Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Specialistė pataria: kaip tinkamai prižiūrėti pėdas ir išvengti rimtų odos problemų?

Gera savijauta suteikia vidinį pasitenkinimą, o šis jausmas apima visą kūną – nuo galvos iki pat pirštų galiukų. Kai pėdos sveikos, patrauklios ir malonios liesti, norisi jomis grožėtis, o tai signalizuoja ir apie nuoseklų rūpinimąsi savo sveikata.
Pėdos
Pėdos / 123RF.com nuotr.

Mūsų pėdų gerovė priklauso tik nuo mūsų pačių, tačiau reguliariai patikint jas profesionalams, ne tik tinkamai jomis pasirūpinsime, bet ir ilgiau džiaugsimės sveika jų išvaizda bei dailiu, ilgiau išliekančiu pedikiūru. Pasirūpinti pavargusiomis, pažeistomis ar specialistų dėmesio išsiilgusiomis pėdomis privalu kiekvienai, taip išvengsite tokių dažnai pasitaikančių problemų kaip pėdų grybelis, intensyvus odos suragėjimas, įtrūkinėjimas ar nagų skilinėjimas.

Pėdų problemos nesirenka nei amžiaus, nei lyties. Jos pasireiškia ir vaikams, paaugliams, vyrams, moterims, ir ypač senjorams. Pasak specialistų, pėdų ir nagų problemos dažniausiai atsiranda dėl odos, endokrininių ir onkologinių ligų, gastrito, antsvorio, vitaminų trūkumo, nekokybiško maisto, alkoholio, didelio krūvio kojoms, nepatogios, nenatūralios avalynės, sintetinių kojinių ir puskojinių, netaisyklingai avimos avalynės, higienos klaidų ir net netaisyklingo nagų kirpimo, dėl ko gali atsirasti karpos. Todėl labai svarbu pėdas prižiūrėti nuolat, o ne susirūpinti tik tada, kai iškyla rimta problema.

Diabetas – dar viena priežastis nuolatos rūpintis savo pėdomis.

Diabetas – dar viena priežastis nuolatos rūpintis savo pėdomis. „Sergantys diabetu turi ypač daug dėmesio skirti jų priežiūrai, nes atsiradusios problemos gali sukelti sunkių padarinių. Neturintiems nagų grybelio ar nesergantiems cukriniu diabetu (kuris padidina tikimybę atsirasti grybeliui), rekomenduojama probleminių pėdų priežiūros higieninį-medicininį kojų pedikiūrą atlikti bent du kartus per metus. Tiems, kuriuos dažnai vargina pėdų nuospaudos, kulnai linkę trūkinėti, o nagai įauga, rekomenduojama pedikiūro procedūrą atlikti bent kartą per mėnesį“, – pranešime žiniasklaidai tvirtina grožio namų „Cosmetic M“ įkūrėja ir vadovė Edita Vatiekūnienė.

Taigi, kaip kasdien prižiūrėti pėdas ir išvengti nepageidaujamų padarinių?

  • Rinkitės patogią, natūralios sudėties, jūsų pėdos formą atitinkančią ir kvėpuoti leidžiančią avalynę.
  • Nepamirškite kremo. Po pėdų šveitimo atgaivinkite odą specialiais, apsaugines funkcijas stiprinančiais ir odą maitinančiais kremais.
  • Vartokite vitaminus. Jūsų pėdos gali sausėti ir dėl jų trūkumo.
  • Tausokite nagus. Viena didžiausių klaidų – per didelis nago paviršinio sluoksnio nušveitimas. Teisingiau prižiūrint nagus, saikingai šveičiant, jums nereikės daryti pertraukų tarp ilgalaikių lakavimų.
  • Neapleiskite pėdų. Stebėkite jas ir neleiskite susidaryti pūslėms, suragėti odai, įaugti nagams, atsirasti pėdų ar nagų grybeliui. Kilus problemoms, nedvejokite ir kreipkitės į specialistus.
Vida Press nuotr./Pėdos
Vida Press nuotr./Pėdos

„Jeigu jūsų pėdos sveikos, speciali priežiūra joms nėra reikalinga. Tiesiog neleiskite susidaryti pertekliniam suragėjusios odos sluoksniui – taip išvengsite nuospaudų, įtrūkimų ir odos uždegimo. O pastebėję iškilusias problemas, naudokite profesionalias kosmetines priemones, kurios padeda išspręsti jas pačias įvairiausias – nuo pėdų grybelio, odos įtrūkinėjimų, pėdų perštėjimo, nemalonaus kvapo, prakaituojančių, pavargusių ar šąlančių pėdų“, – pataria E.Vaitiekūnienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius