-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pedikiūro tendencijos: kokias spalvas ir kokį nagų dizainą rinktis vasarą?

Kiekvieną sezoną kalbame apie tendencijas: mados, makiažo, plaukų, taip pat ir nagų. Manikiūro ir pedikiūro meistrės Julianos Perveinienės paprašėme išskirti keletą šios vasaros pedikiūro tendencijų: kokias spalvas, raštus ar nagų dizainą rinktis. Kviečiame su jomis susipažinti, galbūt kurią nors jų pritaikysite ir sau.
Pedikiūras
Pedikiūras / 123RF.com nuotr.

J.Perveinienės teigimu, kad geras pedikiūras priklauso nuo kelių veiksnių: higienos jį atliekant, tinkamos spalvos parinkimo ir madingo dizaino. Žinoma, čia ne mažiau svarbu ir jį atliekančio asmens meistriškumas, originalumas.

Dalijamės penkiomis šios vasaros pedikiūro tendencijomis.

Koralinė spalva

Šių metu spalva „Pantone“ spalvų institutas paskelbė gyvą koralinę (angl. Living Coral). Ryški, gyva oranžinė, maišyta su aukso spindesiu.

„Puikus, minkštas, šiltas atspalvis – flirtuojantis, kupinas energijos ir drąsos, labai gyvybinga vasaros spalva. Ji puikiai pabrėš jūsų įdegusią odą, – sakė J.Perveinienė. – Tad siūlau nepamiršti šios tendencijos ir pritaikyti ją savo pedikiūre.“

Toms, kurioms vienspalvis lakavimas atrodo nuobodžiai, pedikiūro meistrė siūlo derinti kelias tendencijas.

„Didįjį nagą galima išskirti kita spalva – pavyzdžiui, prie koralinės derančia balta, ir pritaikyti ne taip seniai pasaulyje pasirodžiusią potėpių tendenciją, kuri vis dar nenusileidžia savo populiarumu ir yra mėgstama. Jei pedikiūrui norite suteikti daugiau gyvybingumo ir dinamiškumo, siūlau paįvairinti jį paprastais, lengvai padaromais, gerai atrodančiais taškeliais“, – kaip paįvairinti savo pedikiūrą, pasakojo pašnekovė.

Kūno atspalvis

Dar viena šios vasaros tendencija J.Perveinienė įvardija kūno (angl. nude) atspalvį, kurį savo modeliams, pristatydami šio sezono kolekcijas, taikė tokie mados namai kaip „Giambattista Valli“, „Chanel“, „Nicholas Kirkwood“, „Roland Mouret“, „Cushnie“.

„Ši tendencija – pati paprasčiausia ir universaliausia. Spalva tinka bet kokiai situacijai: ir penktadienio vakarui, draugės vestuvėms ar darbiniam susirinkimui. Šio sezono „nude“ atspalvis yra kava su pienu. Tačiau kaip ir bet kokią kitą spalvą, šią siūlyčiau derinti prie odos tono, tad gali būti įvairios šio atspalvio variacijos – drambio kaulo ar švelniai rožinė“, – sakė pedikiūro meistrė.

Jei nesinori vienspalvių nagų, J.Perveinienė siūlo būdą, kaip pedikiūrą paįvairinti. „Didįjį pirštą galite dekoruoti lengvu dizainu: nupiešti kelias geometrines linijas, kartu derinant iš mados neišeinančias skirtingo dydžio „Swarovski“ akutes“, – siūlė pašnekovė.

Dar vienas nago dekoravimo būdas – išpieštas pusmėnulis. Jam J.Perveinienė patarė rinktis ryškią arba blizgančią spalvą, kad dekoro elementas būtų pastebimas ir išsiskirtų. Tik ta spalva turėtų būti kontrastinga tam „nude“ atspalviui, kuriuo lakuojami visi nagai.

„Išrastas vyro, tapęs klasikų klasika, be kurios neapsieina nė vienas sezonas. Tačiau turintis skirtingas variacijas. Taip, tai prancūziškas lakavimas. Šį sezoną šio lakavimo pagrindui siūlau rinktis būtent „nude“ atspalvį, o prancūzišką baltą galiuką išpiešti itin plonai.

Jeigu jums prancūziškas pedikiūras atrodo kiek nuobodoka, visuomet galima jį pagyvinti – atviros basutės leidžia dėvėti 3D dizainus, todėl siūlau inkrustuoti akmenukais“, – dar vieną pedikiūro variantą pateikė meistrė.

Gyvūnų raštai

Viena šio sezono mados tendencijų (jau nebe pirmus metus) – gyvūnų raštai. Neseniai ji persikėlė ir į pedikiūro pasaulį. Pasak J.Perveinienės, šiemet labai populiari juodų ir baltų nagų tendencija. Pedikiūro meistrė siūlo didžiųjų pirštų nagus lakuoti balta spalva ir išmarginti gyvūno raštu, o likusius nagus nulakuoti juodai.

„Matėme savaną primenančiais vėžlio, leopardo, tigro ir zebro raštais dekoruotus nagus. Dabar atėjo laikas persikelti į ūkį. Siūlau netradicinį sprendimą – juodos ir baltos spalvų pedikiūrą pagyvinti rožine spalva – ji suteiks žaismingumo“, – nebijoti eksperimentuoti drąsino J.Perveinienė.

Minimalizmas

Dar viena šio sezono tendencija. Pasak pašnekovės, minimalistinis nagų dizainas pasižymi griežtumu, apsiriboja dažniausiai keliomis spalvomis ir, žinoma, dekoro minimalumu.

„Klasika visada madinga, tad siūlau rinktis sodrią trešnių spalvą – ji puikiai atrodo. Čia ir vėl neprašausite išskirdamos didįjį kojos piršto nagą, kuris turi didžiausią plotą sumanymui įgyvendinti. Vizualiai padalykite nagą į dvi dalis, vieną dalį nulakuokite „nude“ atspalviu, kitą – bordo spalva . Šį dizainą galite praskaidrinti dviem perliukais“, – siūlė J.Perveinienė.

Galite rinktis ir taškelius. Tik čia pašnekovė prieš darant pedikiūrą įspėjo apgalvoti, kaip atrodys galutinis rezultatas.

„Siūlau derinti kelias tendencijas. Kaip pagrindinę spalvą pasirinkite pieno baltumo atspalvį ir derinkite su minimalistiniais taškeliais. Juos siūlau piešti skirtingų spalvų – pavyzdžiui, raudoną ir juodą, ir skirtingų dydžių – kad atrodytų įdomiau ir išskirtų jus iš pilkos masės“, – dar vieną pasiūlymą pateikė J.Perveinienė.

O galbūt labiau už taškelius ar dviejų spalvų derinimą jus žavi geometrinis dizainas – galite rinktis ir jį, nes puikiai atspindi minimalizmo tendenciją.

Individualumas

„Kaip sako Aleksandras Vasiljevas ir Konstantinas Bogomolovas, individualumas visada madingas. Niekada neprašausite pro šalį pasirinkusi individualų dizainą, o tai jau priklauso nuo jūsų fantazijos gelmių.

Skirtingų spalvų rombai puikiai pagyvins jūsų įvaizdį. Asimetriškai visame nagų plote išdėliotos geometrinės figūros neliks nepastebėtos“, – sakė pašnekovė.

Keliaujančioms atostogauti prie vandens telkinių J.Perveinienė siūlo rinktis marinistinio stiliaus pedikiūrą su visa šiai tematikai priklausančia atributika. Kiekvieną nagą galima dekoruoti vis kitaip.

„Kai būsite viską išbandžiusios ir atrodys, kad nebeliko jokios alternatyvos, rinkitės vitražinius nagus. Šis dizainas tikrai išskirtinis ir vargu ar mieste sutiksite kitą moterį tokiu pat pedikiūru. Juk visi norime kuo nors išsiskirti“, – šypsodamasi patarimus dalijo pedikiūro meistrė.

Baigdama pokalbį apie šios vasaros pedikiūro tendencijas J.Perveinienė pajuokavo, kad visada yra išeitis, kaip atrodyti gerai, net jei nespėjote pasidaryti pedikiūro, o vakarėlis ar kokia kita proga „ant nosies“: „Išsitraukite iš spintos basutes ir priderinkite tinkamas kojinaites!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius