Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Smetonos dvare vyks kasmetinė Lietuvos bitininkų šventė

Šį šeštadienį (liepos 30 d.) visos Lietuvos bitininkai, bičiuliai iš užsienio ir svečiai susirinks į tradicinę šventę, kuri įvyks prezidento Antano Smetonos dvare (Ukmergės r.), rašoma pranešime spaudai.
Lietuvos bitininkų šventė
Lietuvos bitininkų šventė / Valentino Juraičio nuotr.

Tai bus jau 44-oji Lietuvos bitininkų profesinė šventė. Lietuvos bitininkų sąjunga šią šventę rengia kiekvieną vasarą ir vis kitame rajone (tik pandemija privertė keletą metų sustoti).

Pirmoji bitininkų šventė įvyko 1963 m. Dotnuvoje. Tai buvo gražus siekis sukviesti šalies bitininkus ir suburti bendruomenę. Šiandien šalies bitininkai darbuojasi sudėtingomis atviros rinkos, globalios ekonomikos sąlygomis. Naujus iššūkius pasitinka gausi, sustiprėjusi, geriau profesiškai pasirengusi bitininkų bendruomenė. Bitininkyste šiuo metu Lietuvoje užsiima apie 12 tūkst. bitininkų.

Šventė Ukmergės rajone suteiks išskirtinių įdomybių. Visų pirma – tai prezidento A.Smetonos dvaras, jauki aplinka, turtinga prieškario istorija. Šventės organizatoriai kviečia pabūti „smetoniškuose“ laikuose, ateiti pasipuošus bent vienu tų laikų aprangos akcentu. Mugėje dalyvaus 63 liaudies meno ir amatų atstovai, bus 13 palapinių, kuriose bus galima pamatyti bitininkystės inventorių ir kt.

Valentino Juraičio nuotr. / Lietuvos bitininkų šventė
Valentino Juraičio nuotr. / Lietuvos bitininkų šventė

„Šventėje bus galima žymiai daugiau sužinoti apie medų ir bičių produktus, nei užėjus į eilinę parduotuvę. Bus galima gauti naujausių žinių apie bitininkystę, bičių produktų naudą žmogaus sveikatai. Šis renginys – tai bitininkų susitikimas su visuomene. O švietėjiškos paskaitos, renginiai, jaunimo įsitraukimas, bičiulių pagerbimas ir jų pasiekimų įvertinimas – tai tradicijų puoselėjimas, sėkmingai plėtojant bitininkystę šalyje“, – sako Lietuvos bitininkų sąjungos prezidentas Sigitas Uselis.

Šventės programoje numatoma daug renginių. Vyks bitininkystės inventoriaus paroda ir pardavimas, jaunųjų bitininkų varžybos, atviras pleneras vaikams ir jaunimui, ekologinio bityno savininko Laimono Galvono paskaita „Ekologinis bitininkavimas: galimybės ir perspektyvos“, Kęstučio Ūso ir Ernestos Draždžiulytės-Ūsienės bitininkystės ūkis „Saldūs Ūsai“ kvies į edukacinę programą, kurios metu bus galima susipažinti su paslaptingu bičių pasauliu, nuostabaus skonio bei kvapo bičių produktais.

Valentino Juraičio nuotr. / Lietuvos bitininkų šventė
Valentino Juraičio nuotr. / Lietuvos bitininkų šventė

Renginyje bus svečių iš Latvijos, kurie yra surengę 10 bitininkų švenčių. Taip pat laukiama svečių ir iš tolimesnių valstybių: Tarptautinės bitininkystės mokslo asociacijos „Coloss“ narys, Danijos bitininkų asociacijos lektorius Flemingas Vejsnaes‘as skaitys paskaitą „Bitininkystės situacija Europoje bei Danijoje šiuo laikmečiu“.

Meninė programoje koncertuos operos solistas Liudas Mikalauskas, atlikėjas Deividas Bastys, grupė ,,Studija“, Ukmergės rajono meno kolektyvai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius