-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valgymo įpročių revizija: kas trukdo lieknėti?

Jeigu žiūrite į veidrodį ir matote jo atspindyje pasikeitusias savo kūno proporcijas, labai didelė tikimybė, kad teks peržiūrėti savo suvalgomo maisto porcijas. Gali būti, kad jums trūksta fizinio aktyvumo, tačiau mitybos specialistas Artūras Sujeta pabrėžia – net 70-80 proc. sėkmės lieknėjant lemia tinkamai pasirenkamas maistas.
Projektas „Lieknėjame dviese“
Projektas „Lieknėjame dviese“ / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Lieknėjimas

Projekto „Lieknėjame dviese“ dalyvės Margarita ir Inesa – kaip ir daugelis šiuolaikinių žmonių valgo nereguliariai, skubėdamos, ne visada kreipdamos dėmesį į maisto kokybę ir porcijų dydį. Dar viena jų klaida – sočios vakarienės. A.Sujeta griežtas – laikantis tokių mitybos įpročių sulieknėti yra beveik neįmanoma.

Moterys, pasiryžusios išbandyti naująjį „Nutriless“ lieknėjimo metodą – tris savaites laikysis specialaus režimo. Šio metodo tikslas – išjudinti organizmą ir ypatingai riebalinę masę iš sąstingio, padėti suformuoti mitybos režimą, koreguoti maisto raciono bei suvartojamų kalorijų kiekį. Taip siekiama formuoti naujus sveikus ir ilgalaikius mitybos įpročius .

Pirmąsias 10 dienų moterys valgys tik pakaitinį maistą – „Nutriless“ vanilės ir šokolado skonio kokteilius bei kreminę vištienos sriubą. Taip pat per dieną jos turės išgerti ne mažiau kaip po du litrus vandens. 10 dienų mitybos planą galite rasti čia.

„Nutriless“ produktai padeda lieknėjantiems, nes juose yra visos kasdien organizmui reikalingos maisto medžiagos, tarp kurių daug baltymų, skaidulų, platus spektras vitaminų ir mineralų. Su „Nutriless“ kiekvienas valgymas suderintas taip, kad žmogus gautų subalansuotas maisto medžiagas, o ne perteklines kalorijas. Taigi, kasdien Margarita ir Inesa suvartos ne daugiau kaip po 700 kcal.

Likusias 11 projekto dienų jų mitybos racionas bus papildyta moterims įprastu maistu. Mitybos specialistas A.Sujeta, atsižvelgdamas į projekto dalyvių poreikius, sudarys joms individualius mitybos planus. Moterų suvartojamų dienos kalorijų norma bus didinama iki maždaug 1300 kcal.

„Mano tikslas, ne kankinti, o padėti klientams suformuoti naujus valgymo įpročius. Svarbiausia, atsiminti 5 auksines taisykles ir stengtis jų laikytis. Tada ir jausitės geriau, ir nepageidaujami kilogramai tirps sparčiau“.

5 auksinės mitybos taisyklės ne tik lieknėjantiems:

1. Valgyti reguliariai. Idealu, jeigu valgytumėte 5-6 kartus per dieną kas 3-4 valandas. Radę savo ritmą pamatysite, kad nespėjate išalkti, todėl suvalgote mažesnes porcijas, o organizmas nepatiria papildomo streso.

2. Stebėti porcijas. Visada geriau suvalgyti šiek tiek mažiau, negu persivalgyti. Nebūtina sverti kiekvieno produkto, tačiau visuomet pasiteisina senas geras metodas – suvalgyti tiek, tiek telpa į saują.

3. Gerti skysčių. Alkį labai dažnai sumaišome su troškuliu. Gali būti, kad jūsų organizmui trūksa visai ne maisto, o skysčių. Net ir prieš valgį rekomenduojama šiek tiek atsigerti.

4. Vengti vakarinio valgymo. Daugelio dirbančių žmonių vakarienės būna tikros puotos. Šiam valgymui geriau rinkitės mažiau kaloringus ir lengvai virškinamus produktus. Paskutinis valgymas turėtų būti likus 2-3 valandoms iki miego.

5. Mėgautis maistu. Valgyti reikėtų lėtai, skiriant dėmesį tam, kas lėkštėje, o ne pašaliniams dalykams. Prabėgomis ar kitomis veiklomis užsiimant sukimštas maistas, net ir pats sveikiausias, nebus labai naudingas ir sotus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius