-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavasario ir vasaros makiažas: drąsios spalvos ir ryškus kontūras

Nuo blizgesio manijos iki rožinių skruostų, nuo neoninių lūpų iki dūminio akių žvilgsnio – akivaizdu, šį pavasario ir vasaros sezoną makiažo pasaulyje vyrauja kontrastai ir išraiškingi akcentai. Daugybė raštų ir drąsių derinių, kurie paremti augalų ir gėlių motyvais, neleis nuobodžiauti ir padės susikurti kerintį įvaizdį.
Makiažas, kosmetika
Makiažas, kosmetika / 123RF.com nuotr.

Kaip nepasiklysti tokioje spalvų gausoje ir išlikti subtilioms, pranešime žiniasklaidai pataria amerikiečių kosmetikos „Artistry“ ekspertas Andrzejus Sawickis.

Ryškiausias sezono hitas – drąsios spalvos

Atėjus šiltajam sezonui daugelis pradeda ilgėtis spalvų, tačiau šiemet pavasaris ryškus kaip niekada. Vieni populiariausių 2018-ųjų makiažo atspalvių – žalsvi tonai, įvairių atspalvių mėlyna, oranžinė ir ultravioletinė. Būtent pastaroji, anot spalvų instituto „Pantone“, šiais metais puikuojasi ant nugalėtojų pakylos, tad ultravioletinę spalvą rekomenduojama rinktis ir kaip nagų lako atspalvį, ir blakstienų tušą ar net akių šešėlius.

Vieni populiariausių 2018-ųjų makiažo atspalvių – žalsvi tonai, įvairių atspalvių mėlyna, oranžinė ir ultravioletinė.

„Išbandykite pasirinktu dinamišku atspalviu dengti visą voką. O likusias vietas, akis ar skruostus, ryškinkite subtiliau. Nepamirškite, kad kruopščiai parinktas pigmentas vidiniame akies kamputyje paryškins jūsų akis. Šiemet ypač madinga akių kampučius dekoruoti baltai“, – teigia A.Sawickis.

Gamintojo nuotr./2018-ųjų pavasario ir vasaros makiažo spalvos
Gamintojo nuotr./2018-ųjų pavasario ir vasaros makiažo spalvos

Kosmetikos ekspertas pabrėžia, kad šio sezono hitas – mėlyni akių šešėliai. „Rinkitės įvairius atspalvius: nuo sodrios mėlynos, elektrinės iki žydros. Svarbiausia, kad jūsų įvaizdis nebūtų per daug tvarkingas, nes šiam sezonui būdingas lengvabūdiškumas ir vėjavaikiškumas. Jeigu norite išbandyti ką nors nauja, rinkitės mėlynus akių kontūro dažus, tačiau jais dekoruokite ne viršutinį, o apatinį voką. Tai suteiks jūsų įvaizdžiui išskirtinumo“, – sako kosmetikos ekspertas.

Natūraliai spindinti oda

Be ryškių spalvų ir išraiškingumo, pozicijų neapleidžia ir tviskanti oda – viena pagrindinių tendencijų, dominavusių per pastarąsias mados savaites. Gaivios, natūraliai atrodančios odos tendencija taikoma tiek veido ir kaklo, tiek pečių zonoms.

„Šį sezoną reikėtų pamiršti veido kontūravimą. Vietoj to makiažo meistrai renkasi skaistalus, kurie turėtų paryškinti iškiliausias jūsų skruostų vietas. Rinkitės madingus, į cukraus vatą panašius atspalvius, taip pat šiemet itin madingą aukso atspalvį. Švelnių, šaltesnių tonų skaistalai bus naudojami ne tik ant skruostų, bet ir dažant akis“, – teigia A.Sawickis.

Šį sezoną reikėtų pamiršti veido kontūravimą. Vietoj to makiažo meistrai renkasi skaistalus, kurie turėtų paryškinti iškiliausias jūsų skruostų vietas.

Norėdamos pabrėžti savo veido formą, rinkitės švytėjimą suteikiančias priemones su šviesą atspindinčių dalelių turinčia pudra. Šie produktai suteiks odai skaistumo ir išryškins veido bruožus. Toms, kurios šiltuoju sezonu nenaudoja pudros, A.Sawickis pataria: tepkite odą šviesą atspindinčiais kremais, jie padės maskuoti pajuodusius paakius ir vizualiai sumažins raukšleles aplink akis.

Blizgesys ir dar kartą blizgesys

Šių metų šiltasis sezonas – puikus metas blizgesio efektui. Daugelis mados podiumo įvaizdžių išsiskyrė blizgančiais akių šešėliais ir lūpomis. Tad nors 2017 m. blizgesio efektas užkariavo makiažo tendencijų olimpą, šiemet ši tendencija dar stipresnė ir ryškesnė.

„Blizgūs šešėliai, blizgūs lūpų dažai, net blizgus akių kontūras – visa tai puikiai iliustruoja šiltojo sezono makiažo tendencijas. Nebijokite spindesio, nes jis padės sukurti tiek gaivios ir spindinčios odos efektą, tiek dramatišką įvaizdį. Pavasario ir vasaros metas leis sublizgėti mūsų akims, lūpoms ir skruostams. Beje, metalo atspalvių lūpos – ypač madingos šį sezoną“, – pabrėžia A.Sawickis.

Pastaruoju metu labiausiai ryškėjanti tendencija – žaižaruojančios akys. Akies voką galite paryškinti arba lengvu, plonu blizgančių dažų kontūru, arba storu ir sunkiu blizgesio sluoksniu.

Blizgūs šešėliai, blizgūs lūpų dažai, net blizgus akių kontūras – visa tai puikiai iliustruoja šiltojo sezono makiažo tendencijas.

Juodos spalvos sugrįžimas

2018 m. pavasaris ir vasara yra laikas, kai sugrįžta įdomių formų juodas akių kontūras. Griežta ir grakšti katės akies linijos tendencija užleis vietą sunkiam, kiek artistiškam kontūrui. Vieša paslaptis – kuo jis neįprastesnis, grafiškesnis ir įdomesnis, tuo geriau.

„Retro įvaizdis, kurio trūko rudens ir žiemos sezonuose, grįžta. Praėjusį sezoną kontūro uodegėlė buvo labai santūraus įvaizdžio, dabar natūralus įvaizdis sulaukia priešininko – grįžta storas ir aštrus akių kontūras. Taip pat madingas Kleopatros laikus menantis storas kontūras. O norėdamos panaudoti blizgesio elementus savo įvaizdyje, derinkite juodų ir metalo atspalvių kontūrus“, – komentuoja kosmetikos ekspertas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius