TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Antrojo pasaulinio karo tunelį pavertė Kalėdų pasaka

Zagrebas nuolat atsiduria gražiausiai Kalėdoms pasipuošusių miestų sąrašų viršūnėse. Šiemet sugalvota originali pramoga – Kalėdų pasaka tunelyje, kuri lankytojus nukelia į vaikystę.
Grič tunelis Zagrebe, Kroatijoje
Grič tunelis Zagrebe, Kroatijoje / PA Pictures/Scanpix nuotr.

Pačiame Zagrebo centre driekiasi Grič tunelis, kuris jungia Radićeva ir Mesnička gatves. 350 metrų ilgio ir 3 metrų pločio tunelis buvo slėptuvė gyventojams per Antrąjį pasaulinį karą, o prieš kelerius metus jis atvertas kaip turistinis objektas.

Dar prieš jo atvėrimą turistams tunelis buvo tapęs neįprasta renginių erdve. 1993 m., vykstant karui, čia buvo surengtas underground rave vakarėlis, kuris nuskambėjo visame pasaulyje.

2016 m. tunelis pristatytas kaip meno ir kultūros erdvė, jame reguliariai vyksta renginiai ir parodos. Šiemet tunelis paverstas Kalėdų pasaka ir vadinamas pačia magiškiausia Advento vieta visoje šalyje.

Dekoracijų kūrėjai norėjo, kad prieškalėdinė paroda lankytojus bemat nukeltų į pasakas iš vaikystės – kur šventinę nuotaiką kurdavo imbieriniai namukai, snieguotų eglių miškas ir nostalgiški žaislai. Pasižvalgykite po jį:

Šiemet kaip kalėdinio filmo filmavimo aikštelė atrodo ir viena gatvė Anglijoje, kurią išpuošė visi kaimynai. Šventiška nuotaika ryškiai nuspalvino visą gatvę Rotvelio mieste, o kaimynai turistus vilioja ir dėl kilnios priežasties.

Stone Brig Lane gyventojai gatvę nudabino ekstravagantiškomis ir ryškiomis dekoracijomis iš Kalėdų lempučių. Kaimynai jau kelerius metus iš eilės puošia savo namus ne tik dėl pramogos, bet ir nori surinkti lėšų labdarai. Užsibrėžta surinkti bent tūkstantį svarų sterlingų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius