-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl mamos veido kremas netinka dukrai? Pataria profesionalai

Šiuolaikinės parduotuvių lentynos mirga nuo įvairiausių kosmetikos produktų, skirtų veido odai. Vienos pakuotės traukia akį savo išvaizda, kitos priverčia nustebti, perskaičius produkto sudėtį. Tačiau atsakyti į klausimą, kuris kremas tinka geriausiai, retai pavyksta be specialistų pagalbos.
Veido kremas
Veido kremas / 123RF.com nuotr.

Vis dėlto, turint tam tikrų žinių apie veido kremų sudėtį, galima drąsiai žvalgytis po kosmetikos skyrių ir nebijoti, jog veltui išleisite krūvą pinigų.

Pasirinkimą diktuoja ne pakuotė, o odos tipas

Ne visi veido kremai vienodai tinka visoms moterims. Todėl svarbu įvertinti, kokios problemos šiuo metu kankina jūsų veido odą: ar ji sausėja, ar yra per riebi, o gal kankina akne problemos arba norite stabdyti senėjimo procesą. Tik nusprendus, kokio tikslo yra siekiama, reikėtų pradėti ieškoti tinkamos produkcijos.

Jei jūsų veido oda sausa ir jautri, kremo sudėtyje turėtų būti vitamino E ir natūralių lipidų, kurie atkurtų natūralų jos barjerą ir giliai pamaitintų. O riebiai odai labiausiai tiks švelnios, matiškumo suteikiančios ir drėkinančios emulsijos ar serumai.

Tačiau nereikėtų tikėtis, jog pirmas išbandytas kremas puikiai tiks jūsų odai. Neretai, ieškant gero ir jūsų odos poreikius tenkinančio veido kremo, gali tekti išbandyti net kelis skirtingus kremus. Nes netinkamas kremas gali suerzinti odą ir ši paraus, perštės, šerpetos ar bus nusėta bėrimų.

Vienas kremas – ne visam gyvenimui

Net jei jums ir pavyko rasti gerą veido kremą, nerekomenduojama tą patį kremą naudoti visą laiką, nes veido oda gali „priprasti“ prie tų pačių kremo cheminių medžiagų. Tada pamažu gali grįžti anksčiau kankinusios veido odos problemos.

Taip pat pabrėžiama, jog naudojant ne tik veido kremą, bet ir prausiklį, naktinį kremą ar paakių kremą, rekomenduojama naudoti tos pačios kosmetikos linijos rinkinius. Nes naudojant skirtingų gamintojų produktus, yra rizika, jog produktai „susipyks“ ir ant odos susidarys kremo gumuliukai.

Svarbiausi sudėties ingredientai

Reikėtų nepamiršti, kad būtent dieną oda patiria didžiausią stresą ir būtent šiuo paros metu ją būtina labiausiai saugoti nuo aplinkos poveikio, saulės spindulių, taršos, drėgmės praradimo ir oksidacijos. Todėl dieninis kremas visada turėtų būti su apsauga nuo saulės: SPF – ne mažesnis nei 25–30.

Šiuolaikiniai kosmetikos žinovai ypač vertina veido kremus su haliurono rūgštimi. Ši medžiaga ypač efektyviai rūpinasi oda: naujausi moksliniai tyrimai rodo, kad jis yra ne tik geras drėkiklis, bet ir padeda palaikyti odos drėgmės balansą, atkuria jos apsauginį barjerą, minkština vizualiai mažindamas raukšlelių gylį ir netgi veikia kaip antioksidantas.

Taip pat derėtų nepamiršti, jog parduotuvių lentynose geriausia būtų ieškoti tokių veido kosmetikos priemonių, kurių etiketėse yra pažymėta: nekomedogeninė (neužkemšanti porų), hipoalerginė, patikrinta dermatologų, mineralinė. Šios savybės garantuos, jog ant savo veido tepsite tikrai kokybišką ir jūsų odą tausojančią kosmetiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius