-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Spontaniškos ir žaismingos: 10 madingiausių šaltojo sezono šukuosenų

Būtent šiais dviem žodžiais – spontaniškos ir žaismingos – apibūdinamos šio šaltojo sezono šukuosenos. Norite pasikeisti? Pasižvalgykite, kokie kirpimai šį rudenį madingiausi.
Madingiausios 2017–2018 m. šaltojo sezono šukuosenos
Madingiausios 2017–2018 m. šaltojo sezono šukuosenos / Vida Press nuotr.

Vidutinio ilgio bobas

Lengvai banguoti, vos pečius siekiantys plaukai. Kaip tinkamiausią pavyzdį šiai šukuosenai tinklalapis Popsugar.com pasirinko modelį Kendall Jenner. Tokia šukuosena, pasak žvaigždžių stilistės Laurie Heaps, tinka visoms veido formoms. „Vienas patarimas: jūsų plaukų stilistas turėtų atitaikyti plaukų ilgį – kuo trumpesnis kaklas, tuo trumpiau reikėtų pakirpti ir plaukus“, – sakė L.Heaps.

Vida Press nuotr./Kendall Jenner
Vida Press nuotr./Kendall Jenner

Roko žvaigždės šukuosena

Vadinamasis „pixie“ kirpimas – trumpi, iškarpyti, viršuje palikti ilgesni, kiek netvarkingą įvaizdį primenantys plaukai. Pasak žvaigždžių stilisto Juano Carloso Maciqueso, ši šukuosena geriausiai tinka tiesiems ar truputį banguotis linkusiems plaukams. „Tinka ir banguotiems, tačiau prireiks papildomo laiko tokiai šukuosenai išgauti“, – pridūrė stilistas.

Jo teigimu, toks kirpimas atidengia veidą, tad geriausia jį rinktis ovalų ar simetrišką, proporcingą veidą turinčioms moterims.

„Scanpix“/AP nuotr./Janelle Monáe
„Scanpix“/AP nuotr./Janelle Monáe

Lengvos, vienodos garbanos

Žavingai ant pečių krintančios ir juos dengiančios garbanos atrodo iš tiesų romantiškai. Norinčioms tokio įvaizdžio savo plaukų stilisto reikėtų paprašyti nukirpti plaukus taip, kad šie būtų vienodo ilgio, formuoti lengvas, vienodas garbanas. Plaukų stilisto Justino Geslerio teigimu, tokia šukuosena tinka visiems plaukų tipams ir veido formoms.

Vida Press nuotr./Jennifer Garner
Vida Press nuotr./Jennifer Garner

Ilgesnis bobas su kirpčiais

Taip galėtume pavadinti anglišką terminą „lob“ (angl. „long bob“). Žvaigždžių stilisto J.C.Maciqueso teigimu, tokia šukuosena tinka pailgiems veidams, nes truputį maskuoja ir vizualiai patrumpina veidą. Idealiausias pavyzdys – rašytoja, modelis ir dizainerė Alexa Chung.

Vida Press nuotr./Alexa Chung
Vida Press nuotr./Alexa Chung

„Modernioji Cher“

Taip šią šukuosena vadina plaukų stilistas J.C.Maciquesas. Ilgi, žemiau juosmens plaukai – kokiais gali pasidžiaugti Kim Kardashian. Pasak stilisto, tokie plaukai tinka apvalių arba širdies formos veidų savininkėms, taip pat toms, kurių žandikaulis gana kampuotas, kvadratinis.

Vida Press nuotr./Kim Kardashian
Vida Press nuotr./Kim Kardashian

Ilgi, banguoti plaukai

Žavingas, romantiškas įvaizdis – ilgi plaukai, lengvos garbanos. Plaukų stilisto teigimu, tokia šukuosena labai tinka banguotis linkusiems plaukams. Kalbant apie veido formą – į šią šukuoseną dėmesį turėtų atkreipti vadinamosios širdies formos veido savininkės ir tos, kurios norėtų paslėpti asimetriškus veido bruožus – nuo to priklauso ir tai, į kurią pusę reikėtų šukuoti plaukus.

Vida Press nuotr./Reese Witherspoon
Vida Press nuotr./Reese Witherspoon

Pasviręs bobas

Stilistas J.C.Maciquesas šią Jourdan Dunn šukuoseną siūlo toms, kurių veidas pailgas ir siauras. Toks kirpimas, ant vieno šono sušukuoti plaukai pabrėžia jūsų skruostus ir žandikaulio liniją, atidengia grakštų kaklą.

Vida Press nuotr./Jourdan Dunn
Vida Press nuotr./Jourdan Dunn

Garbanos garbanėlės

Daugybė mažų garbanėlių vizualiai padidina plaukų apimtį, jau nekalbant kiek žavesio suteikia. Stilistės L.Heaps teigimu, tokia šukuosena labai tinka siauro veido savininkėms, taip pat toms, kurių plaukai natūraliai garbanoti.

Vida Press nuotr./ Jordin Sparks
Vida Press nuotr./ Jordin Sparks

Ištįsusios sruogos

Tikriausiai daugelis mūsų svajoja apie tokius plaukus – lyg ir be pastangų, bet labai puikiai atrodančius. Vienodo ilgio plaukai ir labai lengvos, tarsi visiškai natūralios garbanos – tokia šukuosena plaukams suteikia apimties, jie labai gražiai ir lengvai krinta.

Vida Press nuotr./ Julianne Hough
Vida Press nuotr./ Julianne Hough

Bobas dėžutė

Trumpi, lygiai nukirpti plaukai ir kirpčiai – žiūrint į veidą atrodo, lyg būtų suformuotas kvadratas. Tokia šukuosena, stilisto J.Geslerio teigimu, labai tinka ovalaus ir širdies formos veido savininkėms. Ir toms, kurių plaukai paslankūs ir glotnūs.

Vida Press nuotr./Aktorė Kerry Washington
Vida Press nuotr./Aktorė Kerry Washington

TAIP PAT SKAITYKITE: Kodėl neauga plaukai? Priežastys ir specialistų paaiškinimai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius