-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„A komanda“ per paslaptingą operaciją išgelbėjo La Palmoje lavos įkalintus šunis

Dronų operatoriai rengėsi lavos įkalintų šunų gelbėjimo misijai La Palmoje, kai suprato, jog situacija pasikeitė – šunys iš pavojaus zonos jau dingę, o jų vietoje palikta žinutė nuo „A komandos“.
„A komanda“ paslaptingos operacijos metu išgelbėjo La Palmoje lavos apsuptus šunis
„A komanda“ paslaptingos operacijos metu išgelbėjo La Palmoje lavos apsuptus šunis / Stop kadras

Atrodo, tai buvo anoniminių gelbėtojų darbas, kurie po savęs paliko dažais išpurkštą užrašą ant audeklo: „Tegyvuoja La Palma! Šunys yra saugūs. A komanda“.

Šunų išgyvenimo drama pora savaičių buvo ir pasaulio žiniasklaidos dėmesyje. Keli šunys buvo įkalinti pastate, kuris buvo apsuptas iš Kumbre Vjechos ugnikalnio tebesiliejančios lavos.

VIDEO: Lavos apsupti šunys La Palmos saloje negali išsivaduoti – evakuodamiesi šeimininkai juos pamiršo

Negalintiems nei pasprukti, nei būti išgelbėtais, jiems buvo padedama bent dronais atskraidinant maisto bei vandens.

Buvo svarstomi įvairūs variantai, kaip šunis išgelbėti. Nukeliauti sausuma – per pavojinga. Sraigtasparnis negali priskristi dėl piroklastinio srauto – ore judančio vulkaninių pelenų, karštų dujų ir kitų uolienų srauto.

Gyvūnų teisių gynėjų grupė „Leales“ tuomet kreipėsi pagalbos į „Aerocamaras“ bendrovę, kuri naudoja didelius transportinius dronus. Planuota juos įvilioti į tinklus su maistu, sučiupti ir nugabenti į saugią vietą.

Leidimai operacijai buvo gauti, bet išgelbėjimo istorija virto paslaptimi.

„Šįryt mes darėme žvalgybinius skrydžius teritorijoje, kur buvo šunys, bet negalėjome rasti jokių jų ženklų“, – „Aerocamaras“ trečiadienį parašė „Twitter“.

„Leales“ ketvirtadienį paskelbė, kad „anoniminiai gyvūnų mylėtojai“, panašu, pateko į teritoriją ir išgelbėjo šunis. Organizacijai buvo atsiųstas vaizdo įrašas iš vietos, joje taip pat „Aerocamaras“ pastebėjo žmonių pėdsakus.

„Leales“ paskelbė gautą vaizdo įrašą, jame matyti ant ant pastato, kuriame buvo įkalinti šunys, sienos kabantis užrašas. Vaizdo įrašas prasideda įžanga (tik ispaniška) iš kultinio devintojo dešimtmečio serialo „A komanda“.

VIDEO: Animalistas anónimos manifiestan salvar a los podencos

Vaizdai daryti dronu. „Leales“ įtaria, kad nežinomi gelbėtojai galėjo pasinaudoti dronų terminiu vaizdu, kad nustatytų vėsesnes vietas lavos užpiltame lauke.

Organizacijos teigimu, el. laiškas taip pat buvo pasirašytas tiesiog „A komanda“. Jame padėkota „Leales“ už jų darbą ir pridėta grotažymių, iš kurių viena itin pamėgta La Palmos gyventojų – #masfuertesqueelvolcan – stipresni už ugnikalnį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius