Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 04 24 /2023 04 25

Aurimo Valujavičiaus finišo Majamyje teks palaukti – šį kartą stabdo ne oro sąlygos

Keliautojas Aurimas Valujavičius „Instagram“ tinkle pirmadienį skelbė, kad jau šią naktį turėtų pasiekti Majamio krantus ir pagaliau perplaukti Atlanto vandenyną. Tačiau panašu, kad kelionės finišo dar teks palaukti – keliautojas dar bent parą turės praleisti vandenyne.
Aurimas Valujavičius
Aurimas Valujavičius / Socialinių tinklų nuotr.

Kaip keliautojas „Instagram“ tinkle paskelbtoje istorijoje pasakojo, krantą jis turėtų pasiekti šią naktį – tarp vidurnakčio ir 2 val.

Tačiau prisiartinus prie Majamių krantų paaiškėjo, kad vandenyne dar teks pabuvoti.

LRT skelbia, kad Majamio uostas, kuriame buvo planuota finišuoti, šiandien keliautojo jau nebepriims, tad A.Valujavičiui teks naktį praleisti vandenyne.

„Aurimas šiuo metu yra nutolęs vos per 4 irklavimo valandas nuo tikslo, tačiau turės prisišvartuoti ir naktį praleisti vandenyne“, – pranešė Majamyje esantis LRT korespondentas Augustinas Šemelis, kuris akcentavo, kad lietuvio sutikimas traktuojamas kaip viešas renginys, o jam reikalingas leidimas.

Kaip skelbia LRT, šiuo metu dar vyksta svarstymai, kuriame uoste lietuvis finišuos.

Vėliau apie situaciją „Instagram“ tinkle paskelbė ir pats A.Valujavičius.

„Nelaukite, bičiuliai. Techniniai nesklandumai su uostais ir lietuvių bendruomenėmis. Todėl dabar sėdžiu ant inkaro ir laukiu patikslinto laiko ir uosto, kur atplaukti. Šiandien naktis užsiinkaravus. Nieko gero“, – rašė lietuvių keliautojas.

A.Valujavičius šia kelione siekia vienviete irkline valtimi perplaukti Atlanto vandenyną nuo Europos iki Šiaurės Amerikos žemyno ir tokiu būdu paminėti 90-ąsias S.Dariaus ir S.Girėno skrydžio metines. Tai įgyvendinęs, keliautojas taps pirmuoju tokį maršrutą įveikusiu lietuviu ir trečiuoju žmogumi pasaulyje.

Lietuvis šia kelione bandė pagerinti ir pasaulio rekordą, tikėdamasis Šiaurės Amerikos žemyną pasiekti per 110 dienų, tačiau jam sutrukdė vėjas, todėl kelionė truko ilgiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius