Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Profesionalus antakių ir blakstienų dažymas namuose

Antakiai ir blakstienos ypatingai svarbūs veido išraiškingumui. Žinoma, nepriekaištingai sutvarkyti ir ilgam laikui paryškinti antakius gali kosmetologės, tačiau jei esate patenkintos savo antakių forma, arba jie jau tinkamai suformuoti iš anksčiau ir dabar norisi antakiams tik suteikti papildomo ryškumo ar atgaivinti nuo saulės išblukusių jų plaukelių spalvą, į saloną eiti visai nebūtina – profesionalius rezultatus galima nesunkiai pasiekti ir namuose. Tam tereikia įsigyti tinkamus, kokybiškus produktus. Taigi, šiandien apžvelgsime tiek blakstienų, tiek antakių cheminio dažymo namuose ypatybes.
Mergina
Mergina / 123RF.com nuotr.

Kas yra antakių ir blakstienų cheminis dažymas?

Tai procesas, kurio metu antakių, blakstienų zonoje yra užtepami specialūs dažai. Jie įsigeria į plaukelius ar blakstienas, o jei dažai palaikomi ilgiau – įsigeria ir į odą.

Kaip ilgai išlieka dažų efektas?

Dažytų antakių bei blakstienų efektas išlieka apie 2-4savaites. Tačiau tai gan individualu ir viskas priklauso nuo odos bei dažų tipo.

Kaip tinkamai pasirinkti antakių ir blakstienų dažus?

Rekomenduojama pasirinkti hipoalerginius junginius, kurie negali pakenkti akims ir plaukų folikulams. Geriausia rasti gelio dažus, nes jie papildomai turi vitaminų. Jei bijote naudoti cheminius junginius, naudokite dažus, pagrįstus henna ar basma formule. Būtinai patikrinkite galiojimo datą ir sandėliavimą, naudokite tik tinkamo galiojimo priemones.

Kokį antakių dažų atspalvį pasirinkti?

Šviesiaplaukėms – labiausiai tinkami pilkšvi, purvinesnio atspalvio rudi dažai. Rinkitės 1-2 tonais tamsesnius dažus nei jūsų plaukai.

Tamsiaplaukėms – tokių plaukų savininkėms rekomenduojama 1-2 tonų šviesesni antakių dažai nei jūsų plaukai. Svarbiausia vengti juodos spalvos.

Raudonplaukėms – rinkitės kaštoninius, rudeninius dažus dažų atspalvius.

Kokį blakstienų dažų atspalvį pasirinkti?

Svarbiausia ir vienintelė taisyklė blakstienų dažų pasirinkime – rinktis 1 tonu tamsesnį dažų atspalvį nei natūrali blakstienų spalva. Jei norimas atspalvis nėra parduodamas, galite eksperimentuoti ir maišyti keletą skirtingų atspalvių dažus, svarbu, kad jie būtų vieno ir to paties prekės ženklo.

Antakių dažymo eiga:

1. Išbandykite alerginę reakciją. Norėdami tai padaryti, ant kūno odos uždėkite nedidelį dažų kiekį, jį palikite vieną dieną. Jei nepastebite dirginimo ar kitų neigiamų pasireiškimų, galite saugiai dažyti savo antakius.

2. Paruoškite odą. Nuvalykite antakius ir zoną aplink juos makiažo valikliu, pašalinkite nešvarumus ir makiažo likučius. Tuomet dezinfekuokite odą. Jei jūsų oda antakių srityje sudirgusi, linkusi šerpetoti, tuomet pašalinkite suragėjusias odos ląsteles šveitikliu. Kitaip šio veiksmo neatlikus antakiai gali nusidažyti netolygiai.

3. Pažymėkite antakių formą. Išsimatuokite storį, ilgį, aukščiausių taškų vietas.

4. Pasiruoškite dažus. Pagal minėtus dažų pasirinkimo kriterijus išsirinkite spalvą. Įdėmiai ir atsakingai perskaitykite dažų naudojimo instrukciją ir priemonę laikykite nuo 10 iki 20 minučių.

5. Pradėkite dažymą. Užtepkite visą antakių plotą. Neskubėkite , judesiai turi būti trumpi, tikslūs, judėkite horizontaliomis linijomis į viršų. Palaikius dažus norimą laiką, nuvalykite juos vandeniu sudrėkintais vatos diskeliais.

Vida Press nuotr./Blakstienos
Vida Press nuotr./Blakstienos

Blakstienų dažymo eiga:

1. Išbandykite alerginę reakciją. Norėdami tai padaryti, nedidelę blakstienų sritį patepkite dažais ir stebėkite ar nepasireiškia akių dirginimas, kiti neigiami ir nemalonūs reiškiniai.

2. Kruopščiai nuvalykite blakstienas. Nuvalykite nešvarumus ir makiažo likučius nuo blakstienų.

3. Tepkite kiekvieną blakstieną. Judėjimo principas išlieka toks pat, kaip ir dažant antakius.

4. Švelniai užmerkite akis. Kiekvieną blakstieną vėl dažykite iš viršaus.

5. Atsargiai dažykite apatines blakstienas. Jei neplanuojate jų dažyti, prieš dažymą jas apsaugokite nuo dažų patekimo ant apatinių blakstienų.

6. Laikykitės blakstienų dažų naudojimo rekomendacijų. Nuo to priklauso kiek minučių laikyti dažus ir jų nenuplauti.

7. Pašalinkite dažų likučius. Juos kruopščiai pašalins medvilnės tamponas su vandeniu.

Daugiau priemonių antakių ir blakstienų dažymui rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius