Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 02 22

Dėl mini valstybės lietuvis įveikė pusę pasaulio: tai – rojus, kuriame gyventojų tiek, kiek Alytuje

Esu didelis JAV gerbėjas. Šią šalį lankau periodiškai, tačiau per visą pandemijos laikotarpį to daryti negalėjau, nes ilgą laiką europiečiams galiojo draudimas skristi į JAV, mat tos šalies pareigūnai manė, kad europiečiai atsiskraidina ne tik save, bet ir koronavirusą. Dėl tokios situacijos labai kentėjau. Galiausiai, nuslūgus antrajai koronaviruso bangai, pasinaudojau puikiu ispanų oro linijų pasiūlymu ir įsigijau bilietus iš Barselonos į Bostoną. Dar tebeveikė jau minėtas Trumpo pasirašytas draudimas, bet mano skrydis buvo numatytas vasarai, todėl neabejojau, kad, pandemijai slūgstant, iki mano skrydžio šis draudimas bus atšauktas. Buvo prasidėję gūdūs 2021-ieji.
Kelionė į Sent Kitsą ir Nevį
Kelionė į Sent Kitsą ir Nevį / Vaido Mikaičio nuotr.

Visgi laikas bėgo, Trumpą pakeitęs Bidenas draudimo atšaukimą vis vilkino. Taigi artėjant skrydžio laikui supratau, kad nuskristi į JAV man dar nėra lemta. Teko skambinti oro linijoms ir informuoti, kad dėl tebegaliojančio draudimo išskristi negalėsiu. Oro linijos, ačiū joms, parodė geranoriškumą bei supratingumą ir grąžino man pinigus vaučerio pavidalu. Labai tuo džiaugiausi, tačiau planus aplankyti JAV teko atidėti. O draudimas europiečiams atvykti į JAV buvo atšauktas tik tų metų lapkritį.

Praėjus metams, tai yra praeitų metų rudenį, pabandžiau dar kartą ir šįkart viskas buvo sklandu – po trejų metų pertraukos pagaliau vėl atvykau į JAV, tikėdamasis šauniai pabūti. Viskas ėjosi teisingai, kol neišdygo „Pravalturo“ direktorius ir pakreipė mano planus visiškai netikėta kryptimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius