Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikijoje dirbantys lietuviai tokios vasaros nesitikėjo

Kokia buvo Graikijos vasara ir vis dar gražus besibaigiantis ruduo, deja, neatslūgstant pandemijai? Šių metų sezonui einant į pabaigą, pakalbinau Graikijos salose ir žemyne gyvenančius turizmo srityje dirbančius tautiečius – o jų yra begalė gausybėje gražiųjų šios šalies salų. Ne vieną jų ši vasara visgi sugebėjo nustebinti – sezonas skyrėsi ir nuo ikipandeminių metų, ir nuo 2020-ųjų. Keistokas sezonas, tariant vienos lietuvės žodžiais. Vienose salose kainos išliko tos pačios, pasigesta keliautojų, o kitose atrodė, kad į jas suvažiavo visa Europa, nuomos kainos šovė į aukštumas, o automobilių nuomos punktai net pristigo automobilių.
Turistai Korfu saloje, Graikijoje
Turistai Korfu saloje, Graikijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pagal Graikijos Centrinio banko statistiką, 2021 sausį–rugpjūtį Graikiją aplankė daugiau nei 8 milijonai 600 tūkstančių turistų, tai sudarė 75 procentus ikipandeminio srauto. Graikijoje dirbantys lietuviai man prisipažino – tokios vasaros jie nesitikėjo.

Evijos sala

Kelionių agentūros vadovė, gidų rengimo kursų lektorė Kristina Rinkevičiūtė entuziastingai pasidžiaugė: „Vasara buvo puiki! Nesitikėjau, kad bus tiek daug keliaujančių ir iš Lietuvos, ir iš kitų šalių“.

123rf.com nuotr./Evijos sala, Graikija
123rf.com nuotr./Evijos sala, Graikija

Anot jos, tikrai matėsi, kad žmonės išsiilgę kelionių. Daugumai buvo nė motais virusas, jie tiesiog mėgavosi laisve kvėpuoti, atostogauti. Evijos saloje nebuvo jokio streso, jokių raudonų zonų. Gal todėl, kad ir vietos gyventojai pandemijos temą irgi stengėsi apeiti, jos net neliesti. O besidarbuojantys turizmo versluose buvo įsisukę į savo darbus ir bandė atsigriebti už praėjusius „uždarytus“ juodus metus.

Kainos šiemet buvo nepakitusios. Niekas nieko nebrangino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius