Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasidarykime pačios: pavasariu dvelkiantys muiliukai

Receptų, kaip pasigaminti muilą savomis rankomis, gyva galybė, belieka tik rinktis ir,, pasiraitojus rankoves namus užpildyti nuostabiausiais aromatais...
Rankų darbo muilas
Rankų darbo muilas / Fotolia nuotr.

Kadangi artėja ir pavasarinių švenčių bumas, verta pagalvoti apie smagias dovanėles, kurias įteiksite artimiesiems. Muiliukai tikrai bus puikus pasirinkimas, nes, gamindamos juos, galite sudėti gražiausius linkėjimus, meilę ir šilumą.

Norėdami nustebinti artimuosius šaunia velykine dovanėle, galite jiems padaryti kiaušinio formos muiliukus. Tereikia silikoninių kiaušinių formelių puselių, į kurias atsargiai sudėsite muilo masę. Beliks sulaukti, kol ji sustings. O jeigu dar perrišite dailiomis spalvotomis juostelėmis – dovanėlė atrodys netgi prašmatniai!

 

Taigi, ko mums reikės?

► 200 g bazinio muilo (tokio galima įsigyti interneto parduotuvėse; tinka taukmedžių, kokosų ir pan.). Galima naudoti ir paprastą vaikišką muilą be priedų.

► 2 valg. š. bazinio aliejaus (rinkitės alyvuogių, migdolų, kokosų, vynuogių kauliukų, šaltalankių ar bet kokį kitą, kuris jums labiausiai patinka).

► 100 ml verdančio vandens.

 

Rankų darbo muilas
Rankų darbo muilas

Naudingi papildomi ingredientai:

► Jeigu pridėsite avižinių dribsnių, maltų sezamų sėklų, kavos, jūros druskos ir pan., tuomet muiliukas bus šveičiamasis ir padės pašalinti negyvas odos ląsteles.

► Ramunėlių, levandų, medetkų, rožių žiedlapiai suteiks malonaus aromato, minkštins, dezinfekuos odą, skatins jos regeneraciją.

► Sausi pieno milteliai, kokosų drožlės, malti migdolai padės sukurti drėkinamąjį muilą.

► Eteriniai aliejai muilui suteiks kvapnumo: būtinai išbandykite ramunėlių, šalavijų, eukaliptų, pušies, vanilės, citrusinių vaisių aromatus. Tik nepadarykite klaidos ir šiukštu nepadauginkite eterinių aliejų, mat jų perdozavimas gali sukelti alergiją. Pakanka kelių lašelių. Galite išbandyti ir žiupsnelį cinamono, kakavos miltelių.

► Norite spalvos? Rinkitės natūralius ingredientus: burokėlių, morkų sultis, ciberžolę, špinatus, kakavą, cinamoną... Improvizuokite!

 

Rankų darbo muilas
Rankų darbo muilas

Kaip gaminti:

 

1. Sutarkuokite muilą smulkia tarka. Sudėkite jį į emaliuotą puodą, kurį įstatykite į kitą didesnį dubenį karštu vandeniu. Šilumos šaltinį palaikykite nuolat.

2. Muilą, vis maišydamos, iš lėto užpilkite verdančiu vandeniu. Masę maišykite, kol ji suskystės ir taps vienalytė.

3. Tuomet nukelkite puodą nuo šilumos šaltinio ir į vėstančią masę suberkite norimus ingredientus, kurie suteiks kvapą ir spalvą: džiovintus žiedlapius, eterinius aliejus, druską, sėklas ir pan. Tik per daug negaiškite, nes masė greitai stingsta.

4. Viską gerai sumaišykite ir supilkite į formeles. Formeles geriausia ištepti alyvuogių aliejumi, kad vėliau nesunkiai galėtumėte išimti muiliukus.

5. Palikite muilą stingti ir džiūti kambario temperatūroje 2–3 dienoms. Tiesa, muilai, pagaminti iš natūralių bazinių muilų pagrindų, gali stingti ir džiūti net iki kelių savaičių.

6. Vietoj vandens galite naudoti ir vaistinių žolelių nuovirą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius