Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Grifas pražudė garsų akrobatinio skraidymo čempioną: tragedija įvyko vos pasibaigus aviacijos šou

Gegužės 5 d., sekmadienį, grįždamas į Madridą po pasirodymo aviacijos šou žuvo prancūzas Olivier Masurelis. Neriboto akrobatinio skraidymo čempionas, kuriam buvo 42 metai, grįžo iš San Chavjero pietrytinėje Mursijos provincijoje (Ispanija), kai susidūrė su paukščiu, rašoma „Daily Star“.
Pilotas Olivier Masurelis
Pilotas Olivier Masurelis / Vida Press nuotr.

San Chavjero aviacijos šou pranešime sakoma: „Mums skauda širdį dėl žinios apie mirtiną nelaimingą atsitikimą, kurį patyrė oro šventėje dalyvavęs akrobatinio skraidymo pilotas Olivier Masurelis.

Nelaimingas atsitikimas įvyko pasibaigus festivaliui, likus kelioms minutėms iki jam grįžtant į kelionės tikslą.

Į jo kabiną įsirėžė grifas ir jis žuvo. Nelaimingas atsitikimas įvyko pasibaigus festivaliui, likus kelioms minutėms iki jam grįžtant į kelionės tikslą. Dėl šios liūdnos netekties užjaučiame jo šeimą ir draugus.

Skraidymas buvo Olivier aistra, o šis mirtinas nelaimingas atsitikimas kainavo jam gyvybę. Skrisk aukštai, brangusis Olivier“.

Matilla de los Canos aerodromo Valjadolide atstovas spaudai, pažymėjęs, kad Olivier vyko į Kvatro Vjentoso oro uostą Madride, o ne į jų aerodromą, kaip buvo pranešta iš pradžių, sakė: „Labai liūdime dėl Olivier netekties. Jis buvo visų labai mylimas ir gerbiamas, čia buvo jo antrieji namai. Ilsėkis ramybėje Olivier“.

Pranešama, kad aviacijos šou stebėjo šimtai tūkstančių žmonių, daugelis jų liko su keistu suvokimu, kad matė paskutinį žvaigždės pasirodymą.

Vienas žiūrovas sakė: „Dabar jaučiame emocijų kalnelius. Prieš kelias valandas festivalyje jautėme jaudulį dėl pilotų akrobatikos, o dabar, išgirdę šią tragišką žinią, turime gumulą gerklėje. Nežinia, kodėl mums teko garbė mėgautis paskutiniu Olivier pasirodymu prieš jo aukščiausią kelionę. Ilsėkis ramybėje“.

JAV įsikūrusios bendrovės „Southeast Aero Services“ savininkas Jimas Bourke'as sakė: „Mano drauge, man liūdna, kad atėjo tavo eilė. Man tai labai nepatinka dėl tavęs ir dėl visų, kurie tave mylėjo. Galiu lažintis, kad visiems, kurie tave pažinojo, skauda širdį, nes pasaulyje tiesiog nėra daug tokių linksmų žmonių kaip tu.

Bet aš galvoju apie visus puikius prisiminimus, kuriuos turiu apie tave, ir visas linksmas nuotraukas, kurias darėme kartu, ir visus puikius valgius, kuriuos valgėme, ir visas istorijas apie mūsų kartu praleistą laiką.

Tiems, kurie jo nepažinojo, Olivier buvo šmaikštus ir žavus, pasižymėjo stipria darbo etika ir mandagiu elgesiu. Žinoma, jis buvo fantastiškas pilotas, tačiau buvo toks kuklus ir pasiaukojantis, kad iš jo niekada neišgirsdavai nė žodžio apie jo talentą.

Jis buvo iš tų žmonių, kurie tiesiog reikalavo tobulumo iš savęs ir visų, kurie su juo dirbo, tačiau visada rasdavo būdą patarimus ir kritiką suformuluoti palaikančiai“.

Lėktuvas užsidegė po to, kai atsitrenkė į žemę šalia kelio CM-3012, todėl pilotas ir vienintelis orlaivio keleivis žuvo.

Regiono vyriausybės ekstremaliųjų situacijų koordinavimo centro atstovas spaudai sakė: „Po lengvojo orlaivio avarijos buvo pasitelkti ugniagesiai iš Alkasar de San Chuano. Lėktuvas užsidegė po to, kai atsitrenkė į žemę šalia kelio CM-3012, todėl pilotas ir vienintelis orlaivio keleivis žuvo“.

Aviacijos šou prasidėjo penktadienį, gegužės 3 d., ir baigėsi gegužės 5 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius