-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Astrologė apie pirmąją pavasario jaunatį: laikas naujai pradžiai

Kovo 20-ąją Saulė įžengė į Avino ženklą, skelbdama pavasario lygiadienį, o kovo 24 d. 11 val. 28 min. stos ugninė Avino jaunatis. Drauge su nauju Zodiako ratu prasideda šviesusis metas, astronominis ir astrologinis pavasaris. Žemišką būtį slegia rimti rūpesčiai, ir mums šis pavasaris ne toks kaip visada, tuo tarpu kosminės jėgos veikia dėsningais ritmais, vyksta kasmetis virsmas gamtoje. Senas ciklas užsidaro, prasideda naujas – metas naujai pradžiai, naujiems darbams.
Įsibėgėjantis pavasaris
Įsibėgėjantis pavasaris / Vytauto Šauklio nuotr.

Laikas atversti švarų gyvenimo lapą

Nuo pavasario lygiadienio diena tapo ilgesnė už naktį, ir Saulė kasdien kils vis aukščiau, kol pasieks kulminaciją vasarvidžio soste. Nuo seno pavasario lygiadienis siejamas su gamtos ir augmenijos atbudimu.

Senovėje tikėta, kad Žemę po žiemos sąstingio sulig pirmuoju griaustiniu pažadina ir apvaisina Perkūnas – taip užgimsta nauja augmenija, žaluma. Pavasario ekvinokcijos momentu prasideda astronominis pavasaris ir naujieji astrologiniai metai – Saulė įžengia į pirmąjį Zodiake Avino ženklą, pradėdama naują ciklą dvylikos Zodiako ženklų ratu.

Tai laikas, kai galime įskelti savo širdies kibirkštį, o gal net įžiebti ugnį savyje.

Pirmasis ugnies stichijos ženklas Avinas, tarsi jaunas Perkūnas, atneša Žemėn visa žadinančios kosminės liepsnos fakelą. Kosminės ugnies impulsą į save priima ne tik bundanti žemė, tačiau ir busti pasiruošusio žmogaus širdis.

Tai laikas, kai galime įskelti savo širdies kibirkštį, o gal net įžiebti ugnį savyje. Tai laikas, kai vėl galime pradėti viską iš naujo, atversti švarų gyvenimo lapą, dar kartą sutikti naujuosius metus.

Avino ženklą valdantis Marsas – valios ir ryžto, drąsos ir energingo veiksmo planeta, kario, vedlio ir pirmtako archetipas. Marso valdomas metų laikas skirtas stoti į kovą prieš savo baimes ir tikras bėdas, praminti naujus takus, surasti išeitis iš bet kokios situacijos.

Apie ką byloja šios dienos dangus, ką pataria jo žvaigždės?

Pats Marsas šiuo metu virš pietryčių horizonto teka paryčiais ir plika akimi neregimas. Tačiau iškart po Saulės laidos, giedrame vakarų horizonte, galime grožėtis vakarės Veneros spindesiu.

Pietvakarių dangus vis dar segi žiemos žvaigždyno Oriono diržą su Betelgeize ir Rygeliu, į pietus nuo jų – šviesusis Sirijus didžiojo Šuns žvaigždyne, į vakarus – Tauro Aldebaranas ir Plejadės (Sietynas). Naktinio dangaus viduryje vis dar karaliauja Didžioji ir Mažoji Meškos (Grįžulo Ratai).

Astrologinis dangaus brėžinys išsiskiria planetų steliumu Ožiaragio ženkle. Steliumą sudarantys Marsas, Jupiteris ir Plutonas įspėja apie didžiulį virsmą, ryškius pokyčius žmonių gyvenimuose ir globaliniame kontekste (ekonomikoje, valdymo struktūrose), ragina apjungti savyje drąsą, tikėjimą ir vidinę stiprybę.

Merkurijus Žuvų, o Venera Jaučio ženkluose kviečia nepamiršti svajonių, kurti gražesnės ateities viziją, puoselėti vidinį ir išorinį grožį. Saturnas, ką tik pradėjęs kelionę Vandenio ženklu, įpareigoja mokytis bendražmogiškojo solidarumo, broliškos tarpusavio pagalbos ir kolektyvinės atsakomybės pamokas ir nežada greitai atsiversiančių sienų, durų ir viešųjų erdvių. Saulės ir Mėnulio sąjunga Avino ženkle kviečia kelti drąsius, savarankiškus tikslus, narsiai mesti iššūkį sunkumams.

Nepaisant didžiulio planetarinio svorio Ožiaragyje, gyvenimo tikslų ir karjeros ženkle, kylantysis karminis Mėnulio mazgas rodo priešingą Vėžio kryptį. Vėžys simbolizuoja namus, šeimą, motinystę, tėviškę, pagarbą tradicijoms ir tautos atminčiai. Šių temų svarbai antrina ir pavasario lygiadienį prasidėję Mėnulio metai pagal chaldėjų eilę, keičiantys pasibaigusius Merkurijaus metus. Mėnulio metais pirmenybę dera teikti asmeniniam gyvenimui, šeimai, namams.

Laikmečio dvasia kviečia vėl išmokti tenkintis mažu, džiaugtis paprastomis kasdienio gyvenimo smulkmenomis.

Netikėtai užgriuvę nūdienos rūpesčiai suvienija šeimas, stiprina vaikų ir tėvų ryšį, artimųjų santykius – tokiu būdu judame didžiausią tobulėjimą skatinančia linkme, mokomės šiuo metu visuotinai aktualias karmines pamokas. Laikmečio dvasia kviečia vėl išmokti tenkintis mažu, džiaugtis paprastomis kasdienio gyvenimo smulkmenomis – kad ir saulėlydžiu virtuvės lange, puodeliu vaikiškos kakavos ar tuo vieninteliu pavasario rytu, kai susitarę sprogsta pumpurai ir pasaulis staigiai tampa sodriai žalias. Šis metas – tai proga atgauti savastį, sugrįžti į tikrąjį save, o gal netgi sukurti save iš naujo. Juk Avino devizas – „Aš esu“.

Prasidedantis Avino ciklas palankus kelti didelius tikslus, atskleisti ir puoselėti savo individualumą, ugdyti savarankiškumą, narsą, valią ir pasitikėjimą savimi, išmokti apsiginti ir užstoti silpnesnius už save, pradėti sportuoti, mankštintis, užsiimti aktyvia fizine veikla.

Svarbi šio ciklo užduotis – išmokti suvaldyti pyktį, agresiją, konfliktiškumą. Jaunaties momentą prasminga pasitikti taikiai ir pakiliai nusiteikus, šviesiomis mintimis, geriausiai prie ugnies – židinio, žvakės ar tiesiog šviesioje, saulėtoje vietoje.

Jaunaties norai linkę išsipildyti, tad svajokime į valias, kurkime mintimis šviesiausią ateities viziją, savąją naują pradžią.

Astrologinių įžvalgų autorė Laura Kertenienė (jos paskyra feisbuke „Kaip Danguje, taip ir Žemėje“)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius