-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apie šį Baltijos jūros paplūdimį dar negirdėjote: jis net prilyginamas Maldyvams – tik čia pigiau

Turistai, ieškantys paplūdimio su baltu smėliu ir krištolo skaidrumo vandeniu, gali vykti į Danijoje esantį „Dueodde“ paplūdimio rojų, rašoma „Daily Star“.
„Dueodde“ paplūdimys primena Maldyvus
„Dueodde“ paplūdimys primena Maldyvus / Shutterstock / Vida Press nuotr.

Maldyvų baltas smėlis ir krištolo skaidrumo vanduo kažkada viliojo daugybę turistų, tačiau dauguma europiečių tiesiog negali skirti tūkstančių skrydžiams, lėktuvams ir prabangiems kurortams. Laimei, pasaulyje yra ne viena graži vieta, o vos už kelių valandų kelio esanti paplūdimio vieta sužavėjo turistus savo panašumu į Indijos vandenyno salas.

Vida Press nuotr. / „Dueodde“ paplūdimys, Bornholmas, Danija
Vida Press nuotr. / „Dueodde“ paplūdimys, Bornholmas, Danija

Perskaitę Danija, greičiausiai pagalvosite apie spalvingus uostus ir miestus su kanalais, tačiau „Dueodde“ paplūdimys jus priblokš. Bornholmo – Baltijos jūros salos, esančios netoli Švedijos krantų, – pietinėje dalyje įsikūręs paplūdimys gali pasigirti ryškiai baltu smėliu ir turkio spalvos vandeniu įspūdingoje pakrantėje. Be to, norėdami čia apsistoti, neišleisite daug pinigų.

Vida Press nuotr. / „Dueodde“ paplūdimys, Bornholmas, Danija
Vida Press nuotr. / „Dueodde“ paplūdimys, Bornholmas, Danija

„Dueodde“ – puiki vieta šeimoms, poroms ar pavieniams nuotykių ieškotojams, norintiems pamatyti smėlio pudrą ir švarų vandenį, kuriame gausu smėlio juostų, todėl vandenyje galima maudytis tiek giliai, tiek sekliai. Paplūdimys tęsiasi kilometrus į tolį, o netoli jo stovi poilsio nameliai, smėlio kopos ir neįtikėtinas švyturys.

Turistai, norintys pasigrožėti geriausiu nuostabaus paplūdimio vaizdu, gali net užlipti į švyturį ir pasigrožėti viso pietinio Bornholmo ir pakrantės vaizdu. Paplūdimys atviras visą savaitę, pasivaikščiojimams skirtas ilgas pasivaikščiojimo takas, o netoliese esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje yra tualetai ir kioskas su patogumais.

Čia taip pat yra nudistų paplūdimys, o deginimasis be liemenėlės, kaip teigiama kai kuriuose atsiliepimuose, yra įprastas dalykas tiems, kurie to nori.

Shutterstock nuotr. / „Dueodde“ paplūdimys, Bornholmas, Danija
Shutterstock nuotr. / „Dueodde“ paplūdimys, Bornholmas, Danija

Paplūdimys sulaukia daug lankytojų vasaros mėnesiais, kai oras įkaista, ir yra tarp Hasle ir Balka miestų, kuriuos taip pat verta aplankyti. Tinklapyje „TripAdvisor“ poilsiautojai gyrė šį netikėtą paslėptą perlą. Francesco Paolo sakė: „Bornholmo sala yra privaloma. Kopos nuostabios, o smėlis ypatingas. Tiesiog gražu. Netoliese esantis švyturys sukuria dar gražesnę atmosferą.“

Kitas lankytojas iš Kanados pažymėjo: „Smulkus, baltas smėlis driekiasi išilgai Bornholmo pietinės pakrantės beveik 30 kilometrų. Nuostabi Bornholmo patirties dalis. „Saulės saloje“ galima daug ką pamatyti“.

Shutterstock nuotr. / „Dueodde“ paplūdimys, Bornholmas, Danija
Shutterstock nuotr. / „Dueodde“ paplūdimys, Bornholmas, Danija

Priyanka B. pridūrė: „Baltas. Tai buvo pirmas dalykas, kuris man atėjo į galvą, kai pamačiau šį balto smėlio švarų paplūdimį, spindintį po nuostabia saule. Tobulai mėlynas vanduo ir begalinis smėlis. Beveik norisi čia amžinai kaitintis saulėje“.

Deginimasis be liemenėlės, kaip teigiama kai kuriuose atsiliepimuose, yra įprastas dalykas tiems, kurie to nori.

Lankytojas iš Slovėnijos sakė: „Vienas patraukliausių paplūdimių saloje, jei mėgstate smėlio paplūdimius. Rojus šeimoms su mažais vaikais. Būtinai pasirūpinkite gėrimais ir skėčiu nuo saulės...“

Turistams, norintiems apsistoti netoli paplūdimio, nebūtina išleisti didžiulių sumų – už maždaug 42 eurus galite stovyklauti ant smėlio „Dueodde Strand“ stovyklavietėje, tačiau jums reikės atsivežti savo palapinę. Jei norite apsistoti lovoje, keliaukite į „Dueodde“ nakvynės namus, kur už privatų dvivietį kambarį su vonios kambariu teks sumokėti 70 eurų už naktį dviem asmenims.

Shutterstock nuotr. / Bornholmas, Danija
Shutterstock nuotr. / Bornholmas, Danija

Nors tai nėra pati pigiausia pajūrio vieta, tai daug pigiau nei kelionė į Maldyvus.

Saloje taip pat yra keletas nuostabių bažnyčių, pilies griuvėsių, nuostabus ežeras ir mini golfo aikštynas. Čia taip pat yra meno muziejų, vaizdingų pasivaikščiojimų ir net pramogų parkas „Brændesgårdshaven“, kuriame yra sodai, zoologijos sodas ir žaidimų aikštelė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius