Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
03 30

Girtos rusės lėktuve sukėlė tikrą chaosą: tuo pačiu reisu skridęs lietuvis buvo pritrenktas

Pastaruoju metu man netikėtai teko kelissyk apsilankyti Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE). Gal net truputį per daug, sakyčiau. Pavyzdžiui, pernai – dukart, o šiemet – jau irgi tiek pat. Nesakau, kad man iš esmės JAE kažkuo nepatinka, ne. Netgi atvirkščiai, tai yra viena pažangiausių Arabijos pusiasalio šalių, civilizuota, švari bei turtinga, tačiau, visgi, kiek joje būdavau, vis įsiveldavau į nemalonias istorijas, pamatydavau, ko nenorėdavau pamatyti ar patirdavau tai, ko nenorėdavau patirti. Todėl ta valstybė man nuolat siejasi su kažkokiais negerais prisiminimais.
Lietuvį šokiravo nuo pačiu lėktuvu į Abu Dabį skridusios rusės
Lietuvį šokiravo nuo pačiu lėktuvu į Abu Dabį skridusios rusės (asociatyvi nuotr.) / Shutterstock nuotr.

Štai, kad ir pernai, pavyzdžiui. Teko šiek tiek pasisukioti JAE sostinės Abu Dabio mieste. Esate jame buvę? Ne? O aš pernai dukart ir nė vienas iš tų kartų nebuvo mano savanoriškas pasirinkimas – tai buvo ilgi tarpai tarp skrydžių. Ir ne bet kokie, o itin ilgi – beveik paros laiko. Dėl to mieste ne tik teko nakvoti, bet ir turėjome galimybę apžiūrėti jį iš arčiau. Ir dėl įvairių priežasčių abu kartai nebuvo itin sėkmingi.

Pradėsiu nuo mažiausiai nesėkmingo... Nors ne, gal pirmiau keli žodžiai apie patį Abu Dabį, nes aš juk ne tik nuotykių pasakotojas, aš dar ir šioks toks švietėjas. Kaip ir sakiau, šis miestas yra Jungtinių Arabų Emyratų sostinė. Sakysite, yra kažkiek keista, kad būtent jis, o ne didesnis ir garsesnis Dubajus yra de jure svarbiausias šalies miestas?

Abu Dabis jau buvo didelis, oazėje pastatytas ir subrandintas žalias miestas.

Gal ir keista, nors ne taip ir labai, kai pagalvoji. Ne tiek jau mažai šalių pasaulyje, kurių sostinės nėra didžiausi jų miestai. JAE atveju taip yra greičiausiai dėl to, kad tada, kai Dubajus dar vaikščiojo po stalu, tai yra buvo mažas bei nereikšmingas dykumų miestelis, Abu Dabis jau buvo didelis, oazėje pastatytas ir subrandintas žalias miestas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje