštuku, priderinau drabužį ir nuotrauką paskelbiau socialiniuose tinkluose. Sulaukiau tokio rezonansinio atgarsio... Visi ūžė.

Kitą dieną pagalvojau – tapsiu Madonna! Aišku, mano svoris tikrai ne kaip Madonnos, bet juk man nereikia būti jos kopija, man tereikia pritaikyti jos įvaizdį. Kai išbandžiau, supratau, kad gali būti bet kokio sudėjimo, bet įvaizdį sukurti gali, jei tik moki tai padaryti. Svarbu perteikti charizmą, bet kartu nepamiršti savęs, viskas identiška negali būti – veidas, kūnas, formos yra juk mano.

Asmeninio arch. nuotr./Kirpėja Žana Muravjova, įkūnijanti pasaulinio garso žvaigždes: Madonna
Asmeninio arch. nuotr./Kirpėja Žana Muravjova, įkūnijanti pasaulinio garso žvaigždes: Madonna

Kaip ir Madonna – ant marškinių užsidėjau liemenėlę ir supratau, kad pagal savo prigimtį esu ne prastesnė nei Madonna! Kitos moterys mato stilių ir galvoja: „Aš ne tokia graži, ne tokia kūda“ ir vien dėl to nedrįstų pabandyti. Kai šitą nuotrauką paskelbiau, man tiek daug sekėjų parašė!“, – pasakoja Ž.Muravjova, baigusi ne tik kirpėjos, bet ir stilistės mokslus.

Sunkiausiai moteriai buvo įkūnyti baltaveidę Viviene Westwood, perduoti jos emociją.

„Tai buvo pats sudėtingiausias projektas.... „Vleztj v ejo škuru“, kaip sako rusai, buvo labai sunku. Prieš dešimt metų pradėjau domėtis ja, turiu savo kirpykloje knygą apie šią moterį. Daug žiūrėjau, daug skaičiau. Drabužiais, poza ją atkurti man pavyko, bet emocija... Buvo sudėtinga!“, – pasakojo Žana.

Asmeninio arch. nuotr./Kirpėja Žana Muravjova, įkūnijanti pasaulinio garso žvaigždes: Vivienne Westwood
Asmeninio arch. nuotr./Kirpėja Žana Muravjova, įkūnijanti pasaulinio garso žvaigždes: Vivienne Westwood

Dar vienu ypatingu projektu ji vadina ir mados ikoną Iris Apfel. Žanos teigimu, tai ypatinga moteris – 97 metų dizainerė, dirbanti iki šiol.

„Man pasidarė įdomu, ar galiu įkūnyti 97 metų moters stilių. Pas mane namuose daug garderobo, bižuterijos, aksesuarų, akinių, kuriuos derinau ir savo modeliams, taip pat dalyvaudama įvairiuose kirpimo konkursuose. Pagalvojau, kad aš galiu! Ir pavyko!

Supratau, kad kai nėra klientų, nereikia eit į darbą, vieninteliu klientu esu aš pati ir pradėjau vystyti šią mintį toliau. Galiausiai įkūnijusi Tildą Swinton supratau, kad galiu būti visokia. Nebūtinai visada ryškiai pasidažiusi, o kitokia, natūrali... “, – 15min sakė stilistė.

Asmeninio arch. nuotr./Kirpėja Žana Muravjova, įkūnijanti pasaulinio garso žvaigždes: Tilda Swinton
Asmeninio arch. nuotr./Kirpėja Žana Muravjova, įkūnijanti pasaulinio garso žvaigždes: Tilda Swinton

Projektą tęs, kol baigsis karantinas

Moteris pasakoja, jog namuose turi gausų garderobą, labai daug aksesuarų, akinių, juos panaudoja tiek savo modeliams, kurių kirpimus demonstruoja konkursuose, tiek įgyvendindama socialinį projektą, -nemokamai gražina vargingai gyvenančias ar bėdos ištiktas moteris. Įsikūnyti į pasaulinio garso moterį užtrunka apie porą valandų, tenka susišukuoti, pasidaryti makiažą, apsirengti, užfiksuoti geriausią kadrą.

„Projektą tęsiu per visą karantiną. Supratau, kad kai mes žiūrime į dizainerius, atrodo, kad jų kūryba labai nežemiška, bet kai pradėjau sau taikyti, pagalvojau, kaip įdomu ir gražu. Pavyzdžiui, languoti marškiniai ir gėlėtas sijonas. Pamačiau dar daugiau spalvinių derinių, stiliaus mišinių.

Karantinas suteikė galimybę naujai pažvelgti į rūbus, aksesuarus, makiažą, jų visumą. Pradėjau daug daugiau bendrauti su savo sekėjais, atsivėrė nauji horizontai. Supratau, kad jei nieko nedaryčiau, nieko ir nebūtų. Po karantino ir būčiau tokia pati, o dabar atsivėrė dar kažkas naujo, ir aš tokia laiminga“, – atvirauja moteris, instagrame, kur pasivadinusi blondriot, turinti 30 tūkstančių sekėjų.

Atsivėrė naujos galimybės

Išvydę įspūdingas nuotraukas, šie pradėjo patys siųsti idėjų, ką gi dar galėtų įkūnyti moteris, be to, prašyti stiliaus patarimų. Dėl jų sekėjai kreipiasi net iš tolimosios Japonijos ar Kinijos. Moteris sako įžvelgusi ir naujas verslo galimybes:

„Dabar metas tam, kam nebuvo laiko. Daug pradėjau bendrauti su sekėjais, darau tiesiogines transliacijas, vedu konferencijas. Su dukra, kuri kosmetologė, darėme konferenciją apie odos priežiūrą. Pradžioje buvo kažkaip nejauku, juk aš ne kažkokia žvaigždė... Bet kai padariau pirmąsias transliacijas, mane patys žmonės paskatino sakydami, kad labai jų laukia.

Labai daug dirbu su žmonėmis, rengiu konsultacijas, parenku plaukų spalvą, kirpimo pavyzdį. Tai nauji horizontai ir man, ir žmonėms, kurie vėliau galės kreiptis pas savo meistrą ir susikurti naują įvaizdį“, – pasakoja Klaipėdoje gyvenanti moteris.

Paklausta, kaipgi visą sumanymą vertina jos vyras, su kuriuo leidžia karantino dienas, moteris nusijuokia, jog jis pamato tik galutinį efektą.

„Kai pamatė mane kaip Madonną, buvo šokiruotas. Jam labai patiko, sakė, oho, kokia panaši“, – šypteli moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius