Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

5 Europos miestai, į kuriuos verta vykti su vaikais

Akmenimis grįstos senamiesčio gatvės, neįprastų skonių patiekalai ir muziejai su „Neliesti“ ženklais gali tikrai tėvams apsunkinti kelionę su mažaisiais. Tačiau kai kurie Europos miestai yra geriau pritaikyti poilsiui su vaikais – štai „PureWow“ penketukas.
Lisabona
Lisabonos senamiestis / 123rf.com

Florencija, Italija

123rf.com nuotr./Florencija
123rf.com nuotr./Florencija

Istorijos ir menos turtinga Italija visada yra gera mintis kelionei su vaikais, kurios metu juos galima supažindinti su kultūra. O Florencija išsiskiria ir dar dėl kelių priežasčių – vaikams įdomūs muziejai, daug veiklos lauke ir begalė skanaus maisto (juk ledai – ant kiekvieno kampo...). „Palazzo Vecchio“ yra Vaikų muziejus, mažiesiems tikrai patiks ir Galileo muziejus. Piazza della Repubblica jie galės pasisupti ant medinės karuselės. Mieste galima dalyvauti ir maisto gaminimo užsiėmimuose, kurie pritaikyti ir vaikams.

Monte Karlas, Monakas

123rf.com/Viešbutis Monte Karle
123rf.com/Viešbutis Monte Karle

Žydrasis Krantas yra geriausiai žinomas dėl savo ekstravagantiškų kazino, jachtų užpildytų įlankų ir kasmetinio Monako „Gran Prix“ – atrodo, vaikams čia nieko nėra. Jei taip manote, labai klystate. Okeanografijos muziejus įdomus ne tik savo eksponatais, bet ir dizainu – jis pastatytas ant jūros skardžio. Vaikams bus įdomu pamatyti neįprastus automobilius – Princo Rainiero III klasikinių automobilių kolekciją. O jeigu lankotės spalį–vasarį, vaikai nuo 12 metų gal išbandyti savo jėgas kartinguose „Kart Indoor Monaco“.

Barselona, Ispanija

123rf.com nuotr./Guelio parkas Barselonoje
123rf.com nuotr./Guelio parkas Barselonoje

Būtų neįmanoma pabūti Barselonoje nesusidūrus su Gaudi. Jo darbai matomi visame mieste ir tikrai sužavės bei įkvėps jaunuosius keliautojus. Guelio parkas ir nebaigta statyti La Sagrada Familia bazilika – būtini taškai jūsų kelionėje. Geriausia bilietus į abu įsigyti iš anksto. Su vaikais taip pat verta apsilankyti „La Barceloneta“ paplūdimyje bei „Tibidabo“ atrakcionų parke. Jeigu vaikai smaližiai – ir šokolado muziejuje ar „La Boqueria“ turguje.

Londonas, Jungtinė Karalystė

123rf.com nuotr./Platforma 9 3/4
123rf.com nuotr./Platforma 9 3/4

Nors vaikams pasisėdėjimas prie popietės arbatos tikriausiai būtų kaip bausmė, o ne pramoga, Londonas turi begalę atrakcijų ir mažiesiems. Pirmi taškai – Platforma 9 3/4 „King's Cross“ stotyje ir „Leadenhall“ turgus – „Diagon Alley“. Vaikai pasijus kaip magiškame Hario Poterio pasaulyje, o tėvams patiks ir tai, kad šių vietų lankymas – nemokamas. Toliau – pasivažinėjimas dviračiu ar pasivaikščiojimas Kensingtono soduose, kur galima pamatyti ir Pyterio Peno statulą. Neaplenkite ir seniausios žaislų parduotuvės pasaulyje – „Hamleys“. Čia galėsite apžiūrėti ir realaus dydžio Karališkąją šeimą iš „Lego“ kaladėlių. Ir žinoma – apžvalgos ratas „London's Eye“.

Lisabona, Portugalija

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lisabonos senamiestis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Lisabonos senamiestis

Bet kurio amžiaus vaikams patiks jau vien tas faktas, kad deserto valgymas pusryčiams Lisabonoje yra visiškai normalus dalykas. Paragaukite „pastéis de nata“ – pyragėlį su plikytu kremu, o tada šokite į vieną iš legendinių Lisabonos tramvajų. 28 maršrutas yra vienas geriausių ir pigiausių būdų pamatyti miestą. Bilietas vienam asmeniui kainuoja vos 2,9 Eur. Jeigu vaikai dievina gyvūnus, nusiveskite juos į Lisabonos zoologijos sodą, kuris yra namai daugiau nei 3 tūkst. gyvūnų iš 330 skirtingų rūšių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius