-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos deimantų karalienė stebina ir toliau: pajūryje – naujas brangakmenių salonas

Tik prieš mėnesį Kaune praūžusį Lietuvos verslininkės Danos Ribas juvelyrikos papuošalų salono atidarymą veja dar vienas. Šįkart iš Žemaitijos kilusi Dana Ribas sertifikuotų deimantų namus „The Factory Diamonds and Jewellery by Ribas“ savo žemiečiams ir keliautojams atvėrė Palangos Vytauto gatvėje.
Dana Ribas
Palangoje duris atvėrė tretieji Dana Ribas vardo deimantų namai Lietuvoje / Tomo Vyšniausko ir Gabrielės Guseinovaitės nuotr.

„Vis tik nuo turizmo nesame priklausomi“, – 15min teigė D.Ribas ir patikino, kad net ir žiemos sezono metu jos vardo deimantų namai Baltijos jūros pašonėje lankytojams bus atviri.

Brangakmeniais žibanti Palanga

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Palanga
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Palanga

Palangoje jau veikiantis turizmui ir laikui nepavaldus D.Ribas įkurtas brangakmenių salonas – jau trečias Lietuvoje per penkerius metus ir antras šiemet. Dvejos įkurtuvės per porą mėnesių, pasak Lietuvos verslininkės, išties jaudinanti patirtis:

„Jeigu nuoširdžiai, ši patirtis – labai jaudinanti, netgi iškilminga. Turime daugybę atidarymo darbų ir rūpesčių, nors tie rūpesčiai, kai atidarinėji jau trečią juvelyrikos saloną per penkerius metus, yra labai malonūs. Dar maloniau tai, kad pajūrio gyventojai nebeturės vykti į Vilnių ir Kauną, nes turės kokybiškiausių Lietuvoje juvelyrinių dirbinių saloną kaimynystėje“, – pasakojo D.Ribas.

Įspūdingas įdirbis – deimantai įsiliejo į kasdienybę

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dana Ribas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dana Ribas

Vienos geriausių Europos gemologių, Izraelio deimantų biržos narės D.Ribas įdirbis išlaisvino Lietuvos moterų poreikį puoštis ne vien svarbiausiomis progomis.

„Juvelyrika su deimantais – prabangi, tačiau toji prabanga yra kasdienė. Mūsų juvelyrika kuriama tam, kad ja puošiamasi būtų kiekvieną dieną. Ne vien prie nuotakos ar vakarinės suknelės tinkama, kaip buvo galvojama anksčiau“, – pabrėžė verslininkė D.Ribas.

Mūsų juvelyrika kuriama tam, kad ja puošiamasi būtų kiekvieną dieną.

Deimantų karaliene šalyje tituluojama žemaitė pastebi, kad dažnai didesniais auskarais ar žiedu pasipuošusi moteris prie šios juvelyrikos itin greitai pripranta:

„Galiausiai, tas papuošalas tampa gyvenimo dalimi: auskarai, žiedai, kaklo papuošalai lydi moteris į darbą, vaikus iš darželio pasiimti, pusryčius gaminant ir sekmadienį apsipirkinėjant. Tinka visada ir prie visko.“

Iš mados neišeinanti ilgaamžė investicija

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Papuošalai su deimantais
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Papuošalai su deimantais

Lietuvos žmonių pripažinimą užkariavęs brangakmenis – ne tik amžina, iš mados neišeinanti klasika bei universalus aksesuaras. Į jį vis dažniau krypsta investuotojų visame pasaulyje žvilgsniai.

Geras jausmas Palangoje: jūra, saulė, žuvėdrų klyksmas ir deimantai. Apskritai, geram deimantui progos nereikia.

Kadangi deimanto kaina sudaroma atsižvelgiant į keturis kriterijus – karatus, spalvą, formą ir švarumą – kuo šie parametrai geresni, tuo akmens kaina aukštesnė.

„Ateis akimirka, kai bus iškasta paskutinė šio mineralo žaliava. Niekas nežino, kada tai nutiks, tačiau įsigijus gerais duomenimis pasižymintį deimantą, po kurio laiko parduoti jį pavyks dvigubai ar net trigubai brangiau. Jis nedidelis, nesudėtingai sandėliuojamas, ir po kelių dešimčių metų galės pasivaržyti net su prabangaus nekilnojamojo turto verte. Skirtumas tas, kad deimantai niekada nenuvertės“, – sako vienintelė Izraelio deimantų biržos Baltijos šalyse narė.

Progos – nereikia

Gabrielės Guseinovaitės nuotr./Aukščiausios kokybės deimantai – jau ir pajūryje
Gabrielės Guseinovaitės nuotr./Aukščiausios kokybės deimantai – jau ir pajūryje

Palangos centre, Vytauto g. 98 įsikūrę „The Factory Diamonds and Jewellery by Ribas“ deimantų namai jau sulaukė pirmųjų klientų dėmesio.

„Geras jausmas Palangoje: jūra, saulė, žuvėdrų klyksmas ir deimantai. Apskritai, geram deimantui progos nereikia. Atsikėlei ryte, pažiūrėjai į pasaulį – ir jau proga, – juokavo D.Ribas. – Deimantą prie kūno priglaudus, netgi žingsnis kitoks tampa. Juokai juokais, tačiau šis brangakmenis keičia jį nešiojančio žmogaus gyvenimą, mąstymą, nes viskas prasideda nuo to, jog deimantas suteikia daug džiaugsmo ir, svarbiausia, pasitikėjimo savimi.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius