Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anykščių rajono gyventojai sunerimo dėl paplūdimio prie Alaušo ežero likimo

Anykščių rajone įsikūrusio Svėdasų miestelio gyventojai nerimauja, kad savivaldybei ėmus formuoti žemės sklypus Alaušo ežero pakrantėje jie gali netekti prieigos prie vandens telkinio, trečiadienį pranešė dienraštis „Lietuvos žinios“.
Alaušo ežeras
Alaušo ežeras / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pusė iš 800 Svėdasų gyventojų pasirašė peticiją, jog nauji žemės sklypai nebūtų formuojami. Gyventojai baiminasi, kad sklypus pardavus galimybės patekti prie jų pačių įrengto paplūdimio bus užvertos.

Anykščių rajono meras Kęstutis Tubis tvirtina, kad sklypai prie Alaušo ežero formuojami siekiant rajone įvesti tvarką. Jo teigimu, būtent tada, kai bus suformuotas žemės sklypas, jame ir bus galima rengti modernų paplūdimį, tiesti lieptą į ežerą bei atlikti kitus darbus.

„Kaip ir visoje Lietuvoje, mūsų rajone dar daug netvarkos dėl to, kad nėra suformuoti žemės sklypai, juosiantys mokyklas, darželius bei daugybę kitų įstaigų", – sakė meras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius