-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vizažistas A.Numsėdis: „Nenorite, kad jūsų vyras susentų? Moterys, suskubkite, kol nevėlu“

Turbūt ne viena moteris sutiks – kai kuriose gyvenimo srityse, jei jūs nepasirūpinsite savo vyru ir nepasakysite, kaip reikia elgtis, jis pats tikrai nepasidomės. Būtent taip yra ir su veido odos priežiūra. Vienam tai gali pasirodyti nevyriška, kitam – visai nereikalinga, tačiau sulaukus tam tikro amžiaus dėl tokio požiūrio vyrai gali labai pasigailėti.
Artūras Numsėdis
Artūras Numsėdis / Asmeninio albumo nuotr.

„Kodėl nesakei, kad ir man reikia naudoti kremą? Ar sunku buvo perkant sau nupirkti ir man? Prašau, išrink man kažką“, – neseniai išgirdau vyrą priekaištaujant savo žmonai parduotuvėje.

Jokia paslaptis, kad vyrai kartais elgiasi kaip maži vaikai – kol po nosimi nepakiši, tris kartus nepriminsi, tol jie patys savimi ir nepasirūpins. O gilioms raukšlėms atsiradus kelio atgal juk nebėra. Taip kad, moterys, suskubkite pasirūpinti savo vyro veido oda, jei norite kuo ilgiau vaikščioti įsikibusios į parankę jaunai atrodančiam sutuoktiniui.

Vizažo meistras Artūras Numsėdis su YPATINGOS dalijasi keletu patarimų draugėms, žmonoms ir mamoms, kaip rūpintis savo šeimos vyrais. „Moterys ir vyrai šiuo klausimu nesiskiria – visi turi saugoti savo odą“, – įsitikinęs specialistas.

Asmeninio albumo nuotr./Artūras Numsėdis
Asmeninio albumo nuotr./Artūras Numsėdis

– Vis dar įprasta, kad odos puoselėjimu labiau rūpinasi moterys. Kokios pasekmės gresia, jei vyrai nesirūpina savo veidu?

– Jei odos neprižiūrite, pasekmės aiškios: stiprus išsausėjimas, įvairūs paraudimai, papilkėjimas, bėrimai, ankstyvos raukšlės. Vis dėlto nemanau, kad visi vyrai privalo kruopščiai puoselėti veido odą, jei nemato tam reikalo.

Dažniausiai sveiką gyvenimo būdą puoselėjantys, taisyklingai valgantys, sportuojantys vyrai odos problemų neturi. Odos būklė priklauso būtent nuo šių dalykų, o ne nuo kremo ar prausiklio.

– Tik pamatę raukšles vyrai sunerimsta, kad visgi be reikalo anksčiau nekreipė pakankamai dėmesio. Kodėl šiuo klausimu vyrai tokie atsainūs?

– Taip, dažnai vyrai savo išvaizdai būna tikrai atsainūs. Manau, kad anksčiau vyrams jų išvaizda išvis nebuvo prioritetas. O dabar dauguma mūsų norime kuo geriau, jauniau atrodyti. Šiais laikais išvaizda tapo labai svarbi.

Taip jau yra, kad dažniausiai mūsų amžių ir gyvenimo būdą išduoda būtent veido oda, todėl jei prieš tai buvote jai atsainūs, pradėkite ja rūpintis.

– Kokios priemonės privalo stovėti vonios lentynėleje?

– Vyrams, kurie rūpinasi savo veido oda, nesvarbu, kiek jiems metų, rekomenduoju naudoti drėkinamąjį kremą. Nuo 25-erių – vertėtų turėti ir paakių kremą. Taip pat naudoti prausiklį. Jei beria nuo skutimosi – vonios lentynoje privalo stovėti ir odą raminantis kremas. Vasarą, kaip ir kiekvienam, būtina naudoti kremą nuo saulės.

Šias priemones naudoju ir aš. Tad jeigu norite bent minimaliai rūpintis savo odos būkle ir nenorite patirti anksčiau išvardytų pasekmių, siūlyčiau išmėginti šias priemones.

– Galbūt yra dalykų, ką privalėtų visada turėti savo kuprinėje?

– Nemanau, kad vyrai kažką privalo daryti ar turėti. Žinau tokių, kurie naudoja tik vandenį po skutimosi, ir tokių, kurie nuolat nešiojasi drėkinantį kremą, lūpų balzamą. Kiekvienam savo.

– Kokių ritualų vyrai turėtų laikytis kiekvieną dieną?

– Manau, kad labiausiai savo oda privalo rūpintis paaugliai, nes bręstanti oda sukelia daug problemų. Nesprendžiant jų, galima visam gyvenimui likti su randais dėl spuogų. Mamos ir merginos, jei jūsų jaunuolis kenčia panašias problemas, būtinai nuveskite jį pas savo kosmetologę, kuri išrinks jam reikalingas priemones ir rytui, ir vakarui.

– Pagal ką siūlytumėte rinktis produktus, kai pasiūla tokia didelė?

– Kiekvieno žmogaus oda labai skirtinga, todėl nieko konkretaus negaliu pasiūlyti. Rekomenduoju nueiti bent į vieną išsamią konsultaciją su kosmetologe, kuri tikrai pasiūlys, ką rinktis, atsižvelgiant į jūsų odos būklę.

– Artėja šventės, gal jau ir pačiam užkliuvo akis, ką tikrai vertėtų moterims nupirkti savo vyrams? Ar yra prekių, kurios vyrus galėtų net nudžiuginti?

– Nežinau, ar daug vyrų nudžiugtų gavę dovanų kremą (juokiasi). Bet žinau, kad jūsų vyrui labai patiktų veido procedūra pas kosmetologę. Tobulas atsipalaidavimo ir savęs palepinimo būdas. Vyras išeis tikrai pailsėjęs, atsipalaidavęs ir gavęs daug naudingos informacijos.

– Kaip dažnai jie turėtų užsukti pas kosmetologus?

– Labiausiai vyrams rekomenduoju veido valymą pasidaryti bent kas porą mėnesių. O jei yra galimybė, kuo dažniau pasimėgauti masažais ir kaukėmis. Oda akivaizdžiai atrodys jaunesnė, skaistesnė. Tikrai imsite sau labiau patikti.

– O kaip vyrams paslėpti patamsėjusius paakius, spuogus, odos netobulumus? Vis dar įprasta manyti, kad pudrą teptis vyrui yra labai nevyriška.

– Mano požiūris į tai – kas kaip nori, tas taip daro. Šiais laikais vis daugiau prekės ženklų kuria kosmetines priemones būtent vyrams, vadinasi, paklausa egzistuoja.

Vyrams, norintiems natūraliai užmaskuoti odos trūkumus, rekomenduoju išbandyti BB kremus. Tai įvairūs, drėkinantys, maitinantys veido kremai, kurie turi atspalvį ir dažniausiai puikiai prisitaiko prie veido spalvos.

O tam, kad nebūtų apskritai patamsėjusių paakių ar spuogų, rekomenduoju sveiką maistą ir poilsį.

– Jūsų nuomone, ar visi turi laikytis tų pačių taisyklių saugant savo odą – tiek vyrai, tiek moterys? Juk mes niekuo nesiskiriame, tiesa?

– Nėra tik moteriškos ar tik vyriškos odos. Yra skirtingi odos tipai ir individualūs odos poreikiai. Manau, kad nepriklausomai nuo odos būklės visi turime ją saugoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius