-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Valujavičiaus inkilas aukcione parduotas už 15 tūkst. eurų: taps 30-čia dronų Ukrainai

Sekmadienį sostinės Kaziuko mugėje surengtame pirmajame akcijos „Laisvės paukščiai“ aukcione Atlanto vandenyną irkline valtimi perplaukusio Aurimo Valujavičiaus sukurtas inkilas parduotas už 15 tūkst. eurų, jį įsigijo žinomas verslininkas. Organizatorių teigimu, tai leis Ukrainos kariams išsiųsti 30 Lietuvoje pagamintų dronų, rašoma organizatorių pranešime spaudai.
Aurimo Valujavičiaus inkilo aukciono laimėtojas
Aukciono laimėtojas / Organizatorių nuotr.

„Labai įkvepianti akcijos pradžia: siekiame Ukrainos kariams išsiųsti bent kelis šimtus lietuviškų dronų „varnėnų“ ir jau po pirmojo aukciono 30 jų keliaus ginti mūsų kaimynų. Tiek dronų pakaks tris juos valdančius karius apginkluoti vienai dienai. Taigi, akivaizdu, kad poreikis – labai didelis ir visi kartu turime pasistengti išsiųsti jų kuo daugiau“, – sako Pakruojo dvaro ir „Stiprūs Kartu“ organizuojamos akcijos atstovai.

Aukcioną vedęs Edmundas Jakilaitis parduotą akcijos simbolį pavadino brangiausiu inkilu šalies istorijoje.

Trečio pasaulyje Atlanto vandenyną irklais perplaukusio A.Valujavičiaus inkilą aukcione vienos iš didžiausių statybos bendrovių Lietuvoje „Naresta“ vardu įsigijo jos įkūrėjas ir valdybos narys Jonas Kajėnas.

„Šiemet švenčiame „Narestos“ 30-metį ir tikrai nėra geresnės dovanos, kurią galėtume įteikti sau, vieni kitiems ir sugrįžtantiems paukščiams, nei saugūs namai. Todėl prisidedame ir labai kviečiu prisidėti visus“, – atsiimdamas inkilą renginyje sakė J.Kajėnas.

Visą pavasarį aukcionai vyks specialiai tam skirtoje svetainėje laisvėspaukščiai.lt. Prisidėti prie „Laisvės paukščių“ misijos galima ir skambinant trumpuoju „Stiprūs Kartu“ numeriu 1409 (5 Eur).

Kaziuko mugėje aktyviai dalyvavusi „Laisvės paukščių“ komanda taip pat surinko daugiau nei 5 tūkst, eurų, dalindama pavasario gėles mainais į skambučius trumpuoju akcijos numeriu bei parduodama inkilus. Tai leis į Ukrainą išsiųsti dar bent 10 dronų.

„Labai simboliška, kad pirmąjį akcijos aukcioną surengėme ir inkilą pardavėme kovo 10-ąją, paukščių sugrįžimui skirtą Lietuvoje švenčiamą 40-ies paukščių dieną. Džiaugdamiesi į mūsų šalį grįžtančiu pavasariu, padėkime džiaugsmą susigrąžinti ir Ukrainos žmonėms.

Sukūrėme šimtus inkilų, kviečiame visus norinčius juos įsigyti akcijos interneto svetainėje, o už surinktus pinigus į Ukrainą siųsime ten itin reikalingus dronus“, – teigia paramos akcijos organizatoriai.

„Laisvės paukščių“ organizatoriai bendradarbiauja su legendinį ukrainietišką kūrinį „Chervona Kalyna“ drauge su grupe „Pink Floyd“ prieš metus atlikusiais kariais – dronai bus siunčiami ir jiems.

Prie akcijos „Laisvės paukščiai“ jau prisijungė Aurimas Valujavičius, Marijonas Mikutavičius, Oskaras Koršunovas, Skirmantas Malinauskas, Austėja Landsbergienė, Petras Šiaučiūnas, Ieva Mackevičienė, Andrius Tapinas, Gabrielius Liaudanskas – Svaras, Mantas Bartuševičius, Beata Nicholson, Nerijus Mačiulis, Linas Kojala, Dovilė Filmanavičiūtė, Jolita Vaitkutė, Paulius Korsakas, Justinas Jarutis, Vaidotas Baumila, Benas Aleksandravičius ir dešimtys kitų žinomų žmonių. Savo vardinį inkilą ištapė ir vienas iš akcijos organizatorių, „Stiprūs Kartu“ įkūrėjas Edmundas Jakilaitis.

„Prisijungti kviečiame visus: gaminti inkilus, juos puošti, įkurdinti namus grįžtantiems varnėnams, o tuo pačiu – finansiškai prisidėti prie itin svarbios misijos siunčiant dronus, kurių jau ne pirmą mėnesį itin prašo Ukrainos kariai.

Pakruojo dvare balandžio pabaigoje ir visą gegužės mėnesį organizuosime inkilų gaminimo dirbtuves, eksponuosime akcijos inkilus, organizuosime aukcionus ir kviesime kitaip remti Ukrainą“, – sako organizatoriai.

Išpiešti inkilus, kuriuos įsigyti galės visi norintys, „Laisvės paukščių“ komanda pakvietė ir Lietuvos bei Latvijos moksleivius, darželinukus, o komandiškai juos gaminti bei tuo pat metu rinkti paramą – abiejų šalių įmones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius