-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Modelius šukuojantis plaukų stilistas Andy Uffelsas – apie moterų daromas plaukų priežiūros klaidas

Plaukų stilistas Andy Uffelsas yra pelnęs Olandų Metų kirpėjo titulą, tapęs Europos ir pasaulio čempionu savo profesinėje srityje, o žiniasklaidos išrinktas Metų stilistu. Tačiau ne dėl pareigų ir titulų, o dėl talento ir profesionalumo su juo bendradarbiauja žymūs mados namai ir dizaineriai, kviečiantys jį ir jo komandą bendradarbiauti mados savaitėse.
Mergina plaukų stilisto kėdėje
Mergina plaukų stilisto kėdėje / Vida Press nuotr.

– Kaip susirasti idealų stilistą ir išmokti bendrauti su juo?

– Nepasitikėčiau meistru, kuris pirmąkart pamatęs žmogų ima kritikuoti jo plaukus. Įtariai žiūriu į komunikacijos meistrus – tuos, kurie per valandą, kol klientė sėdi kėdėje, pakomentuoja visus gandus, orus ir tiesiog yra šnekėjimo, bet ne kirpimo virtuozai. Tai jūs turėtumėte daug ko klausti meistrą, kalbėtis su juo apie šukuoseną, plaukų specifiką, kad atkartotumėte namie tai, ką sukūrė jis. Juk tai jūsų galva, o ne jo! 

Vida Press nuotr./Plaukų stilistas
Vida Press nuotr.

– Kokių klaidų daro moterys, mėgindamos pačios susišukuoti taip, kaip matė ant podiumo? 

Reikėtų atidžiai skaityti produktų aprašus ir rinktis ne tai, kas peršama, o tai, kas tinka būtent tos moters plaukams. 

– Perka pigiausias plaukų priežiūros priemones ir prietaisus. Juos naudojant rezultatas niekada nebus toks, kaip dirbant su profesionalams skirta įranga. Arba paveiktos reklamos eina į artimiausią prekybos centrą, įsigyja reklamuojamą prekę... ir nepasiekia norimo rezultato. Reikėtų tiek nedaug: atidžiai skaityti produktų aprašus ir rinktis ne tai, kas peršama, o tai, kas tinka būtent tos moters plaukams. 

– Kaip saugotis nuo žalingo aplinkos poveikio? 

– Visada sakau, kad saugotis nuo galimos žalos yra paprasčiau, nei gydyti pažeistus plaukus. Lauke denkite galvą skrybėle ar skarele. Formuodamos šukuoseną arba lygindamos plaukus, netempkite jų prieš augimo kryptį ir nelaužykite. Visais metų laikais naudokite kondicionierių. Nepamirškite, kad jo galima ir nenuplauti (pavyzdžiui, prieš kelionę lėktuvu). Jei ketinate maudytis baseine arba jūroje, pirmiausia sudrėkinkite plaukus švariu vandeniu – tada jie ir sugers jį, o ne chemines medžiagas ar druską. 

Vida Press nuotr./Kaukė plaukams
Vida Press nuotr.

– Tačiau ir jūsų rekomenduojamas vadinamasis plaukų lygintuvas kenkia?

– Labai svarbi jo kokybė. Ir naudojimo principai (ne veltui primygtinai siūlau perskaityti instrukciją!). Niekada neperkaitinkite žnyplių! Garbanos, paveiktos žemesnės temperatūros, – sveikesnės. Džiovintuvą taip pat naudokite reguliuojamą ir jokiu būdu neperdžiovinkite plaukų. 

– Ar tikite, kad grožis išgelbės pasaulį?

– Nežinau, kaip dėl pasaulio, bet grožis – svarbu. Gerai nukirpti plaukai padeda moteriai jaustis seksualiai, labiau pasitikinčiai savimi. Negi to maža?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius