Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australijoje beveik nemokamai gyvenanti fotografė atskleidė, kaip tai daro: yra viena sąlyga

Daugelis svajoja keliauti po pasaulį, tačiau šias svajones riboja finansai. Tačiau kartais net ir naiviausios svajonės ima ir išsipildo – taip atsitiko ir 25 metų Hailey Learmonth iš Kanados, kuri jau beveik metus gyvena Australijoje. „Išmokau keliauti nemokamai – tai man padėjo sutaupyti daugiau nei 11 tūkst. eurų“, – sako ji. Portalui „Daily Star“ ji atskleidė, kaip tai padarė.
Kanadietė Hailey
Kanadietė Hailey / „Instagram"/ Unsplash nuotr./ 15min koliažas

Hailey kelionė į Australiją prasidėjo sausį. Tuo metu ji buvo savo namuose Kanadoje ir į interneto paiešką įvedė sakinį: „Kaip keliauti nemokamai.“

Atsakymą rado ir jau spėjo išbandyti praktiškai. Dabar jos gyvenimas – realus patvirtinimas, kad keliauti iš tiesų įmanoma neturint daug pinigų.

„Man nereikia išlaidauti mokant už kambarius viešbutyje ar nakvynės namuose. Australijoje aš gyvenu nemokamai, nes apsistoju pas vietinius, jų namuose. Viskas, ką turiu daryti mainais į gyvenimą, tai prižiūrėti jų augintinius ir pačius namus, kuriuose jų šeimininkai negyvena 3–6 mėnesius. Iš esmės tai – puikios atostogos tiems, kas myli gyvūnus“, – sako kanadietė.

Svajonei ėmė ruoštis per karantiną

Pradėjusi kelionę po Australiją, Hailey prižiūrėjo šunis, kates, vištas ir karves. Namai, kuriuose ji gyveno buvo skirtingose Australijos vietose. Visur ji gyveno be nuomos mokesčio, sutaupydama tūkstančius eurų.

Kanadoje dirbusi kaip fotografė savo profesijos ji nepamiršo ir Australijoje. Už šiuos pinigus ji ir keliauja. Nors Australija nėra pigi šalis, uždarbio pakanka, kadangi gyvendama nemokamai ji per mėnesį sutaupo solidžią sumą.

Kad surastų laikinus namus, Hailey per namų nuomos svetainę susisiekia su savininkais ir sutinka prižiūrėti jų augintinius ilgesnį laiką. Mergina džiaugiasi, kad taip ji gali aplankyti neturistines Australijos vietas, kurios ne mažiau įspūdingos nei populiariausios ir keliautojams puikiai žinomos vietovės.

Pasakodama apie savo nuotykį Hailey neslepia, kad tai yra beprotiška patirtis.

„Kai pirmą kartą čia atvykau, maniau, kad būtų gerai kurį laiką pabūti vienuose namuose ir įsitvirtinti. Tačiau tai virto tikra kelione – pastaruosius devynis mėnesius gyvenau kitų žmonių namuose“, – neslėpė ji.

„Man patinka Australija, keliauti čia smagu. Dirbdama visą darbo dieną ir gyvendama nemokamai, galiu drąsiai pasakyti, kad sutaupiau apie 10,4 tūkst. svarų sterlingų (daugiau nei 11 tūkst. eurų)“, – pasakojo Australijoje gyvūnus prižiūrinti ir dėl to nemokamai jų šeimininkų namuose gyvenanti kanadietė fotografė.

Autralijoje ji buvo lankiusis ir anksčiau: 2018 m. čia viešėjo pagal universiteto mainų programą ir praleido keturis mėnesius. Tuo metu ji keliavo po rytinę pakrantę, Melburną ir Didįjį vandenyno kelią, ir nuo tada žinojo, kad grįš.

„Tuomet sutikau nuostabią grupę draugų, su kuriais keliavau, – pridūrė Hailey. – Žinojau, kad grįšiu.“

Svajonę sustiprino COVID-19 pandemija. Tuo metu ji pradėjo domėtis, kokiu būdu galėtų sugrįžti į Australiją ir čia keliauti. Taip ji rado keletą namų nuomos svetainių įvairiose vietovėse. Tuomet įsidėjo jas į žymes ir prisegė smeigtuką su užrašu: „padaryti iki 2022 m. lapkričio mėn.“

Pagrindinis galvosūkis buvo: „Iš kur gauti pinigų?“

Galvodama, iš kur gauti pinigų, ji susikūrė profilį svetainėje „Trusted House Sitters“, kuris kainuoja 84 svarus sterlingų ir turi būti mokamas kasmet. Mokestį moka ir svetainėje užsiregistravę būstų šeimininkai. Taigi, anot Hailey, „visi dalyvauja žaidime“.

„Pridėjau daugybę savo nuotraukų su šunimis, papasakojau apie savo patirtį prižiūrint gyvūnus praeityje, parodžiau savo asmenybę – atvirai pasakiau, kad „jūsų šunys su manimi daug vaikščios, nes esu labai aktyvus žmogus“, – prisiminė ji.

Pirmasis pasiūlymas buvo iš Saulėtosios pakrantės, kur įsikūrusio ūkio savininkai kvietė ją prižiūrėti 3 vokiečių aviganius, 12 vištų ir 8 karves.

Nors gyvūnų buvo daug, kanadietę suviliojo vieta: ūkis buvo įsikūręs regione, kuriame daug paplūdimių, banglenčių sporto vietų, taip pat nacionalinių parkų.

Prisimindama šį laiką Hailey jį vadina „beprotybe“: „Niekada anksčiau nebuvau gyvenusi tokiame kaime, juolab ūkyje, kuris yra viduryje niekur. Su šunimis keliavau po 40 akrų žemės sklypą, nueidavome prie užtvankos ir mes visi maudydavomės. Karvės sekdavo paskui mus. Pusryčiams net gaudavau šviežių kiaušinių iš vištų. Tai buvo tokia šauni patirtis.“

Dabar Hailey baigs prižiūrėti šunis, kuriais rūpinosi tris mėnesius. Prieš tai skirtingose šalies vietose ji taip pat gyveno ir prižiūrėjo gyvūnus. Tiesa, kartais tekdavo imtis ir kitokio darbo: prisiminti savo fotografavimo įgūdžius arba įsidarbinti kavinėje. Taip ji sugebėjo išlaikyti nuolatinį pajamų srautą, jau gyvenadama Australijoje.

Ieškos kitos kelionės tikslo

Ji sako, kad niekada per daug netaupė. Tačiau prižiūrint gyvūnus ir keliaujant solo jai niekada nereikėjo daug pinigų.

„Pavyzdžiui, dabar iš esmės sau perku tik maisto produktus. Mažai vaikštau į miestą ir negeriu; dėl kai kurių namų priežiūros darbų negaliu išvykti toli už savo vietovės ribų. Taip jau išeina, kad taupau pinigus ir tiesiog viena vaikštau po paplūdimius ir vietines, neištyrinėtas vietoves“, – sakė ji.

Tokios patirties mergina nesigaili. „Kai viskas bus baigta ir aš grįšiu į Kanadą, galėsiu drąsiai pasakyti, kad sutaupiau apie 10 tūkst. svarų sterlingų (maždaug 11 tūkst. eurų). Pragyvenimo išlaidos Australijoje ir Kanadoje yra žiauriai didelės. Jei man būtų tekę pačiai mokėti už nakvynės vietas, tikriausiai už jas būčiau jau išleidusi 6 tūkst. svarų sterlingų <...>“, – kalbėjo keliautoja.

Kol dar turi galiojančią turistinę vizą, Hailey ketina spėti aplankyti Sidnėjų, Tasmaniją, Adelaidę ir Pertą.

Grįžusi į Kanadą ji sako, kad „mėtys strėlytes į žemėlapį“, kad rastų kitą kelionės tikslą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius