-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

6 nuostabūs Lietuvos paplūdimiai, kuriuose poilsis bus magiškas

Vos keliolika minučių nuo Klaipėdos centro viešuoju arba nuosavu transportu – ir jūs jau viename iš viliojančių Klaipėdos paplūdimių. Švelnus smėlis ir įspūdingos kopos, kvapnūs pušynai, dviračių ir pėsčiųjų takai, muziejai ir įdomybės – šis Klaipėdos siūlomas derinys padės pailsėti nuo kasdienybės ir pasinerti į tikrą atostogų rojų Lietuvoje.
Klaipėdos paplūdimiai
Klaipėdos paplūdimiai / WeLoveLithuania.com nuotr.

Įdomios lankytinos vietos Lietuvoje – portale „We Love Lithuania“

Vasara uostamiestyje

Prie Kuršių marių ir Baltijos jūros santakos įsikūrusi Klaipėda kiekvieną vasarą virsta viena iš poilsiautojų mekų lietuviškame pajūryje. Miestas turistus vilioja kultūra, istorija, muziejais ir gastronomija. Seniausiu Lietuvos miestu tituluojama Klaipėda žavi nedideliu ir jaukiu senamiesčiu, kuriame pinasi architektūros stiliai, Danės upėje romantiškai linguoja laivai, o istorijomis vilioja piliavietė ir „MUZIEJUS 39/45“.

Kitoje Kuršių marių pusėje didelių ir mažų lankytojų laukia vienas populiariausių šalyje – Lietuvos jūrų muziejus ir delfinariumas. Po įspūdžių praalkusius miesto svečius pasitinka puikūs restoranai įvairiausiems skoniams. Visa tai galima derinti su poilsiu prie jūros viename iš Klaipėdos miesto paplūdimių. Belieka išsirinkti ir mėgautis!

I Smiltynės paplūdimys

I Smiltynės paplūdimys 2020 m. didžiuojasi visame pasaulyje atpažįstama „Mėlynąja vėliava“, kuri reiškia švarią aplinką, infrastruktūrą ir garantuoja malonų poilsį prie jūros. Iki I Smiltynės paplūdimio reikia keltis keltu – per keliolika minučių iš miesto centro poilsiautojai atsiduria tarsi kitoje erdvėje, tikrame atostogų rojuje, kvepiančiame jūra ir pušynais.

Šį paplūdimį ypač vertina iš užsienio šalių atvykę turistai dėl švaros ir nuostabių saulėlydžių. I Smiltynės paplūdimyje poilsiautojams įrengtos tinklinio, teniso, futbolo aikštelės, vaikų žaidimų aikštelė, persirengimo kabinos, tualetai, budi gelbėtojai ir medicinos punkto darbuotojai. Paplūdimys pritaikytas žmonėms su negalia.

I Melnragės paplūdimys ir Šiaurinis molas

I Melnragės paplūdimys ir Šiaurinis molas lengvai pasiekiami iš Klaipėdos tiek nuosavu, tiek viešuoju transportu, todėl jį ypač mėgsta jauni žmonės. Poilsiautojai I Melnragės paplūdimyje saulėtomis dienomis gali mėgautis šiluma, o vėjuotomis dienomis jį renkasi jėgos aitvarų sporto entuziastai. I Melnragės paplūdimys švarus, jame įrengtos persirengimo kabinos, tualetas, budi gelbėtojai, veikia kavinės.

Šiaurinis molas yra viena patraukliausių Melnragės vietų – nuo jo galima stebėti į uostą įplaukiančius ar išplaukiančius laivus, romantiškai palydėti saulę, rasti skulptūrą „Pasivaikščiojimas su žuvimi“. „Instagrameriai“ ant molo dažnai ieško gražiausios nuotraukos savo atostogoms Klaipėdoje įamžinti.

II Melnragės paplūdimys

Dar vienas Klaipėdos miesto paplūdimys, šiais metais galintis pasigirti „Mėlynąja vėliava“ (jų Lietuvoje yra vos penki). Neabejotinai, II Melnragės paplūdimį renkasi aktyvaus poilsio ir sporto entuziastai – čia įrengtos tinklinio, rankinio, smėlio krepšinio aikštelės, treniruokliai, taip pat yra vaikams skirtų erdvių.

Poilsiautojų patogumui čia yra persirengimo kabinos ir dušai, o saugumą užtikrina gelbėtojai ir medicinos punkto darbuotojai. Be to, II Melnragės paplūdimys pritaikytas judėjimo negalią turintiems žmonėms. Paplūdimį iš Klaipėdos galima pasiekti nuosavu arba viešuoju transportu.

Girulių paplūdimys

Giruliai nuo seno kvietė poilsiautojus į maudykles ir vasarnamius, tad ir dabar Girulių paplūdimys yra vienas mėgstamiausių Klaipėdoje, kurį mielai renkasi atostogaujančios šeimos. Iki jo veda patogus takas, o virš kopų stovi medinė apžvalgos aikštelė, nuo kurios atsiveria puikūs vaizdai. Ypač daug žmonių čia susirenka vakare palydėti saulės ir nusifotografuoti.

Paplūdimyje dirba gelbėtojai, yra persirengimo kabinos, kelios kavinės. Girulius besirenkantys poilsiautojai taip pat turi galimybę pasimėgauti ne tik paplūdimiu, bet ir pėsčiųjų bei dviračių takais, aplankyti žymiąją „Olando kepurę“ ir artilerijos bateriją „Memel-Nord“. Girulių paplūdimį galima pasiekti ne tik nuosavu, bet ir Klaipėdos viešuoju transportu.

„Dviratininkų“ paplūdimys

Klaipėdoje prasideda ne tik atostogos prie jūros, bet ir dviratininkų išvykos įspūdingomis Baltijos jūros pakrantėmis. Vienas iš mėgstamiausių dviratininkų maršrutų driekiasi per Kuršių neriją. Jį pasirinkę poilsiautojai dažnai stabteli žemėlapiuose nepažymėtame paplūdimyje, vadinamame „Dviratininkų“.

Šis paplūdimys driekiasi apie 7–8 km nuo Senosios perkėlos, ties savivaldybių riba. „Dviratininkų“ paplūdimys ypatingas tuo, kad jame nėra poilsiautojams skirtos infrastruktūros ir primena tikrą laukinį paplūdimį. Dviratininkai čia sustoja trumpai poilsio valandėlei ar piknikui, vasaros sezono įkarštyje jų paplūdimyje galima sutikti nemažai.

II Smiltynės paplūdimys

Vietiniai poilsiautojai kartais II Smiltynės paplūdimį vadina portugališko stiliaus paplūdimiu, mat jis siauresnis, žmonių čia mažiau nei I Smiltynės paplūdimyje, o jausmas – tarsi prie vandenyno. Įsitikinti nesunku patiems – nuo šalia esančios Hageno kopos atsiveria tikras „ocean view“!

II Smiltynės paplūdimyje stovi persirengimo kabinos, budi gelbėtojai, yra tualetai, o dar nepasiekus paplūdimio yra vieta, kurioje galima įsigyti gėrimų. Šalia galima rasti automobilių stovėjimo aikštelę. Pabodus drybsoti paplūdimyje galima užsukti į Lietuvos jūrų muziejų ir delfinariumą arba aplankyti gražiausias Kuršių nerijos vietas.

Įdomios lankytinos vietos Lietuvoje – portale „We Love Lithuania“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius