-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Heathrow“ oro uosto vadovas dėl eilių kaltina per daug makiažo susikrovusias moteris

Londono „Heathrow“ oro uosto vadovas pareiškė, kad siaubą keliantys vėlavimai iš dalies atsiranda dėl to, kad keleiviai naudoja per daug makiažo ir apsimeta turintys judėjimo problemų, rašoma „Euronews“.
Skrydžio laukimas
Skrydžio laukimas / 123RF.com nuotr.

Pastaraisiais mėnesiais šio oro uosto keleiviai sudidūrė su eilėmis, paskutinę minutę atšauktais skrydžiais ir kalnais prarasto bagažo.

Siekdamas sustabdyti chaosą, „Heathrow“ oro uostas neseniai nustatė 100 tūkst. lankytojų dienos limitą ir paprašė oro linijų nebepardavinėti naujų bilietų rugpjūčio mėnesio skrydžiams.

Tačiau „Heathrow“ administracijos vadovas Johnas Hollandas-Kaye šiandien tvirtino, kad vasaros poilsis „prasidėjo gerai“.

123RF.com nuotr. / Keliautoja
123RF.com nuotr. / Keliautoja

Kalbėdamas radijo stoties „Leading Britain's Conversation“ laidoje, jis teigė, kad oro uostų saugumo lygis atitinka prieš pandemiją buvusį lygį, tačiau keleiviai „keliauja su daugiau nei paprastai“.

„Jie turi daugiau krepšių, o krepšiuose – daugiau skysčių, todėl tai užtrunka šiek tiek ilgiau“, – sakė jis.

„Daugelis žmonių nesiruošia registruoti, pavyzdžiui, visų savo makiažo priemonių, nes nerimauja, ar jų krepšys įveiks kelionę kartu su jais. Žmonės nėra linkę galvoti, kad makiažas yra draudžiamas kelionėje, todėl turime labai šviesti žmones.“

123RF.com nuotr. / Pasiruošimas kellionei
123RF.com nuotr. / Pasiruošimas kellionei

Kadangi dažniausiai makiažą nešiojasi moterys, manoma, kad jo komentarai skirti keliaujančioms moterims.

Kas iš tikrųjų vyksta „Heathrow“ oro uoste?

„Heathrow“ oro uosto nustatytą skrydžių apribojimą, kuris buvo įvestas siekiant „apsaugoti atostogas“, pasmerkė tokie oro uostai kaip „Emirates“.

„Heathrow“ oro uostas taip pat kaltina oro transporto bendroves, kad jos nesugeba pasamdyti pakankamai antžeminio personalo.

„Antžeminio aptarnavimo darbuotojai yra pagrindas to, ką jūs laikote oro uostu, tačiau juos samdo oro transporto bendrovės“, – sakė J.Hollandas-Kaye.

„Iki birželio pradžios (2022 m.) jie dirbo labai gerai, bet paklausa jiems tapo per didelė, todėl turėjome imtis veiksmų.“

123RF.com nuotr. / Londono „Heathrow“ oro uostas
123RF.com nuotr. / Londono „Heathrow“ oro uostas

Pirmadienį „Heathrow“ oro uostas paskelbė, kad daugiau nei 750 neapmokamų savanorių šią vasarą skirs 10 tūkst. valandų ir 2 200 pamainų, kad padėtų keleiviams oro uoste.

Ar oro uostuose nepadedama žmonėms, turintiems judėjimo problemų?

Civilinės aviacijos administracijos (CAA) duomenimis, dėl JK oro uostų paslaugų trūkumų neproporcingai nukenčia neįgalieji.

„Akivaizdu, kad sunkiau judantiems žmonėms bus sudėtingiau gauti pagalbą oro uostuose, kai kas nors nutiks ne taip“, – birželio mėn. įspėjo CAA.

123RF.com nuotr. / Eilės oro uoste
123RF.com nuotr. / Eilės oro uoste

Tą patį mėnesį „Gatwick“ oro uoste mirė vyras, kuris liko laukti pagalbininko ir vienas išlipo iš lėktuvo.

Šiandien J.Hollandas-Kaye gynė „Heathrow“ patirtį teikiant pagalbą judėjimo problemų turintiems klientams ir kaltino socialinę žiniasklaidą.

Paklaustas apie incidentą, kai 20 neįgaliųjų vežimėliuose sėdinčių keleivių tariamai buvo palikti laukti neklimatizuojamoje terminalo dalyje, jis teigė, kad kai kurie keleiviai bandė praleisti eilę apsimesdami, kad turi judėjimo problemų.

„Kai kurie iš šių atvejų vyksta todėl, kad žmonės naudojasi neįgaliųjų vežimėlių pagalba, norėdami greitai prasibrauti pro oro uostą, o tai yra visiškai netinkamas dalykas, mes turime apsaugoti žmonėms, kuriems labiausiai reikia pagalbos“, – sakė jis.

„Jei nueisite į „TikTok“, pamatysite, kad tai yra viena iš kelionių gudrybių, kurias rekomenduoja žmonės“, – pridūrė J.Hollandas-Kaye.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius