TIK ŽMONĖS Cinema: „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

11 metų senumo išgąstis Vilių persekioja iki šiol: kas tąkart įvyko Kroatijoje?

Kelionės mums ypatingos ne tik dėl prisiminimų, bet ir dėl naujų posakių, kuriuos atneša kelionių patirtys ir kuriuos supranta tik keliavę kartu.
Kas Vilių išgąsdino Kroatijoje?
Kas Vilių išgąsdino Kroatijoje? / Asmeninio archyvo nuotr.

Pavyzdžiui, man dėl kažko netikėtai krūptelėjus, žmona iki šiol pasako „Vėl pilvūzas puola?“ – mane šie žodžiai prajuokina, o štai pašaliečiai tik galvą kraipo, ką tai galėtų reikšti. Paaiškinsiu.

Tai buvo pirmoji kelionė automobiliu, kai per dieną teko įveikti tokius didelius atstumus.

Prieš 11 metų, jauni ir bebaimiai, išsiruošėme savo senutėliu automobiliu į Kroatiją. Tai buvo pirmoji kelionė automobiliu, kai per dieną teko įveikti tokius didelius atstumus.

Kai galiausiai pasiekėme savo nakvynės vietą Nino miestelyje, jau vakarėjo. Vairuotojas, aš, visas įsitempęs nuo ilgo vairavimo ir nerimo, kad pakeliui nesugestume, neprieštaravo idėjai sutemus pasėdėti terasoje ir išgerti taurę vyno.

Asmeninio archyvo nuotr. / Pilvūzas
Asmeninio archyvo nuotr. / Pilvūzas

Bet jau kitą akimirką ši atsipalaidavimo idilė buvo pertraukta – ausies kraštu išgirdęs ir pajutęs kažkieno didelio plazdėjimą net nepajutau, kaip iš savo krėslo, išlaistydamas vyną, iššokau vos ne žmonai ant kelių.

Toji kvatodama paklausė „Kas tave puola?“ Pastebėjęs nutūpusį kaltininką ir nenutuokdamas, kad sukursiu dešimtmetį persekiojantį posakį, pasakiau – „Žiūrėk, koks pilvūzas“.

Kviečiame dalyvauti konkurse „Menas keliauti. Menas patirti“, kurį organizuoja LITEXPO paroda ADVENTUR kartu su keliautojais ir nuotykių ieškotojais Vytaru Radzevičiumi ir Martynu Starkumi.

Anketą rasite čia.

Keliaujate, atostogaujate, ieškote nuotykių, ar įdomiai leidžiate laiką kartu su draugais ar šeima? Siųskite savo nuotraukas, dalinkitės istorijomis ir kiekvieną savaitę laimėkite parodos ADVENTUR partnerių prizus. Visi konkurso dalyviai varžysis dėl pagrindinio konkurso prizo - kelionės į Ispaniją įsteigto „Tour Spain“ kartu su „Kelionių Akademija“, kurios nugalėtojas bus paskelbtas sausio 27 d. Martyno Starkaus ir Vytaro Radzevičiaus kelionių šou metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius