Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

206 prabangaus kruizinio laivo keleiviai įstrigo Grenlandijoje: pradėta gelbėjimo misija

Kruizinis laivas su 206 keleiviais ir įgula užplaukė ant seklumos atokiame Grenlandijos ruože ir gali įstrigti kelioms dienoms laukdamas, kol atvyks artimiausias laivas ir suteiks pagalbą.
Laivas „Ocean Explorer“ pateko į bėdą
Laivas „Ocean Explorer“ pateko į bėdą / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip teigiama Danijos jungtinės Arkties vadavietės (JAC) pranešime, pirmadienį Alpefjorde, dramatiškame ir atšiauriame Šiaurės rytų Grenlandijos nacionalinio parko ruože, laivas „Ocean Explorer“ pateko į bėdą ir nesugebėjo išsilaisvinti, rašoma CNN.

„Tai reiškia, kad potvynis, kuris atėjo dienos metu vietos laiku, nesuteikė norimos pagalbos plaukti toliau“, – sakoma JAC pareiškime. Pranešimų apie sužeistuosius ar pavojų, kad dėl to būtų padaryta žala aplinkai, negauta.

„Scanpix“/AP nuotr. / Laivas „Ocean Explorer“ pateko į bėdą
„Scanpix“/AP nuotr. / Laivas „Ocean Explorer“ pateko į bėdą

Po incidento į pagalbą buvo pasiųstas artimiausias inspektavimo laivas „Knud Rasmussen“, tačiau, pasak pareiškimo, jam teks įveikti 1200 jūrmylių (apie 2222 km) atstumą, kad pasiektų kruizinį laivą.

Tikimasi, kad šis laivas „Ocean Explorer“ anksčiausiai pasieks penktadienio rytą vietos laiku, priklausomai nuo oro sąlygų.

„Kai tik supratome, kad „Ocean Explorer“ negali išsilaisvinti pats, pasiuntėme laivą link jo, – sakė Arkties laivo vadas Brianas Jensenas.

„Taip pat kuo greičiau skrisime virš vietos, kad gautume šviežių nuotraukų, padėsiančių mums įvertinti situaciją vietoje“, – tęsė jis.

Laivas buvo „specialiai sukurtas ekspedicinėms kelionėms į atokiausias pasaulio vietas“.

Šiuo metu „Ocean Explorer“ eksploatuoja „Aurora Expeditions“, teigiama oficialioje australams priklausančios bendrovės interneto svetainėje, kurioje nurodoma, kad laivas buvo „specialiai sukurtas ekspedicinėms kelionėms į atokiausias pasaulio vietas“.

Arkties vadavietė teigia, kad palaiko ryšį su atitinkamais rajone esančiais laivais, kurie galėtų padėti.

Jensenas sakė, kad „Ocean Explorer“ dar galėtų iš naujo išplaukti per potvynį, bet jei to nepavyktų padaryti, padėtų „Knud Rasmussen“.

„Kad ir kas nutiktų, mums svarbiausia, kad visi būtų saugūs“, – sakė jis.

Pasak pareiškimo, apie incidentą informuota Grenlandijos vyriausybė, Danijos jūrų administracija ir Danijos avarijų tyrimo valdyba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius