Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
01 18

Lietuvis apstulbo, kai Kenijoje kirpėja pradėjo masažuoti jo krūtinę: „Buvo neapsakomai malonu“

Toliau tęsiu savo kelionių taisykles – atvykus į svečią šalį, gyvenk vietinių žmonių apsuptyje, valgyk vietinį maistą, mylėk vietines moteris. Na, nebūtinai visa apimtimi... Jei kalbant apie tą paskutinį punktą. Visgi patirti aksominių rankų masažą kirpykloje – tai palaima iš Afrikos dangaus.
Justino Naviko nuotykiai Afrikoje
Justino Naviko nuotykiai Afrikoje / Asmeninio archyvo nuotr.

Daugybę šalių aplankęs Justinas Navikas yra romano apie lietuvio dramatišką likimą Sibiro taigoje – „Išeiti į horizontą“ – autorius. Neseniai pasirodė ir jo naujasis romanas „Išeiti į Afriką“.

Skirtinga Kenija

Jau bene aštuntą kartą atsidūriau Kenijoje, bet vėl ją radau kitokią nei prieš metus. Kitoks klimatas ir net kitokie žmonės. 2022 m. šalį alino sausra, 2023 metais palaistė net pietines Amboselio pusdykumes. Visur matėsi žaluma ir atrodė, kad lėktuvas leidžiasi ne į Keniją, bet kažkur į lietaus sezono Zambiją ar Zimbabvę.

Pastarosiose šalyse, gerokai piečiau pusiaujo, nuo lapkričio iki balandžio nusistovi ilgasis lietaus sezonas. Tiesa, su lietaus laistoma žaluma atkeliauja ir maliarijos šėlsmas – dar ir taip galima pavadinti tą laikotarpį.

Asmeninio archyvo nuotr. / Justinas Navikas
Asmeninio archyvo nuotr. / Justinas Navikas

Taip jau susiklostė, kad mano kelionių starto aikštele tapo Kenija, kuri yra tarsi 45 genčių kultūrinių ingredientų pyragas – niekada nepajunti išbaigto jo skonio ir vaizdo. Esu nemažai keliavęs Azijoje ir Afrikoje, bet tokios įvairios, skirtingos, nenusakomos šalies kaip Kenija, nesu patyręs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius