-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Atviros dienos kaime“ kviečia paragauti ir įsigyti ekologinių ūkių produkcijos

Propaguojate sveiką gyvenimo būdą? Skiriate ypatingą dėmesį savo mitybai, todėl maisto produktus stengiatės pirkti tik iš specializuotų parduotuvių ar ekologiškų ūkių?
Atviros dienos kaime
Atviros dienos kaime / Lietuvos kaimo turizmo asociacijos nuotr.

Jeigu jūsų atsakymas yra taip, pirmąjį rudens savaitgalį, rugsėjo 3-5 dienomis, siūlome sudalyvauti akcijoje „Atviros dienos kaime“. Įvairias Lietuvos sodybas ir ūkius vienijantis renginys lankytojams siūlys praleisti įsimintiną laiką kaime: nuo žygių po gražiausius gamtos kampelius, iki amatininkų organizuojamų kūrybinių dirbtuvių ar ekologinių ūkių lankymo bei jų produkcijos degustacijų.

Kokie ūkiai prisijungs prie šios akcijos ir kokių gardumynų bus galima paskanauti bei įsigyti, siūlome paskaityti.

Siūlys paragauti aukščiausios kokybės jautienos

Nors maisto prekių parduotuvės lūžta nuo įvairiausių mėsos gaminių, žinome, jog tikri gurmanai ar sveiką gyvenimo būdą propaguojantys žmonės bet ko neperka. Jeigu ir jums svarbi mėsos kokybė, „Atviros dienos kaime“ akcijos metu siūlome apsilankyti Klaipėdos rajone esančiame Buivydų EKO ūkyje.

Lietuvos kaimo turizmo asociacijos nuotr./Atviros dienos kaime
Lietuvos kaimo turizmo asociacijos nuotr./Atviros dienos kaime

Nuo 2007-ųjų šiame šeimos ūkyje auginama mėsinių galvijų veislė „aubrakai“, kilusi iš Prancūzijos Aubrako regiono. Buivydų tikslas – užauginti ir parduoti ekologiškus, aukštos kokybės sertifikuotus ūkio produktus: telyčaites ir buliukus veislei, galvijus mėsai, aukščiausios kokybės jautieną iš ūkio, o taip pat spelta kviečius, maistines avižas, kvietrugius, šilauoges. Šeimos ūkiui suteiktas A kategorijos veislinio ūkio statusas.

Rugsėjo 5 d. 10-13 val. lankytojai bus kviečiami sudalyvauti nemokamoje ekskursijoje po ekologinį ūkį, pasivaišinti ant laužo keptomis jautienos dešrelėmis bei įsigyti ekologiškos produkcijos. Buivydų EKO ūkio adresas: Skardupės g. 9, Medsėdžių k., Klaipėdos r. Būtina išankstinė registracija: tel. +37068233872

Ekskursija po Švėkšnos miestelį bei galimybė įsigyti įvairiausių uogų

Vasara ir ruduo – tai metas, kai savo organizmą turime praturtinti natūraliais vitaminais. O visi žinome, jog jų gausu uogose. Akcijos „Atviros dienos kaime“ metu siūlome apsilankyti Šilutės rajone, Švėkšnos miestelyje įsikūrusiame ekologiniame uogininkystės ūkyje. Rugsėjo 3-5 dienomis, 10-19 val., lankytojai galės paragauti ir įsigyti čia užaugintų šilauogių, aviečių, šermukšnių, šaltalankių, o taip pat obuolių, vyno ir sulčių. Ekologiškoms uogoms bei kitiems ūkio skanumynams bus taikoma papildoma nuolaida.

Lietuvos kaimo turizmo asociacijos nuotr./Atviros dienos kaime
Lietuvos kaimo turizmo asociacijos nuotr./Atviros dienos kaime

Ir tai dar ne viskas: ūkio šeimininkė lankytojams siūlys susipažinti su gražiausiomis Švėkšnos miestelio vietomis. O įdomybių čia nestinga: evangelikų liuteronų bažnyčia, neoklasicistiniai dvaro rūmai bei jų teritorijoje esantis parkas, vandens malūnas, saulės laikrodis su zodiako ženklais. Tad vienu šūviu nušausite du zuikius: tiek susipažinsite su miesteliu, tiek įsigysite ekologiškos ūkio produkcijos.

Adresas: Veiviržėnų g. 41, Švėkšna, Šilutės r. Išankstinė registracija telefonu: +37062015829

Lietuviško sūrio gamyba bei degustacija

Esate iš tų žmonių, kurie savo kasdienybės neįsivaizduoja be sūrio? Jei taip, rugsėjo 4 d. 11-14 val. apsilankykite Ritinių bendruomenės centro Sūrio namuose, mat čia vyks edukacinė programa „Kaimiško sūrio gimimas“. Jos metu ne tik susipažinsite su lietuviško sūrio istorija, tačiau ir galėsite pamėginti patys raugti sūrį bei mušti sviestą. Vėliau – skanausite savo pagamintus produktus ir, jei norėsite, galėsite sudalyvauti viktorinose ir žaidimuose.

Lietuvos kaimo turizmo asociacijos nuotr./Atviros dienos kaime
Lietuvos kaimo turizmo asociacijos nuotr./Atviros dienos kaime

Svajojate kaimiško sūrio parsivežti ir į namus? Tokia galimybė tikrai bus. Tereikia užsisakyti iš anksto telefonu: +37067837340. Šiuo numeriu būtina registruotis ir į edukaciją.

Ritinių bendruomenės centro Sūrio namų adresas: Miško g. 4, Prūselių k., Šakių r.

Slaptas bičių gyvenimas ir jų produkcija

Kaimas jums asocijuojasi su ramybe, gamtos apsuptimi ir švelniu bitučių dūzgesiu? O vien pagalvojus apie natūralų medų tįsta seilė? Jei taip, „Atviros dienos kaime“ jus kviečia apsilankyti sodyboje „Medaus klėtelė“. Žemaitijos nacionaliniame parke įsikūrusi sodybėlė – tai vienkiemis, kuriame tikrai pajusite, jog pagaliau ištrūkote iš miesto šurmulio.

Lietuvos kaimo turizmo asociacijos nuotr./Atviros dienos kaime
Lietuvos kaimo turizmo asociacijos nuotr./Atviros dienos kaime

Čia galėsite susipažinti su bičių gyvenimu iš labai arti, nemokamai išbandyti bičių avilio terapiją, o taip pat paragauti midaus, įvairių rūšių ir skonių medaus. Ir, žinoma, patikusį – įsigyti. Sodyba „Medaus klėtelė“ įsikūrusi adresu: Barstyčių g. 1, Mačiūkių k., Plungės r. Būtina išankstinė registracija telefonais: +37061269114, +37068621542

Norite įsigyti bičių produkcijos, tačiau Plungės rajone įsikūrusi „Medaus klėtelė“ jums ne pakeliui? Tuomet siūlome apsilankyti sodyboje „Šušvė“, esančioje Kėdainių rajone. Šios sodybos šeimininkai – bitininkai ir gerai Lietuvoje žinomi midaus gamintojai. Akcijos „Atviros dienos kaime“ metu lankytojai galės ne tik paragauti ir įsigyti dar mūsų protėvių pamėgto gėrimo, tačiau ir susipažinti su jo istorija, gamybos peripetijomis. Taip pat bus galima nusipirkti medaus, kitų bičių produktų.

Sodybos „Šušvė“ adresas: Piliakalnio g. 13, Plinkaigalio k., Kėdainių r. Išankstinė registracija: +37068637987

„Pro šalį keliausi – užsuk, tarp žemaičių vaišingų pabūk“

„Pro šalį keliausi – užsuk, tarp žemaičių vaišingų pabūk!“ – tai šūkis, kuriuo į akciją „Atviros dienos kaime“ kviečia Ukrinų kaimo bendruomenė. Mažeikių rajone esančio Ukrinų kaimo bendruomenė įregistruota dar 2003 m. ir sėkmingai gyvuoja iki šiandien. Jų pastangomis kaimelis vis gražėja, o gyventojai ir miesto svečiai kviečiami dalyvauti sportinėse varžybose, išvykose, tradicinių amatų dirbtuvėse.

Lietuvos kaimo turizmo asociacijos nuotr./Atviros dienos kaime
Lietuvos kaimo turizmo asociacijos nuotr./Atviros dienos kaime

Pirmąjį rugsėjo savaitgalį ukrieniškiai kvies degustuoti ir įsigyti vietinių gaminamų produktų. Tai – obuolių sūriai, cukinijų bei moliūgų saldainiai, vaisinės juostelės ir kt. Produkcijos bus galima įsigyti gamintojo kainomis.

Bendruomenės adresas: Pakvisčio g. 6A, Ukrinų k., Mažeikių r. Registracija telefonu: +37062037506

Projektui įgyvendinti skiriama iki 33 687,00 Eur dydžio parama. Iš jos Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtrai lėšos sudaro iki 28 633,95 Eur, t. y. 85 proc. paramos sumos, ir Lietuvos valstybės biudžeto lėšos sudaro iki 5 053,05 Eur, t. y. 15 proc. paramos sumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius