-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Makiažas jaunoms, dirbančioms ir vyresnio amžiaus moterims: ką pabrėžti ir ko vengti?

Makiažas – dažnos moters rytinis ritualas. Vienos ruošiamės į universitetą, kitos – į susitikimą su klientais, dar kitos einame į pasimatymą su draugėmis. Visos norime atrodyti gražiai, tačiau kartais pasimetame tarp priemonių gausos ir nežinome, nei kokias spalvas, nei kokį makiažą rinktis, kad „neprašautume“. Kokį makiažą rinktis studentei, dirbančiai moteriai, o kas tiks brandesnio amžiaus damai, pranešime žiniasklaidai komentuoja kosmetikos įmonės „Mary Kay“ vizažistė Jelena Liaudinienė.
Moteris dažosi blakstienas
Moteris dažosi blakstienas / Vida Press nuotr.

Makiažas vyresniųjų klasių moksleivei / studentei

Jauname amžiuje, kai mūsų oda skaisti ir elastinga, makiažas turėtų būti gaivus ir minimalistinis. Veido tonavimui geriau nenaudoti jokių dekoratyvinės kosmetikos priemonių arba rinktis lengvos konsistencijos BB / CC kremus.

„Kadangi jaunas veidas dar lygus, tvarkingas, tikėkimės – ir sudrėkintas, gražu būtų tik švelniai paryškinti skruostikaulius. Čia svarbiausia saikas, kad skruostų ryškinimas netaptų viso veido bronzinimu. Jeigu norisi rudesnės odos, rinkitės lengvas, įdegio suteikiančias priemones, kurios suteiks sveiką ir spindintį veido atspalvį“, – sako J.Liaudinienė.

Vida Press nuotr./Makiažas
Vida Press nuotr./Makiažas

Kalbėdama apie akių makiažą, vizažistė pabrėžia, kad čia užtenka pieštuko arba vienos spalvos akių šešėlių.

„Jaunoms merginoms rekomenduočiau rinktis vienos spalvos, neutralesnių atspalvių akių šešėlius. Eskize naudojau pilkšvos, bet tai galėtų būti ir rudos, balintos kavos spalvos šešėliai, su kuriais reikėtų perbraukti per visą judamąją voko dalį. Svarbiausia, nepasirinkite per tamsios spalvos, nes tai gali panašėti į dūminį akių makiažą.

Asmeninio archyvo nuotr./Eskizas
Asmeninio archyvo nuotr./Eskizas

Dar vienas variantas akių makiažui: pavyzdžiui, pilkos spalvos pieštuku paryškinkite blakstienų liniją ir lengvais judesiais išsklaidykite spalvą“, – siūlo vizažistė.

Nepamirškite ir antakių. Vizažo ekspertė pataria išsaugoti natūralią antakių formą, jokiu būdu jų neploninti, o norinčioms ryškesnių antakių – naudoti antakių tušą. Toms, kurios džiaugiasi natūraliai tamsia spalva, užteks perbraukti antakius permatoma žele.

Kalbėdama apie lūpas, specialistė pataria savęs neįpareigoti ir rinktis švelnių atspalvių lūpų dažus. O visus madingus matinius, metalo atspalvio lūpų dažus palikti vakariniams renginiams ar išleistuvėms. Švelnus, elegantiškas, greitai atliekamas makiažas – viskas, ko reikia jaunai merginai.

Makiažas dirbančiai moteriai

Dažniausiai dirbančių moterų rutinoje laiko makiažui lieka nedaug, o tinkamai atrodyti reikia, juk dažnai bendraujame su kolegomis, einame verslo pietų su klientais, o tokie susitikimai mus įpareigoja laikytis ne tik aprangos, bet ir makiažo kodo.

„Kosmetinėje reikėtų turėti kreminę pudrą arba, jeigu jūsų oda leidžia, lengvesnę maskavimo priemonę. Kadangi esate įpareigotos bendrauti su žmonėmis, visada turėkite koreguojančių priemonių (maskavimo pieštuką, kompaktinę pudrą), kurios pravers dienos eigoje. Veidui modeliuoti dieną naudokite tik skaistalus – persikinius ar švelniai rožinius“, – sako J.Liaudinienė.

Kalbėdama apie akis, vizažistė pabrėžia, kad jos išduoda, kada esame pavargusios, neišsimiegojusios, tad gražiai atliktas makiažas mus „išgelbės“ nuo nereikalingų klausimų.

„Akių zonai rekomenduoju rinktis dviejų spalvų šešėlius: matinius, kūno ar dramblio kaulo spalvos bei tamsesnius, pavyzdžiui, rudus. Šviesiu šešėliu denkite visą judamąją voko dalį nuo pat blakstienų, o tamsesniu paryškinkite akies linkį. Būtent dėl tokio dengimo principo žvilgsnis atrodys gaivus ir atviras.

Asmeninio archyvo nuotr./Eskizas
Asmeninio archyvo nuotr./Eskizas

Jeigu ranka įgudusi, galima pravesti elegantišką ir simetrišką liniją. Blakstienoms paryškinti dieną naudokite tamsiai rudą blakstienų tušą, vakarui – juodą“, – siūlo ekspertė.

Lūpų spalva priklauso nuo jūsų asmenybės, bendravimo manierų ir darbo pobūdžio.

„Šiame eskize lūpos yra raudonesnės, bet viskas priklauso nuo jūsų įgūdžių. Jeigu esate įsitikinusi, kad dažnai galėsite pažiūrėti į veidrodį ir pastebėti visus subėgimus, nusitrynimus – puiku, tačiau kitu atveju rinkitės neutralesnius atspalvius ar blizgius“, – sako J.Liaudinienė.

Makiažas brandesnio amžiaus moteriai

Svarbiausia brandžios moters užduotis – išlaikyti veido skaistumą, stangrumą ir spindesį.

„Vyresniame amžiuje, kai oda nebe tokia stangri, ryškėja raukšlelės, mūsų užduotis – išsirinkti lengvos tekstūros priemones, kurios nesubėgtų į raukšles ir nesudarytų „kaukės“ efekto. Jeigu veidas blizga, pasinaudokite kompaktine ar permatoma pudra. Skruostus ryškinkite persikinio atspalvio skaistalais – tai jaunatviško įvaizdžio paslaptis“, – teigia specialistė.

Beje, persikinius skaistalus galima naudoti ir kaip šešėlius. Vizažistė rekomenduoja perbraukti jais per viršutinę voko dalį, o išorinį kamputį patamsinti žemės ar bordo atspalvio šešėliu. Ir nors ryškius akių šešėlius geriausia palikti jaunoms merginoms, spalvoti blakstienų tušai šį sezoną – „must have“ jūsų kosmetinėje.

Asmeninio archyvo nuotr./Eskizas
Asmeninio archyvo nuotr./Eskizas

„Norėčiau pabrėžti, kad brandesnio amžiaus moteris ypač jaunina spalvoti blakstienų tušai. Puikiai atrodys gilios mėlynos spalvos blakstienų tušas, taip pat violetinis. Tik renkantis pastarąjį reikėtų atkreipti dėmesį, ar jūsų blakstienų linija nėra paraudusi“, – sako vizažistė.

Kalbėdama apie antakius, specialistė siūlo stipriai jų nekoreguoti, nes brandžiame amžiuje netinka nei labai ryškios linijos, nei spalvos. Antakius užtenka vos paryškinti ir reguliariai lankytis pas antakių priežiūros meistrę. Vertėtų nepamiršti ir lūpų, jas paryškinti galite 2019 m. spalva – koraline.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius