Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

5 labiausiai pervertinti miestai pasaulyje: daug nusivylimo sulaukė Azija

„Radical Sorage“ atliko turistų nuomonės apie labiausiai pervertintus ir nuviliančius pasaulio miestus analizę. Kokios vietos buvo minimos dažniausiai?
2. Eifelio bokštas, Paryžius
Eifelio bokštas, Paryžius / Shutterstock.com nuotr.

Kiekvienam iš mūsų yra bent viena vieta pasaulyje, kuri atrodo kaip svajonės išsipildymas, rašoma gazeta.pl. Deja, dažnai paaiškėja, kad mūsų iliuzijos neatitinka tikrovės. „Radical Sorage“ parengė interneto vartotojų nuomonių apie labiausiai pervertintus miestus analizę. Kas atsidūrė viršūnėje?

Paryžius

Respondentų nuomone, Paryžius yra labiausiai nuvilianti vieta pasaulyje. Iš kur toks nusistatymas? Galbūt milijonai stereotipų ir pažadų taip sužadino mūsų lūkesčius, jog realybėje Paryžius pasirodė esąs labiau žemiškas nei dangiškas. Net 18 proc. respondentų sutiko, kad jų nusivylimą daugiausia lemia vadinamasis „Paryžiaus sindromas“, t. y. perdėtas požiūris į įsimylėjėlių miestą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Prancūzijos vėliava
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Prancūzijos vėliava

Honkongas

Honkongas užėmė antrą vietą. Net 15,5 proc. apklaustųjų sutiko, kad miestas nuvilia. Kodėl? Matyt, dėl to, jog ši vieta nuolat keičiasi siūlydama vis kintantį kraštovaizdį.

Norberto Kazlausko nuotr./Honkongas
Norberto Kazlausko nuotr./Honkongas

Seulas

Dar viena vieta ant pakylos, dar vienas Azijos miestas. Nors sakoma, kad Pietų Korėja skatina vaizduotę, respondentai netiki kalbomis apie didžiąją vietos regionų paslaptį. Jų nuomone, apie Rytus kuriama magija yra pervertinama ir neatitinka tikrovės.

123rf.com nuotr./Seulas, Pietų Korėja
123rf.com nuotr./Seulas, Pietų Korėja

Tai įrodo ketvirtą ir penktą vietas užėmę miestai – Bankokas bei Singapūras.

Shutterstock.com nuotr./Bankokas
Shutterstock.com nuotr./Bankokas

Apibendrinant galima teigti, kad Azija nesulaukė keliautojų simpatijų. Vis dėlto sunku rasti vieną priežastį, kodėl taip nutiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius