-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Filmai, įkvepiantys kelionėms (I dalis): nuo laukinės gamtos Aliaskoje iki paslaptingojo Paryžiaus naktį

Jei kartais norisi viską palikti, susikrauti būtiniausius daiktus į kuprinę ir išvykti, bet trūksta drąsos, geras filmas gali būt tas trūkstamas postūmis svajonės link. Nematytos gražiausios pasaulio vietos, stulbinantys nuotykiai, įsimintini pakeliui sutinkami personažai, nepasotinamas pažinimo alkis ir nauji atradimai bei nustebimai kiekviename žingsnyje – visa tai ne tik filmuose, bet ir pačiose kelionėse. Tačiau jeigu keliauti tingite ar negalite, kiekvienas iš filmų bus tarsi maža kelionė net nekeliant kojos iš namų. „Pasaulis kišenėje“ pradeda filmų apie keliones pasiūlymų seriją. Jeigu turite savo mėgstamų filmų, būtinai jais pasidalinkite.
Kadras iš filmo Motociklininko dienoraštis
Kadras iš filmo Motociklininko dienoraštis

„Atgal į gamtą“ (Into the Wild)

Seano Peno režisuotas filmas pagal Johno Krakauerio knygą pasakoja apie 24 metų Chriso Makandleso atsiskyrimą, kelionę į Aliaską ir daugybę nuotykių, deja, pasibaigusių tragiškai. Tai – tikro žmogaus, tikra gyvenimo istorija.

K. Makandleso originalus autoportretas ir kadras ia filmo
K. Makandleso originalus autoportretas ir kadras iš filmo

Filmas kelia norą keliauti, nes parodo galimybę keisti savo gyvenimą, kada panorėjus. Taip pat vaizduojama, kaip svarbu išlaikyti glaudžius santykius su šeima, tačiau neužgniaužiant aistros keliauti. Didžioji filmo dalis buvo filmuojama Aliaskoje, ten, kur iš tikrųjų buvo apsistojęs pats Ch.Makandlesas. Prie seno autobuso, kuriame gyveno filmo herojus, dabar lankosi jo įkvėpti keliauninkai.


VIDEO: Into The Wild - Theatrical Trailer

„Kelyje“ (On the road)

Tai garsiosios Jacko Kerouacko knygos tuo pačiu pavadinimu ekranizacija. Joje pasakojama, kaip po tėvo mirties jauno rašytojo Salo gyvenimą sukrečia netikėta laisvamanio draugo ir idealo, Dyno Moriarčio ir jo merginos Merylou viešnagė. Neturėdamas ko prarasti jaunuolis su draugais leidžiasi į beprotišką savęs atradimo ir pažinimo kelionę. Važiuodami per Ameriką jie sutinka įvairiausio plauko žmonių, kurie neišdildomai sukrečia ne tik jų kelionę, bet ir gyvenimus.

VIDEO: On the Road (2012) - Official Trailer [HD]

„Baraka“ (Baraka)

Tai filmas be jokių dialogų, kuriame viskas perteikiama per gyvūnų ir žmonių nežodinį bendravimą su išoriniu pasauliu. Filmas priverčia susimąstyti, plačiau atmerkti akis ir suprasti, kaip įvairiuose pasaulio kampeliuose gyvenama, bijoma, ginamasi ir prisitaikoma.

„Motociklininko dienoraštis“ (Motorcycle Diaries)

Filmas pasakoja 1952 m. vykusią Ernesto „Che“ Guevaros kelionę motociklu su draugu po Argentiną ir kitas Pietų Amerikos šalis. Pasižiūrėjus filmą, gamtos vaizdai ir laisvės pojūtis įkvepia prisijungti prie tų, kurie tokią kelionę įtraukė į savo gyvenimo darbų sąrašą.

VIDEO: The Motorcycle Diaries Official Film Trailer

„Vidurnaktis Paryžiuje“ (Midnight in Paris)

Tai 41-asis talentingojo Woody Aleno filmas, kuriame perteikiami žmonių skirtumai ir panašumai, svajonės ir troškimai, praeitis ir dabartis bei likimo posūkiai... Akį traukia magiški Paryžiaus vaizdai, o širdį užlieja saldi romantika. Ši lyrinė komedija sužavės net visko mačiusius.


VIDEO: Midnight in Paris Trailer 2011

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius