Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 09 10

Australijoje apsilankiusi lietuvė: mūsų šalis čia tapo žinoma dėl pagalbos Ukrainai

Australija yra daugybės europiečių svajonių kryptis, ne išimtis – ir lietuviai. Ilgą laiką ši didžiulė šalis buvo užsidariusi dėl COVID-19 pandemijos, o dar anksčiau čia svarstančius atvykti keliautojus galimai šiek kiek baugino didelės Australijos kainos, interneto ryšio stoka ar kiti niuansai. Apie tai, kaip šis nuostabus kraštas pasikeitė atvėręs sienas ir ką įdomaus čia galima pamatyti, 15min papasakojo neseniai iš šios tolimos šalies grįžusi kelionių agentūros „Estravel“ vadovė, Lietuvos turizmo rūmų bei Nacionalinės turizmo verslo asociacijos prezidentė Žydrė Gavelienė.
Žydrės Gavelienės kelionė po Australiją
Žydrės Gavelienės kelionė po Australiją / Asmeninio archyvo nuotr.

Anot Ž.Gavelienės, po tokio ilgo laiko, kai Australija dėl COVID-19 pandemijos tapo viena iš labiausiai užsidariusių šalių, buvo tikrai smalsu pamatyti, kaip ji atrodo šiandien. Turizmo ekspertė į Australiją išvyko gegužės 20 d., o į Lietuvą grįžo birželio 8 d.

Asmeninio archyvo nuotr. / Pasivaikščiojimas ant garsiojo Sidnėjaus tilto viršaus yra kvapą gniaužianti patirtis
Asmeninio archyvo nuotr. / Pasivaikščiojimas ant garsiojo Sidnėjaus tilto viršaus yra kvapą gniaužianti patirtis

„Iš Lietuvos ten keliavome 18 žmonių grupė, tačiau pagrindinis kelionės tikslas buvo dalyvavimas tarptautinio labdaros klubo „Rotary“ suvažiavime. Iš viso renginyje dalyvavo apie 15 tūkst. žmonių iš viso pasaulio. Tai buvo penkios dienos nuodugnaus darbo, kaip galima pasaulį daryti gražesnį“, – sakė Ž.Gavelienė.

Turizmo ekspertės teigimu, kai kurie renginio dalyviai vėliau dar dvi savaites papildomai keliavo po Australiją, tarp jų buvo ir ji (tiesa, Ž.Gavelienė šioje tolimoje šalyje jau lankėsi trečią kartą).

Asmeninio archyvo nuotr. / Lietuvos vėliava renginyje buvo sutikta su pagarbos šūksniais dėl pagalbos Ukrainai
Asmeninio archyvo nuotr. / Lietuvos vėliava renginyje buvo sutikta su pagarbos šūksniais dėl pagalbos Ukrainai

„Tai buvo unikaliai geras laikas pamatyti Australiją, nes ji sulaukia labai daug turistų. Prieš pandemiją mes tokios prabangos tikrai nebūtume turėję – tarkime, 20 žmonių grupė saulę galėjo pasitikti Kengūrų slėnyje“, – pasakojo pašnekovė.

Pasak Ž.Gavelienės, Australija ir po pandemijos – nuostabi: „Per tokį didelį užsidarymo laiką ir tokį stiprų užsidarymą, tai, mano akimis žiūrint, yra mažiausiai nukentėjęs kraštas, jei kalbėtume apie turistinius išteklius“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius