Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Delta“ grąžino į Kiniją skridusį orlaivį dėl naujų šalyje taikomų reikalavimų

„Delta Air Lines“ pirmadienį pranešė, kad dėl naujų Kinijoje įsigaliojusių reikalavimų buvo priversta pusiaukelėje apsukti ir grąžinti į Kiniją skridusį orlaivį, užsitraukdama bangą kritikos iš Kinijos institucijų.
„Delta Air Lines“ lėktuvas
„Delta Air Lines“ lėktuvas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Gruodžio 21 dieną bendrovė vykdė skrydį iš Siatlo į Šanchajų, tačiau orlaivis buvo grąžintas į JAV. Pasak bendrovės, sprendimo priežastis buvo nauji Kinijos reikalavimai, paskelbti tą pačią dieną po naujausio COVID-19 antplūdžio.

„Reikalaujamoms naujoms orlaivių valymo procedūroms reikalingas gerokai ilgesnis laikas, kuris nėra priimtinas „Delta“, – teigė bendrovės atstovas. – Atsiprašome už nepatogumus, kuriuos tai sukelia klientams, o mes ir toliau stengiamės pasiūlyti alternatyvius skrydžius.“

Kinijos konsulatas San Fransiske skundėsi, kad orlaivyje buvo keli Kinijos piliečiai, kuriems jau baigėsi vizos ir COVID-19 testų galiojimas, praneša Kinijos valstybinė žiniasklaida.

Oro linijų bendrovės, įskaitant „Delta“ ir kitas pirmaujančius JAV vežėjas, pastarosiomis dienomis atšaukė tūkstančius skrydžių, plintant omikron variantui tarp oro linijų darbuotojų, o tai sujaukia tūkstančių keliautojų kelionių planus.

Kinija, kaip ir kitos šalys, kovoja su viruso protrūkiais.

Pirmadienį Kinijos Siano mieste kovos su COVID-19 plitimu reikalavimai sugriežtinti iki „griežčiausio“ lygio, o gyventojams uždrausta važinėti automobiliais po miestą, siekiant suvaldyti didžiausią protrūkį šalyje per 21 mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius