-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ruošiamės į kirpyklas: 2021-ųjų šukuosenų ir plaukų spalvų tendencijos

Jokia paslaptis, kad daugelis iš mūsų per karantiną tapome visai nepanašūs į save – įprasti drabužiai dulka spintoje, nes labiausiai nešiojami nutrinti treningai, moterų nagai nebe tokie dailūs, kai tvarkomi namų sąlygomis, o ir šukuosenos tiesiog lenkia viena kitą – vyrams jau galima kone kasas pinti. Tačiau kadangi nuo vasario 15 dienos Lietuvoje duris praveria grožio salonai ir kirpyklos, jau galite pradėti rinktis šukuoseną, kaip pasauliui grįžus į vėžes norėtumėte atrodyti. „Davines“ ambasadorė Kristina Šemiotienė pateikia 2021-ųjų prognozes, kokią šukuoseną ar plaukų spalvą pasirinkę, tikrai neprašausite.
2021-ųjų madingos šukuosenos
2021-ųjų madingos šukuosenos / Scanpix,Vida press nuotr.

Plaukų stilių reikšmė mados istorijoje

Moterų ir vyrų plaukų stiliai atliepia visuomenės vaizdą tam tikru laikotarpiu. Ne tik mados tendencijos, bet ir šukuosenos perteikia politines žinutes ir yra labai akivaizdi to, kas vyksta visuomenėje išraiška.

Nuo Marie Antoinette iki 8 dešimtmečio pankų šukuosenų – plaukai yra veiksmingas būdas pasakyti, kas jūs esate ir ką atstovaujate. Todėl ne tik kostiumas, bet ir plaukų įvaizdžiai yra svarbi mados istorijos dalis.

Geidžiamiausi plaukų įvaizdžiai 2021-aisiais:

  • Mullet
  • Shag
  • Bob’as
  • Pixie
  • Tekstūriški plaukai
  • Kirpčiukai
  • Gausiai dekoruoti plaukai
  • Undinėlės efektas

Mullet

„Business in the front, party in the back!“ – štai kaip šis kirpimas 8 dešimtečiu buvo vadinamas. Šio kirpimo esmė – stiprus ilgių kontrastas tarp priekinės galvos dalies (smilkinių bei viršugalvio zono) ir sprando zonos.

Davidas Bowie ir jo Ziggy Stardust Mullet išpopuliarino šį kirpimą, pavertęs jį unisex plaukų stiliumi.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Davidas Bowie
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Davidas Bowie

Shag

Tai kirpimas, primenantis 8 dešimtmečio roko žvaigždžių įvaizdį, tarsi „Mullet“ ataugusi versija. Kirpimo esmė – sluoksniai. Tinka bet kokio ilgio ir bet kokios tekstūros plaukams.

Kirpimas puikiai atrodo su kirpčiukais, kurie apjungia stipriai iškarpytą perimetro zoną.

„WASH&GO!“ – tai šūkis apibudinantis šį plaukų stilių. Tai UNISEX kirpimas, kuriuo kirposi tiek vyrai, tiek moterys.

„Scanpix“ nuotr./Taylor Swift
„Scanpix“ nuotr./Taylor Swift
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Michelle Obama
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Michelle Obama

Bob

BOB’as – klasikinis kirpimas, kuris ir 2021 m. bus vienas populiariausių kirpimų. Tai nepretenzingas plaukų stilius, kurio ilgį galite rinktis pagal veido formos tipą. Šiemet, BOB’as bus populiarus tiek nukirptas solidžia linija, tiek lengvai iškarpytas.

„Scanpix“/AP nuotr./Cate Blanchett
„Scanpix“/AP nuotr./Cate Blanchett

BOB‘as 1920 metais buvo tikra mados sensacija. Trumpų plaukų šukuosena tapo „naujos moters“ įvaizdžio dalimi ir pakeitė ilgų plaukų šukuoseną.

„Scanpix“ nuotr./Rihanna
„Scanpix“ nuotr./Rihanna

Pixie

Kuo trumpiau tuo geriau!

PIXIE yra dar vienas klasikinis kirpimas, kuris grįžta į madą. Mažai priežiūros reikalaujantis kirpimas, tinkamas veikliai ir drąsiai moteriai.

Vida Press nuotr./Holivudo aktorė Charlize Theron
Vida Press nuotr./Holivudo aktorė Charlize Theron

PIXIE stilius 6-7 dešimtmečiuose tapo vienu iš įvaizdžių maištininkų, sukėlęs didžiules hipių maišto, feminizmo ir daugelio kitų lyčių įgalinimo judėjimų ir revoliucijų bangas.

Pagrindinis šio stiliaus tikslas buvo revoliucija skatinama feminizmo, paneigiant tradicinį moters statusą.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Scarlett Johansson
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Scarlett Johansson
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Katy Perry
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Katy Perry

Apimtis ir tekstūra

Stilizuojant šukuosenas šiais metais norėsime sukurti kuo didesnę apimtį. Pakilę nuo šaknų, purūs iki pat plaukų galų įvaizdžiai bus madoje ir pabrėš į madą sugrįžusius ir naujai suskambėjusius kirpimus.

Taip pat ilgą laiką dominavusius tiesius plaukus, keis tekstūriniai plaukų įvaizdžiai, kalbantys apie laisvės troškimą. Plaukus garbanosime itin smulkiomis garbanėlėmis, kas primins afro plaukų tekstūrą, banguosime 40-ųjų stiliuje, suksime „beach“ stiliuje.

Undinėlės efektas

Bus madingas ir šlapias plaukų efektas, dar kitaip vadinama undinėlės efektu. Taip savo plaukų šukuosenomis kalbėsime apie išsiilgtas atostogas tolimuosiuose kurortuose.

Tačiau kad ir kokią tekstūrą kurtume, nepamirškime, kad šukuosena vis tiek turi atrodyti kuo natūraliau, net jei ją jums ir sukurs plaukų meistras, tai turi atrodyti taip, lyg ją susikūrėte jūs patys!

Vida Press nuotr./Kim Kardashian
Vida Press nuotr./Kim Kardashian

Dekoruoti plaukai

Visi 2021-ieji kalbės apie norą keistis. Po ilgų ramybės metų, norėsis transformacijų, norėsis puoštis, ruoštis ir eiti iš namų! Daryti, tai ko negalėjome daryti arba nejautėme poreikio būnant namuose.

Todėl post-Covid plaukų tendencijose pastebime ir itin dekoruotus plaukus. Puošime ne tik kostiumą, bet ir šukuoseną. Todėl jei taikote į mados dešimtuką, įvairūs segtukai, segės, kaspinai, plaukų juostos ar lankeliai su vualiais taps kasdieniniai jūsų šukuosenos palydovai.

Kirpčiukai

Na, o toms kurioms sunku keistis, bet nori būti tarp madingųjų, siūloma bent jau nusikirpti kirpčiukus. Tai nenuginčijamai greičiausias būdas pasikeisti. Kirpčiukai madoje bus įvairūs, nuo Jane Birkin stiliaus, ilgų – skruostikaulių liniją siekiančių ar iš centro ilgėjančių, praskleistas užuolaidas primenančių kirpčių.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Dakota Johnson
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Dakota Johnson
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Mandy Moore
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Mandy Moore

Spalvų tendencijos:

  • Karamelė
  • Smėlis
  • Varno juoda
  • Pasteliniai atspalviai
  • Auksinės blondinės
  • Ginger cooper
  • Raudoni atspalviai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius