Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aurimas Valujavičius pranešė, kad šiuo metu dreifuoja: „Pairkluoti neįmanoma“

Per Atlantą irkline valtimi plaukiantis Aurimas Valujavičius pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame papasakojo apie sudėtingą situaciją vandenyne.
Aurimas Valujavičius
Aurimas Valujavičius / „Aurimas Valujavičius keliautojas“ („Facebook“) nuotr,

„Nu va, kai reikia bangų, tai jos ateina, tiktais dabar jos atėjo ne iš ten, kur reikia, o iš pietvakarių“, – sakė keliautojas.

Kalbant A.Valujavičiui, matyti, kad jo valtį tikrai smarkiai siūbuoja nepalankus vėjas, tačiau jis nepraranda optimizmo.

„Dabar esu ant parašiutinio inkaro ir būsiu, tikėtina, iki šeštadienio popietės. Pairkluoti neįmanoma, tai ant parašiuto dabar. Jeigu ir irkluočiau, tai būtų tik į šiaurę, kas man yra visiškai neaktualu. Ta prasme, prieš tokias bangas galėčiau laikyti nebent kažkiek laipsnių į šiaurę. Geriau dabar tiesiog išlaukti, – aiškino keliautojas.

– Dabar mane su parašiutiniu inkaru neša 0,4 jūrmylės per valandą greičiu, kas yra visai gerai. Geras, lėtas greitis. Ne kokia jūrmylė ar pusantros. Gaila, kad taip yra, bet nuo šeštadienio jau vėl prasidės geras vėjas iš rytų ir tada vėl judėsiu į vakarus.“

Anot A.Valujavičiaus, dabar jis ilsisi, valgo, miega, susiskambina su draugais.

„Toks kaip ir poilsis, bet tuo pačiu ir laikas dega. Iki artimiausių Karibų salų – apie 800 jūrmylių, kaip ir netoli. Dugną nusivaliau užvakar, nes žinojau, kad ateina blogas vėjas. Vis tiek reikia nedaug – minimalios priežiūros valtelei.

Kadangi negaliu judėti nei į kairę, nei į dešinę, lėtai dreifuoju, todėl, jei laivas plauktų pro šalį, turėčiau komunikuoti ir įspėti, kad negaliu pasitraukti ir apiplaukite mane“, – kalbėjo jis.

Nors situacija ir sudėtinga, keliautojas šypsojosi ir visiems palinkėjo gero savaitgalio.

Primename, kad A.Valujavičius šia kelione siekia vienviete irkline valtimi perplaukti Atlanto vandenyną nuo Europos iki Šiaurės Amerikos žemyno per 110 dienų ar greičiau ir tokiu būdu paminėti 90-ąsias S.Dariaus ir S.Girėno skrydžio metines, užfiksuoti Lietuvos ir pagerinti pasaulio rekordą. Tai įgyvendinęs, keliautojas taps pirmuoju tokį maršrutą įveikusiu lietuviu ir trečiuoju žmogumi pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius