Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Galimybė skaitmeniniams klajokliams – metus pagyventi Kosta Rikoje

Jei visada svajojote gyventi vienoje gražiausių pasaulio šalių, dabar turite galimybę. Ką tik pradėtos teikti paraiškos Kosta Rikos skaitmeninių klajoklių programai, rašoma „Euronews“.
Kosta Rika
Kosta Rika / 123RF.com nuotr.

Skaitmeninių klajoklių vizos įstatymą praėjusių metų rugpjūtį pasirašė prezidentas Carlosas Alvardo. Tikėtasi, kad netrukus po to bus paskelbta išsami informacija.

Tačiau, netikėtai užtrukus, taisyklės galutinai parengtos tik šių metų liepos 4 d.

Kosta Rika šiuo metu yra viena populiariausių vienišų keliautojų krypčių, nes ketvirtadalį jos teritorijos dengia tropinės džiunglės. Dabar pradėtos teikti paraiškos, leidžiančios turistams ilgiau praleisti šalyje ir dirbti nuotoliniu būdu nuostabioje gamtos apsuptyje.

123rf.com nuotr. / Kosta Rikos paplūdimys
123rf.com nuotr. / Kosta Rikos paplūdimys

Pasirašydamas įstatymą prezidentas C.Alvardo sakė, kad tikisi, jog šalis gaus naudos iš Kosta Rikoje klajoklių išleidžiamų pinigų. Dėl to šalis yra viena iš nedaugelio Amerikos žemyne, siūlančių tokią galimybę.

Paraiška yra daug paprastesnė, nei tikėtasi, joje nėra daug kliūčių, dėl kurių skaitmeniniai klajokliai paprastai jos negali pateikti.

Kaip galite kreiptis dėl skaitmeninio klajoklio vizos?

Norint pateikti paraišką Kosta Rikos skaitmeninių klajoklių vizai gauti, reikia laikytis keleto reikalavimų ir taisyklių.

Pirmiausia turėsite užpildyti internetinę formą, kurioje nurodysite savo asmeninę informaciją ir kelis patvirtinamuosius dokumentus, pavyzdžiui, pajamas patvirtinančius dokumentus. Reikės sumokėti 100 USD (97 EUR) valstybinį mokestį, 90 USD (88 EUR) tvarkymo mokestį ir papildomą mokestį už vizą, kai ji bus patvirtinta. Koks jis bus, kol kas neskelbiama.

Kiek laiko užtrunka vizos išdavimas?

Jūsų skaitmeninės klajoklio vizos prašymas bus patvirtintas arba atmestas tik po poros savaičių, oficialiai – per 15 dienų.

123rf.com nuotr. / Kosta Rika
123rf.com nuotr. / Kosta Rika

Kas gali gauti Kosta Rikos skaitmeninio klajoklio vizą?

Kad galėtumėte gauti vizą, turite dirbti ne Kosta Rikos, o užsienio įmonėje ir dirbti nuotoliniu būdu.

Pareiškėjai turi uždirbti ne mažiau kaip 3 tūkst. USD (2925 EUR) per mėnesį arba 5 tūkst. USD (4873 EUR), jei nori kartu atsivežti šeimą.

Jei atitiksite šiuos reikalavimus, galėsite gyventi ir dirbti Kosta Rikoje vienus metus. Galite pateikti prašymą pratęsti šį laikotarpį dar vieniems metams, jei įrodysite, kad šalyje išbuvote ne mažiau kaip 180 dienų.

Nemokėsite jokių pajamų mokesčių ir importo mokesčių už darbui įsigyjamus daiktus, taip pat galėsite įsivežti iki dviejų automobilių, kad galėtumėte keliauti, kol būsite šioje šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius