Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Valujavičius kelionėje išvydo neįtikėtiną vietą: prieš jį – ilgiausias vietovardis pasaulyje

Po Naująją Zelandiją dviračiu keliaujantis A.Valujavičius ketvirtadienį savo gerbėjus nustebino netikėtu vaizdo įrašu, kuriame jis pasidalijo įspūdžiais iš itin unikalios vietos. Pasirodo, lietuvis privažiavo kelio ženklą, informuojantį, kad už 500 metrų bus vieta, kuri turi ilgiausią vietovės pavadinimą pasaulyje.
Aurimo Valujavičiaus kelionė naujojoje Zelandijoje
Aurimo Valujavičiaus kelionė naujojoje Zelandijoje / Aurimo Valujavičiaus „YouTube“ kanalo vaizdo įrašo akimirkos

Anot A.Valujavičiaus, jis yra girdėjęs apie šią vietą, tačiau, dėliodamasis maršrutą po Naująją Zelandiją, jis jos pravažiuoti neplanavo.

Pasiekus ženklą su ypatingai ilgu vietovės pavadinimu, keliautojas pirmiausiai ištarė „vau“, o paskui, įdėmiau pažiūrėjęs, jis nusijuokė ir tarė: „Na, ką, pabandome perskaityti. Padėsite man?“

Aurimo Valujavičiaus „YouTube“ kanalo vaizdo įrašo akimirka / Ilgiausios vietovės pavadinimas
Aurimo Valujavičiaus „YouTube“ kanalo vaizdo įrašo akimirka / Ilgiausios vietovės pavadinimas

Šios keistos vietos pavadinimas skambėjo štai taip: Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturi pukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu.

„Įdomu, kiek reikėtų taip skaityti, kol išmokčiau sklandžiai perskaityti, be trukdžių. Nežinau, kur čia skiemenis dėti. Geras!“ – stebėjosi A.Valujavičius.

Ši itin ilgą pavadinimą turinti kalva Naujosios Zelandijos Šiaurinėje saloje pavadinta Tamatea‘o, legendinio maorių tyrinėtojo, apkeliavusio didžiules Naujosios Zelandijos žemes, vardu, rašo „Atlas Obscura“.

Norėdami pagerbti jo žygdarbius, maoriai jo vardu pavadino kalvą, o kad parodytų tikrąją savo pagarbą, panaudojo visą sakinį. 85 ženklų vietovardis pažodžiui verčiamas taip: „Viršūnė, kurioje Tamatea‘o, vyras dideliais keliais, slibinas, kalnų laipiotojas, keliautojas po žemę, savo nosies fleita grojo savo mylimajai“.

„Kažkada mačiau laidą per „Discovery“ ar per kažkur kitur būtent apie šį pavadinimą. Geras! Kažkaip tada neužfiksavau, kad jis yra Naujojoje Zelandijoje. Daugiau, turbūt, šitame kelyje kažkokių įdomybių ir keistenybių neturėtų būti,“ – vaizdo įraše sakė A.Valujavičius.

Garsiojo keliautojo apsilankymą ilgiausią pavadinimą turinčioje vietoje galite išvysti nuo vaizdo įrašo 8 min. 54 sek.:

VIDEO: A.Valujavičius aplankė ilgiausią pasaulyje pavadinimą turinčią vietą

Primename, kad 11-toji A.Valujavčius gyvenimo kelionė vadinasi „Zelandijos zigzagas“. Jos metu lietuvis ketina įveikti daugiau nei 8000 kilometrų. Kelionė turėtų trukti apie pusę metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius