-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atostogausite pavasarį? 5 įspūdingų kelionių kryptys nepamirštamiems įspūdžiams

Planuojantiems poilsiauti pavasarį dažnai kyla klausimas – o ką gi nuveikti tokių atostogų metu? Lietuvoje orai net ir vėlyvą balandį retai kada palepina didesne šiluma, tad norintiems pasimėgauti saulės voniomis tenka pasižvalgyti svetur. Pavasaris yra bene idealus laikas tolimesnėms kelionėms – net kaitriausiuose pasaulio kampeliuose šiuo metu tvyro maloni šiluma, kuri tikrai yra priimtina ir keliautojams iš Lietuvos. Galvoje jau tarsi kirba noras paatostogauti? Belieka išsirinkti kur!
Kelionės pavasarį
Tailandas / Shutterstock nuotr.

Jaukioji Pietų Europa

Pripažinkime – daug keliaudami į tolimus kraštus neretai kiek apleidžiame savo žemyną dėl pačių įvairiausių priežasčių – mažiau egzotikos, jau gerai pažįstamos kultūros, daug kartų išraugautos virtuvės ir kur kas mažesnės nežinomybės kelionėse. Vis dėlto, į tai galima pažvelgti ir iš kitos pusės – jei norite iš tikrųjų pajusti visišką atsipalaidavimą ir per daug nesirūpinti nei dienotvarke, nei pietų ar vakarienės vietomis, drąsiai rinkitės Italijos, Ispanijos, Portugalijos ir Graikijos pakrantes. Balandžio mėnesį šiuose kurortuose tvyro maloni 20-25 °C temperatūra, gamta lepina pirmaisiais žiedais, o šviesus smėlis ir ramiai banguojanti jūra kviečia prisėsti puodeliui aromatingos kavos ar porcijai rankų darbo ledų.

Pavasaris idealiai tinka ir salų lankymui – Kipras, Kreta, Kapris, Sicilija, Sardinija, Ibiza, Malta ir kitos panašios kryptys vilioja turistus savo žavesiu – žydinčiais rododendrais kvepiantis oras, lengvas pajūrio brizas ir skaisčiai mėlynas dangus abejingų tikrai nepaliks. Salose verta paragauti vietinės virtuvės – čia įprastai ji patiekiama savaip, tad net ir mėgstamus bei daug kartų jau ragautus patiekalus galite atrasti iš naujo.

Shutterstock nuotr./Europa Portugalija
Shutterstock nuotr./Europa Portugalija

Malonumų kupinas Egiptas

Egiptas yra tarsi nepakeičiama malonumų oazė bet kuriuo sezonu. Be abejo, keliauti čia palankiausia yra ankstyvą pavasarį ir vėlyvą rudenį, tačiau turistų netrūksta ir karščiausiomis sezono dienomis. Ši kryptis dažnai pasirenkama dėl nepaprasto lankstumo ir universalumo – čia atostogų metu veiklos netrūks tiek jaunoms poroms, tiek šeimoms su vaikais ar net senjorams. Jei čia vykstate pirmą kartą, būtinai išbandykite „viskas įskaičiuota“ paslaugas, kurios leis neribotai lepintis visų atostogų metu. Na, o Egiptą ne pirmą kartą lankantys gali išmėginti ir dar neatrastas pramogas, pavyzdžiui, pasiplaukiojimą Nilo upe, kurios derlingi ir žaliuojantys krantai užburia savo egzotika. Nepamirškite aplankyti ir didžiausių, savo aura sužavėsiančių miestų bei jų turgų – tai viena puikiausių galimybių pažinti ne tik kurortus, bet ir arabiško prieskonio nestokojančią kultūrą.

Ši kryptis dažnai atsiranda sąraše ir dėl galimybės patogiai įsigyti kelialapį. Kelionę į Egiptą net ir paskutinę minutę galite įsigyti iš vieno didžiausių Baltijos šalyse pramogų ir kelionių tiekėjų Noriu Noriu Noriu – neabejotinai rasite patraukliausią pasiūlymą savo atostogoms.

Shutterstock nuotr./Egiptas kelionės
Shutterstock nuotr./Egiptas kelionės

Tolimasis Tailandas

Tailandas jau daugybę metų išlieka tolimųjų kelionių sąrašo viršuje – išties tai nestebina, ypač žinant apie maloniai odą glostantį klimatą, žaliuojančios gamtos magiją, azijietiškos virtuvės skonį bei galimybę išbandyti jojimą drambliais, pasimėgauti lengvu brizu plaukiojant tradicinėmis žvejų valtimis ar net panardyti kiaulių paplūdimyje! Tiesa, pavasaris Tailande įprastai jau lepina 30-35 °C šiluma, todėl tai ideali vieta saulės išsiilgusiems ir kasdien svajojantiems apie nerūpestingas valandas pliaže. Vis dėlto, ruošdamiesi tokiai kelionei turėtumėte įvertinti ir galimas rizikas – vietines ligas, maisto kokybę ir sanitariją, vyraujančią politinę situaciją bei kitus svarbius aspektus.

Shutterstock nuotr./Tailandas
Shutterstock nuotr./Tailandas

Prabanga svaiginantis Dubajus

Turbūt kiekvienas keliautojas yra pasvajojęs apie Dubajų – sunkiai nupasakojama prabanga, žadą atimantys dangoraižiai, arabiško gyvenimo subtilybės bei deimantais tviskantis gyvenimo būdas ne vienam europiečiui kelia tikrų tikriausią susižavėjimą. Tiesa, balandis, ko gero, yra paskutinė galimybė aplankyti šį prabangos kraštą – nuo gegužės dėl alinančios kaitros net prašmatniausi viešbučiai siūlo kur kas žemesnes kainas.

Dubajuje verta susipažinti su pačiu miestu ir išskirtine, dangų remiančia jo architektūra, pasiplaukioti jachta, sudalyvauti pasaulinio lygio degustacinėse vakarienėse bei kitaip išbandyti atostogų suteiktus prabangaus gyvenimo privalumus.

Shutterstock nuotr./Dubajus
Shutterstock nuotr./Dubajus

Egzotiškoji Zambija ir saulėtoji Namibija

Ieškantiems tikrų nuotykių verta pasidomėti ir netradicinėmis kelionių kryptimis – dėmesio šiandien ypač vertas ir Afrikos žemynas. Turistų dar nenuminta Zambija – tikra svajonė laukinių patirčių ieškantiems keliautojams. Įspūdingasis Viktorijos krioklys geriausiai matomas būtent balandį, sausojo sezono pradžioje, o safariuose noriai rodosi visa gausybė gyvūnų.

Savo ruožtu Namibiją aplankyti verta dėl net 300 saulėtų dienų per metus – Pietų Atlanto pakrantės atmosfera žavi kiekvieną ir nepalieka abejingų šiam dar neatrastam perlui. Namibija – viena iš nedaugelio visiškai politiškai stabilių ir turistams atvirų valstybių, o retai apgyvendintos vietovės suteikia galimybę pažinti tikrąją Afrikos dvasią. Nepraleiskite galimybės aplankyti Namibo dykumą – dienai švintant ar saulei leidžiantis – dramatiškos spalvos ir šešėlių apipintas kraštovaizdis neabejotinai įsimins visam gyvenimui.

Shutterstock nuotr./Namibija
Shutterstock nuotr./Namibija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius