Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Delta Air Lines“: COVID-19 užkrato atvejų skaičiaus didėjimas žlugdo kelionių paklausą

Po nežymaus kelevių srautų augimo šį pavasarį, Jungtinėse Valstijose vėl pagreitį įgaunanti koronaviruso pandemija sumažino kelionių poreikį įprastai intensyviu vasaros sezonu, ketvirtadienį pareiškė didžiausios JAV oro linijų bendrovės „Delta Air Lines“ vadovas, perspėjęs apie laukiančius atleidimus bendrovėje.
Lėktuvas
Lėktuvas / 123rf.com nuotr.

„Delta“ generalinis direktorius Edas Bastianas teigė, kad kylant koronavirusoinės infekcijos užkratų atvejų skaičiui „Saulės juosta“ vadinamame JAV regione, bendrovė priversta „atnaujinti atsargumo priemones“ grąžindama orlaivius į eksploataciją, kurie buvo nutupdyti siekiant sutaupyti lėšų.

Taip pat bendrovės vadovas paragino darbuotojus apsvarstyti savanoriško išėjimo iš darbo galimybę, siekiant „sumažinti nesavanoriškus atleidimus“.

Vežėja šiuo metu vykdo tik apie 30 proc. savo įprasto liepos mėnesio skrydžių tvarkaraščio, pažymėjo E.Bastianas darbuotojams skirtame laiške, kuriame pridūrė, kad padėtis „nėra tvari ilgalaikėje perspektyvoje“.

Pasinaudodamos valstybės pagalbos programa, „Delta“ ir kitos didžiausios vežėjos gavo milijardus JAV dolerių darbo užmokesčio išlaikymui ir paskolų forma, tačiau pagal susitarimo sąlygas darbuotojai negali būti atleisti iki rugsėjo 30 dienos.

Taip pat bendrovės vadovas paragino darbuotojus apsvarstyti savanoriško išėjimo iš darbo galimybę, siekiant „sumažinti nesavanoriškus atleidimus“.

JAV iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas teigė, kad oro linijų bendrovių vadovai „nori išlaikyti kuo daugiau darbuotojų“.

„Ekonomikai atsigaunant, kelionės lėktuvais privalo būti užtikrintos“, – teigė jis teigė kanalui CNBC ketvirtadienį.

Kiek anksčiau šią savaitę S.Mnuchinas teigė, kad „Delta“ ir „United Airines“ yra tarp bendrovių, pasirašiusių ketinimų protokolus dėl 25 mlrd. JAV dolerių vertės valstybės garantuojamų paskolų oro susisiekimo pramonei.

Visgi nėra žinoma, kada kelionių paklausa vėl išaugs, nes COVID-19 užkrato atvejų skaičius ėmė vėl augti tokiose valstijose kaip Florida, Teksasas ir Kalifornija, kur gubernatoriai atnaujino kai kurias ribojančiąsias priemones arba sustabdė jų atšaukimo protokolus.

Balandį „Delta“ pranešė galinti gauti apie 4,6 mlrd. JAV dolerių pagal programą ir kad bendrovė atlieka šios galimybės vertinimą.

„Delta“ vadovai jau ne vieną mėnesį kalbėjo apie atleidimus, o gegužės mėnesio pranešime personalui teigė, kad, bendrovės manymu, šį rudenį ji turės 7 000 pilotų daugiau nei bus reikalinga bendrovei.

E.Bastianas pažymėjo, kad savanoriškai palikę darbuotojai gaus „solidžias“ išmokas grynaisiais, medicininės priežiūros planus ir nuolaidas skrydžiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius