Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

5 turistų spąstai Vokietijoje – ir alternatyvos jiems

Nenorite Vokietijoje susidurti su milžiniškomis eilėmis, kiču, asmenukių lazdų minia ir didele sąskaita už paprastą šnicelį? Local.de siūlo penkias alternatyvas vietoms, kurias vadina turistų spąstais.
Noišvanšteino pilis Bavarijoje, Vokietijoje
Noišvanšteino pilis Bavarijoje, Vokietijoje / Vida Press nuotr.

„Checkpoint Charlie“, Berlynas

„Checkpoint Charlie“ – geriausiai žinomas sienos tarp Rytų ir Vakarų Berlyno perėjimo punktas. Jis išties reikšmingas, tačiau kartu ir aplipęs turistais, kičinis, o muziejus šalia jo – ne toks ir įspūdingas.

123rf.com nuotr./Checkpoint Charlie, Berlynas
123rf.com nuotr./Checkpoint Charlie, Berlynas

Jeigu tikrai norite sužinoti daugiau apie Berlyno sienos pasekmes miestui, verčiau eikite į „Dokumentationszentrum Berliner Mauer“ Bernauer gatvėje.

Noišvanšteino pilis, Bavarija

Tai tarsi iš pasakų knygų ant kalno iškilusi pilis, kurią pastatė kiek pamišęs Bavarijos karalius Liudvikas II. Aišku, ji graži. Bet ar tikrai verta kelių valandų eilės? Ir tuomet kovų su miniomis asmenukių lazdomis ginkluotų turistų? Jų čia suvažiuoja 1,4 mln. kasmet.

O grožiu šiai piliai nedaug nusileidžia Linderhofo rūmai (Schloss Linderhof) – mažiausi iš trijų rūmų, kuriuos pastatė Liudvikas II. Į juos kasmet atvyksta tik 430 tūkst. turistų, tad alkūnėmis stumdytis čia nereikės.

123rf.com nuotr./Linderhofo rūmai
123rf.com nuotr./Linderhofo rūmai

„Hofbräuhaus“, Miunchenas

Jeigu atostogaujate Bavarijoje, kažin ar įmanoma tai padaryti be didelio bokalo alaus ir lėkštės vokiškų dešrelių, kuriuos atneštų odiniais šortais apsitaisęs padavėjas. Vienas populiariausių pasirinkimų – „Hofbräuhaus“ Miunchene. Tačiau tik tuo atveju, jeigu sugebėsite gauti čia staliuką – šis restoranas pilnas turistų.

123rf.com nuotr./Hofbräuhaus
123rf.com nuotr./Hofbräuhaus

Nesijaudinkite, jeigu ten vietos jums neatsirado – Miuncheno senamiestyje pilna alaus salių, nerkite į bet kurį skersgatvį. Kad ir, pavyzdžiui, „Schneider Bräuhaus“.

Cūgšpicė, Bavarijos Alpės

123rf.com nuotr./Garmišo-Partenkircheno miestas
123rf.com nuotr./Garmišo-Partenkircheno miestas

Slidinėjimą dievinantys Vokietijoje dažniausiai vyksta į Garmišo-Partenkircheno miestą, kuris yra tikriausiai geriausiai žinomas slidinėjimo kurortas šalyje. Bet tai kartu ir reiškia, kad jame nerasite ramybės per turistus.

Ieškote kurorto žiemos pramogoms, kuris nebūtų prigrūstas? Algojaus regione pilna alternatyvų. Pavyzdžiui, vos už dviejų valandų kelio yra žymiai mažesnis, šeimoms puikiai tinkantys Oberjochas, Unterjochas ir Bad Hindelangas.

123rf.com nuotr./Oberjochas
123rf.com nuotr./Oberjochas

Kelno katedra, Kelnas

123rf.com nuotr./Kelno katedra
123rf.com nuotr./Kelno katedra

Kelno katedra nuolat apsupta turistų, ypač vasaros mėnesiais arba vasario mėnesį, kai vyksta Karnavalas. Jos gotikinė didybė padaro įspūdį, tiesa.

Bet vos už pusvalandžio kelio į rytus yra dar įspūdingesni maldos namai – Kaiserdom Achene. Ši katedra yra viena seniausių visoje Europoje.

123rf.com nuotr./Acheno katedra
123rf.com nuotr./Acheno katedra

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius