-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Specialistai įvertino priemones, kurios „paspartina plaukų augimą“: būkite budrūs

Internete vis dažniau prikausto dėmesį plaukų priežiūros priemonių reklamos, kurios žada per trumpą laiką pastebimą rezultatą. Tokia rinkodara pritraukia žmones, kurie norėtų kuo greičiau ir kuo pigiau džiaugtis ilgesniais plaukais. Tačiau specialistai pabrėžia, kad tokius pažadus reikėtų vertinti labai atsargiai ir derėtų pasidomėti produktų sudėtimi, ypač perkant nepažįstamose internetinėse parduotuvėse.
Ilgi plaukai
Ilgi plaukai / „Fotolia“ nuotr.

Nereikėtų tikėtis stebuklingų rezultatų

Anot VUL Santaros klinikos gydytojos dermatologės-trichologės Aušrinės Ramanauskaitės, priemonės, kurios žada stebuklingus rezultatus ir greitą plaukų augimą, dažniausiai klaidina pacientą ir, pasak dermatologės, stebuklingos priemonės nėra.

Gydytoja pabrėžia, kad plaukų augimui daro įtaką daug veiksnių – tiek genetika, tiek išoriniai dalykai, kaip organizmo sveikata, vartojami vaistai arba mityba. „Plaukų augimo ciklą sudaro trys fazės: aktyvaus augimo, pereinamoji ir ramybės. Aktyvaus augimo fazė tęsiasi keletą arba keliolika metų. Pereinamojoje fazėje plaukas nustoja augti, tačiau dar neiškrenta. Ši fazė tęsiasi apie 2 savaites. Ramybės fazėje, kuri trunka 5–6 savaites, plauko folikule pradeda formuotis naujas plaukas, o jos pabaigoje iškrenta senas plaukas“, – teigia A.Ramanauskaitė.

Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos prezidentė Jolanta Mačiulienė irgi skeptiškai vertina plaukų priežiūros produktus, kurie žada stulbinamus rezultatus per trumpą laiką. Pasak pašnekovės, norėdami pamatyti tikrą efektą žmonės turėtų kreiptis į medikus, o ne tikėtis stebuklo nuo internete parduodamo šampūno ar kondicionieriaus.

„Ar tikrai tos priemonės testuotos mūsų šalyje ir turinčios kokybės sertifikatus? Viskas mūsų šalyje yra reglamentuota, visi produktai, kurie yra parduotuvėse, yra patikrinti, o internete net nežinai, ką gali nusipirkti“, – pabrėžia J.Mačiulienė. Todėl, anot pašnekovės, žmogus turėtų tiksliai išsiaiškinti ir išanalizuoti, ar internete perkamas produktas yra saugus.

Pasak „BIOK laboratorija“ direktorės Romualdos Stragienės, jų produktai greito plaukų augimo rezultatų nežada ir nedeklaruoja to, ko produktas nedaro, kadangi, anot pašnekovės, pagrindinė plaukų priežiūros paskirtis yra išplauti ir padaryti plauką gražiu.

Partnerio nuotr./BIOK Laboratorijos vadovė Romualda Stragienė
Partnerio nuotr./BIOK Laboratorijos vadovė Romualda Stragienė

R.Stragienė pabrėžia, kad jų produktuose naudojamos natūralios priemonės, kurios gaunamos iš nuolat tikrinamų tiekėjų: „Dėl alerginių reakcijų, tai čia niekas negali užtikrinti, kad jų nebus, nes dabar žmonės yra jautrūs skirtingiems alergenams, o jų atsiranda vis daugiau. Žmogus gali būti jautrus kokiam nors augalui, net to nežinodamas. Jeigu tas ingredientas yra šampūne, tai jam sukels nemalonią reakciją. Tas produktas yra tinkamas ir saugus, bet vienam vartotojui iš šimto tūkstančių jis nebus tinkamas“, – teigia R.Stragienė.

Reikėtų rūpintis ne tik savo išvaizda, bet ir sveikata

J.Mačiulienė pastebi, kad norinčių gauti patarimų, kaip paskatinti plaukų augimą, ir besikreipiančių į specialistus žmonių skaičius nemažėja. Anot pašnekovės, į Lietuvą taip pat atvežama daug sertifikuotų produktų, kurie ne užaugina plauką, bet skatina naujų plaukų ataugimą ir tiesiog šiek tiek paskatina kraujotaką.

J.Mačiulienė teigia negirdėjusi iš savo klientų nusivylimų dėl kažkokio produkto: „Bet buvo atsiliepimų iš kolegų, kad žmogus nusipirko kažkokį produktą iš internetinės parduotuvės, sumokėjo labai daug ir nusivylė, nes nebuvo to rezultato, kurio tikėjosi.“

Paklausta, ar namų sąlygomis padaryti produktai plaukams yra saugūs, A.Ramanauskaitė neturi aiškios nuomonės, nes, anot pašnekovės, tai priklauso nuo to, kokiomis sąlygomis ir kokios medžiagos buvo naudojamos produkto gaminimui.

R.Stragienė teigia, kad tie, kurie gaminasi plaukų priežiūros produktus sau, neturėtų užsiimti komercija: „Rekomenduoju visas prekes pirkti iš patikimų ir oficialių gamintojų, nes, jeigu žmonės sugeba savo naminiais tortais apsinuodyti, tai ta higiena namuose nėra ideali“, – pastebi pašnekovė.

J.Mačiulienė mano, kad tokiais dalykais iš vis nereikėtų užsiimti, kadangi, anot pašnekovės, rinkoje vyrauja tokių produktų perteklius, ir kiekvienas gali atrasti efektyvius produktus – tiek pigius, tiek brangesnius: „Šiais laikais, kai turime tokią pramonę, tokias nišas, tiek kosmetikos, tai gal neužsiimkime tokiais dalykais.“

Vida Press nuotr./Plaukų serumas
Vida Press nuotr./Plaukų serumas

Taigi kaip rūpintis savo plaukais? Anot R.Stragienės, kiekvienas žmogus turėtų atsirinkti jam tinkančias priemones, tačiau vienas iš svarbiausių patarimų, pasak pašnekovės, yra nepamiršti praustis: „Skamba juokingai, bet yra dar žmonių, kurie linkę plaukus plauti retai ir galvoja, kad tai sveikiau plaukams“.

J.Mačiulienė pastebi, kad žmonės dažniausiai investuoja į odos ar veido odos priežiūrą, o plaukus pamiršta, todėl, pasak pašnekovės, reikėtų pagalvoti ir apie plaukų priežiūrą.

A.Ramanauskaitė pabrėžia, kad visų pirma reiktų rūpintis ne tik savo išvaizda, bet ir sveikata, nes, anot dermatologės, tik sveikame kūne gali būti sveiki plaukai, nagai ir švytinti oda: „Sveika ir visavertė mityba, fizinis aktyvumas bei plaukų tausojimas užtikrins jūsų gražią išvaizdą“.

Tačiau, anot gydytojos, pastebėjus problemas, reikėtų nedelsti beieškant „stebuklingo“ šampūno ar ampulių, o kreiptis į gydytoją dermatologą ar trichologą ir gauti tinkamą pagalbą bei išsamią konsultaciją bei gydymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius