-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bene gražiausias miestelis Ispanijoje: dėl stulbinančio reginio čia net reikia pastovėti eilėje

Prestižinis leidinys Montefrío (Andalūzija) dar kartą pristatė kaip vieną gražiausių Viduramžių miestelių visoje Ispanijoje. Trys užuominos apie šį Granados provincijos miestelį tokio lygio leidinyje per 7 metus yra tikrai įspūdingas rezultatas, todėl, nuslūgus andalūziškiems karščiams, išsiruošėme aplankyti šį vizualinį stebuklą.
Montefrío miestelis (Andalūzija, Ispanija)
Montefrío miestelis (Andalūzija, Ispanija) / Laimos Druknerytės / Virgenextra.lt nuotr.
Temos: 2 Ispanija Kelionės

Ispanijos pietuose esantis Andalūzijos regionas – ypatingas. Apie jo lankytinas vietas, kultūrą, tradicijas, papročius ir gastronomiją Virgenextra.lt pasakoja ten gyvenantys Laima Druknerytė ir Mindaugas Stongvilas. Įkvėpimų kelionėms ne tik iš Andalūzijos taip pat ieškokite šio puslapio Facebook ir Instagram paskyrose.

Panašu, kad Montefrío iš dangaus nukritusią šlovę už ragų griebė ilgai nedelsdamas.

Nieko nuostabaus, kad prie gražiausio pasaulyje vaizdo tenka pastovėti eilėje.

2016 metais apžvalgos aikštelė Las Peñas de Montefrío (iš kurios ir buvo padaryta garsioji nuotrauka) pervadinta į „Mirador National Geographic“. Joje atsirado ir stilizuotas „Nat Geo“ žurnalo rėmelis, kuris padeda net mažiausiai įgudusiam fotografui pataikyti į patį gražiausią vaizdą.

Laimos Druknerytės / Virgenextra.lt nuotr. / Montefrío miestelis (Andalūzija, Ispanija)
Laimos Druknerytės / Virgenextra.lt nuotr. / Montefrío miestelis (Andalūzija, Ispanija)

Į šį miradorą užveža turistinis traukinukas, kurį sutikome kildami vingiuotu keliuku, o pačioje apžvalgos aikštelėje radome būrį fotografų. Nieko nuostabaus, kad prie gražiausio pasaulyje vaizdo tenka pastovėti eilėje.

Pats miestelis nėra didelis, o visas gyvenimas jame vyksta vertikaliai. Nors turistų srautas po garsiosios publikacijos padidėjo kelis šimtus kartų, tačiau, panašu, kad pajamos iš turizmo į miestelio biudžetą padidėjo nelabai ženkliai, nes dauguma smalsuoliu atvyksta tik trumpam.

Be senosios La Villa bažnyčios, iškilusios aukštai ant uolos, yra ir naujesnė – kupolo formos bažnyčia miesto centre. Sakoma, kad jos forma atkartoja garsųjį Agripos panteoną Romoje.

Kažko ypatingo čia nenuveiksite – galima pavaikštinėti miestelio gatvėmis, pakilti į uolos viršūnę, pasivažinėti turistiniu traukinuku ir keliose suvenyrų parduotuvėlėse pasirinkti alyvuogių aliejaus, sūrių, konservuotų šparagų ar artišokų. Na, kaip ir viskas – apsuptas alyvmedžių giraičių ir keistokos formos uolų Montefrío pasirodė gražus ir kiek melancholiškas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius